Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul merkezli 37 ilde kredi kartı bilgilerini ele geçirerek TikTok üzerinden haksız kazanç sağlayan şahıslara yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda 120 şüpheli yakalanırken, 1,2 milyar lira para akışının olduğu dört binden fazla banka hesabı incelendi. Yakalananlar arasında mal varlıklarına el konuldu ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Haziran 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

İngiltere'nin kuzeydoğu bölgesinde marihuana ve yasadışı silah ticareti yapmak, silahlı yaralama, tehdit ve soygun suçlarından aranan silahlı organize suç örgütü lideri Shaun Monaghan, İstanbul'da düzenlenen KAFES-16 operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Monaghan 25 Ekim 2023 tarihinde Türkiye'ye giriş yapmış ve 4 Aralık'ta hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştır. Ertesi gün, 5 Aralık'ta İstanbul Fatih'te bir otelde polis tarafından gözaltına alınmıştır.
6 Aralık 2023

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

HDP İzmir Gençlik Meclisi üyeleri Uğur Yıldız, Mustafa Yalçın, Emre Yalçın, Harun Yakaç, Abdurrahim Kaymaz ve Özkan Çakal, 31 Mayıs'ta İzmir'de gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından 'örgüt üyesi oldukları' iddiasıyla mahkemeye sevk edilen altı kişi tutuklandı ve Buca Kırıklar F tipi Cezaevi'ne gönderildi.
2 Haziran 2023

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ikilinin örgütün gizli kasası oldukları iddia edildi. Küçükçekmece başsavcılığının yürüttüğü soruşturma sonucunda, 'suç gelirlerinin aklanması' suçundan gözaltı kararı çıktı ve İstanbul ile Kars'ta düzenlenen operasyonlar sonucu üç şüpheli yakalandı.
14 Kasım 2023

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Kanber Keskin tutuklandı. Keskin'in örgüt üyelerine suç eylemleri konusunda talimat verdiği ve işlenen suçları gizlemeye çalıştığı belirtildi. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, kasten öldürme ve suç delillerini gizleme' suçlarından tutuklanan Keskin cezaevine gönderildi. Bu tutuklama ile birlikte soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 31'e ulaştı.
7 Aralık 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul Saraçhane Meydanı'nda polise saldırı gerekçesiyle gözaltına alınan 52 kişiden 38'i tutuklandı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede toplam 217 kişi gözaltına alınmış, 182'si serbest bırakılmıştı. Tutuklama talepleri, toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet, terör örgütü propagandası yapmak ve kamu görevlisine direnmek suçlarına dayanıyordu. Çağdaş Hukukçular Derneği, tutuklananların detaylarını sosyal medya üzerinden paylaştı.
5 Mayıs 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklandı.
19 Mayıs 2024

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ve HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Baerbock, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarının uygulanması gerektiğini vurguladı. Kavala, 2017'den bu yana tutuklu olup, Gezi Parkı eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında suçlamalarla karşı karşıya. Demirtaş ise 2016'dan beri cezaevinde ve AİHM, tutukluluğunun hak ihlali olduğuna karar vermişti.
25 Ocak 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklandığı soruşturma genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konuldu. Anadolu Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada 24 şüpheliden 16'sı tutuklanmış, bazı şirketlere kayyum atanmıştı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin yurt dışına çıkışlarına da yasak getirilmişti.
1 Aralık 2023
İşaretlediklerim