Yüksek sıcaklıklar nedeniyle orman yangını riski taşıyan 39 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Bu yasak, yangın riskini azaltmak amacıyla alındı. Ayrıca, Assos Antik Kenti'nin yer aldığı köyde çıkan yangın kontrol altına alındı ve Sarıyer'deki yangın da kontrol altına alındı. Diyarbakır-Mardin yangınlarının elektrik tellerinden kaynaklandığı ve bu yangınlarda ölenlerin sayısının 15'e yükseldiği belirtildi.
28 Haziran 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Gökdere Mahallesi yakınlarında ormanlık bir alanda yangın çıktı. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir helikopter, dört arazöz, bir ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Bolu'nun Göynük ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangının oluşturduğu yoğun duman Eskişehir'de gökyüzünü kapladı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, duman tabakası Eskişehir'in birçok noktasından görüldü ve gökyüzünde karartı oluşturdu. Eskişehir'de yangın söndürme çalışmalarında kullanılabilecek hava araçları için lojistik destek ve yakıt ikmali hazırlıkları yapıldığı bildirildi.
15 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

Mersin'in Silifke ilçesindeki Evkafçiftliği Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme helikopteri ve arazözlerle yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan çalışmalar sürüyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.
13 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarla ilgili hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de 7 bin dekar tarım alanının yandığını açıkladı. Yangınlar sonucunda 15 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda hayvan telef oldu. Bakanlık, yangınların ardından bölgeye müdahale ve destek ekipleri gönderdi.
23 Haziran 2024

Adana'nın Kozan ilçesindeki Köseli Mahallesi'nde gece başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üç helikopter, iki uçak, 50 arasöz ve su tankı, beş iş makinası ve çok sayıda personel ile yangına müdahale ediyor. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti.
29 Temmuz 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Fadıl Mahallesi'ndeki Dikmen mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, orman işçileri ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi.
8 Eylül 2023

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının nedeni henüz bilinmiyor. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor. Yangının Kazdağları Milli Parkı’na girişlerin yasaklanmasına ve Çankırı ile Muğla'daki diğer yangınlarla ilgili endişelere yol açtığı belirtiliyor.
21 Ağustos 2024

Antalya'nın Aksu ilçesinde yerleşim yerleri yakınında başlayan yangın nedeniyle dört hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın, iki prefabriğin, sekiz seranın ve meyve bahçelerinin de zarar görmesine neden oldu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına üç helikopter, iki uçak ve çok sayıda araç ve personelle müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.
7 Temmuz 2024

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Doğanca köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Genç Belediyesi itfaiyesi, İl Özel İdaresi, jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA araçları müdahale ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler yerleşim alanlarına ulaşırken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
8 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir fabrikada çıkan ve bitişik tesislere yayılan yangın kontrol altına alındı. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tesiste çıkan yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale etti. Yaklaşık 110 dönümlük alanda 10 civarında fabrikayı etkileyen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.
2 Ağustos 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Gündoğdu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin iddiası üzerine A.Ö. isimli 35 yaşındaki şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim