Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangının nedeni bilinmezken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve iki helikopter sevk edildi. Bolu valiliği, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığı bildirildi.
21 Ağustos 2024

Gaziantep’te 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye 200 itfaiye personeli ve 72 araç sevk edildi. İlçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Mersin Sanayi Sitesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın sırasında soğutma çalışmaları yapılırken tavan çöktü ve itfaiye eri Nazmi Çelikkaya yaşamını yitirdi. Yangın sonrası enkaz altında kalan dört kişiyi arama kurtarma ekipleri aramaya devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtti.
20 Nisan 2023

İzmir, Manisa ve Çanakkale’de orman yangınları çıktı ve ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Yalova köyü yakınındaki yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçaklar, helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa’nın Kula ilçesinde çıkan yangına ise helikopterler, uçaklar, itfaiye araçları ve orman işçileri sevk edildi.
13 Haziran 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün başlayan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangında 100 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın bu sabah kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının nedeni olarak yanlış orman politikaları gösteriliyor.
10 Temmuz 2024

Manisa'nın Gördes ilçesindeki ormanlık alanda 14:35 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden iki uçak, üç helikopter, sekiz arazöz, iki su ikmal aracı, iki dozer ve bir yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
14 Ağustos 2024

Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve gıda, plastik, tekstil gibi farklı ürünlerin bulunduğu altı katlı bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına 4 gün boyunca aralıksız müdahale etti. Yangın, 31 itfaiye aracı ve 95 personelin çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Binanın tehlike arz eden kısımları iş makinesiyle yıkıldı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Haziran 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangınında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri uçak, helikopter ve çeşitli araçlarla müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi ve jandarma, bir kadın ve iki çocuğu güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı.
15 Temmuz 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

İstanbul İtfaiyesi personeli Özcan Gök, Ümraniye İMES Sanayi Sitesi'nde çıkan yangına müdahale sırasında çatıdan düşerek ağır yaralandı. Hastanede tedavi gören Gök, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden Gök için taziye mesajı yayımladı ve başsağlığı diledi.
11 Haziran 2023

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Fadıl Mahallesi'ndeki Dikmen mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, orman işçileri ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi.
8 Eylül 2023

Topkapı Sarayı içindeki tarihi ahşap restoranda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale için polis, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına bazı belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Yangın sonucunda restoranda ağır maddi hasar oluştu ve çökme meydana geldi.
9 Temmuz 2023

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında çıkan yangında 440 konuttan oluşan bir sitenin tahliye edildiğini açıkladı. Yangının, bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğu belirtildi. Elban, yangının sıcak hava, kuraklık ve şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığını ve ekiplerin yangının siteye ulaşmaması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Ayrıca, Karşıyaka ilçesi Yamanlar ve Menderes ilçesindeki yangınlara müdahalenin sürdüğünü belirtti.
18 Ağustos 2024

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın bodrum katında bulunan halı imalathanesinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale ediliyor. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Akit TV'ye göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
27 Nisan 2023

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023

Ankara'da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve trafikte aksamalara neden oldu. Sincan ilçesinde devrilen bir tabelanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Keçiören'de araçlar selde sürüklendi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıldırım düşmesi nedeniyle kentin batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.
6 Haziran 2024

Çanakkale merkeze bağlı Kayadere köyü yakınında çıkan orman yangını nedeniyle dokuz yerleşim yeri tahliye edildi. Yangına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye devam etti. Tahliye edilen köyler arasında Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla bulunuyor. Tahliye edilen vatandaşlar Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecek.
22 Ağustos 2023
İşaretlediklerim