Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ayrıca Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı ve Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya da disipline sevk edildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'un çeşitli gerekçelerle disipline gönderildiği bildirildi.
22 Ağustos 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) 2022-2023 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi. Ödül, Eredivisie kulüplerinin kaptanları ve Hollanda Futbolcular Birliği üyelerinin oylarıyla belirlendi. Geçen sezon Feyenoord formasıyla Eredivisie'de şampiyonluğa ulaşan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, haziran ayında Portekiz Premier Lig ekibi Benfica'ya transfer olmuştu.
4 Eylül 2023

Müslüm Gülhan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) mevcut politik ve sosyal koşullar altında 'topal ördek' pozisyonuna düştüğünü belirtiyor. 31 Mart'taki seçimler sonrası iktidar bloğunun çoğunluğu kaybetmesi ve bu durumun bazı kurumları zayıflattığına dikkat çekiyor. Gülhan, futbolun siyasi ve ekonomik çıkarlar için kullanıldığını ve bu durumdan kurtulmanın yolunun kulüplerin kendi ürünlerine sahip çıkmasından geçtiğini vurguluyor. Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) TFF'ye bir yol haritası sunduğunu ve bu durumun bir fırsat oluşturduğunu ifade ediyor.
5 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Yakup Kepenek, Türkiye'deki futbol ortamındaki sorunların baş sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu belirtiyor. Kepenek, TFF'nin genç futbolcuları yetiştirmediğini, yabancı oyunculara aşırı para harcadığını ve yerli hakem yetiştirmediğini vurguluyor. Ayrıca, TFF'nin Süper Lig ve I. Lig maçlarının yayın haklarını tartışmalı bir ihale ile Katar sermayesi Bein Sports'a verdiğini eleştiriyor. Kepenek, Galatasaray-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olayların bu olumsuzlukların bir sonucu olduğunu ifade ediyor.
26 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 32'nci haftasında oynanacak maçlarda görev alacak hakemlerin listesini yayınladı. Programa göre, haftanın açılış maçı Trabzonspor ile Sivasspor arasında Ümit Öztürk'ün yönetiminde gerçekleşecek. Hafta boyunca toplamda on maç oynanacak ve her maç için farklı bir hakem görevlendirildi. Haftanın kapanış maçı ise Alanyaspor ile Galatasaray arasında Cihan Aydın'ın hakemliğinde yapılacak.
11 Nisan 2024

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantep FK, Konyaspor ile karşılaştı. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta, Gaziantep FK penaltı atışları sonucunda 7-6 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Gaziantep FK'nın golünü Mustafa Eskihellaç atarken, Konyaspor'un golünü Diouf kaydetti. Konyaspor'un bir penaltı atışını ise Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç kurtardı.
19 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray maçının VAR hakemlerini açıkladı. Maçın VAR hakemi olarak Koray Gençerler seçildi. Yardımcı VAR hakemleri ise Emre Kargın, Aleks Taşçıoğlu ve Alper Çetin olarak belirlendi. Maçın orta hakemi Halil Umut Meler olacak.
3 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, Süper Lig hakemlerinden Ali Palabıyık hakemliği bıraktı. Uzun yıllar FIFA kokartı taşıyan Palabıyık, 2000 yılından bu yana 474 profesyonel maçta görev yapmıştı. Diğer yandan, tecrübeli hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa, kariyerlerine video yardımcı hakem (VAR) olarak devam edecekler.
25 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Mondihome Kayserispor'u PFDK'ye sevk etti. Galatasaray ve Trabzonspor'un saha olayları, Fenerbahçe'nin talimatlara aykırı hareketi, Gaziantep FK'nin çirkin ve kötü tezahüratla saha olayları ve Mondihome Kayserispor'un talimatlara aykırı hareketi nedeniyle bu karar alındı.
20 Eylül 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2023-2024 sezonu için Süper Lig takımlarının harcama limitlerini belirledi. Karar, 22 Haziran 2023 tarihli toplantıda alındı. Harcama limitleri, 2022-2023 sezonundaki puan durumuna göre düzenlendi.
26 Haziran 2023

FIFA, Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği EURO 2024 Elemeleri maçında Arda Güler'in attığı golün Puskas ödülüne aday olabileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Arda Güler'in golüne övgüler yağdırıldı. FIFA, haziran ayında atılan goller arasında Puskas Ödülü'ne aday olabilecek birçok güzel gol olduğunu belirtti. Resmi aday listesi henüz açıklanmadı.
1 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Sivasspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını paylaştı. Maçta, Fenerbahçe'nin kalecisinin son dakikada bir Fenerbahçe oyuncusuna teması sonucu penaltı kararı verilmişti. VAR gözlemcisi Alman Benjamin Brand tarafından yapılan inceleme sonrası hakem Cihan Aydın penaltı kararı vermiş ve bu karar Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında puan kaybetmesine neden olmuştu.
23 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim