Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyalog kurulmasına karşı çıkan bir tutum sergiliyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile diyalog girişimlerine karşı çıkarak, 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' şeklinde sert bir açıklama yapmış. Kılıçdaroğlu'nun bu sert politikası, muhafazakâr tabanın AK Parti etrafında kenetlenmesine yardımcı olmuş ve Erdoğan'ın siyasi avantajına hizmet etmiş. Ayrıca, Kılıçdaroğlu Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulunarak, onun parti içinde bölücü bir etki yarattığını ve yanlış liderlik sergilediğini ifade etmiş.
7 Mayıs 2024

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret ettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle görüşeceğini söylediğini ancak henüz bir haber almadığını belirtti. Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'ın Ayşe Ateş ile görüşeceğini duyurdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında bu duruma değinerek, Cumhurbaşkanı'nın istediği kişiyle görüşebileceğini ancak fitne ve dedikodulara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli'nin bu açıklamaları, dışlanma ihtimalinden rahatsız olduğunu gösteriyor.
12 Haziran 2024

CHP'de Eylül kurultayı öncesinde yeni bir ittifakın temelleri atılmaya çalışılıyor. Geçen yıl Kılıçdaroğlu'na karşı güçbirliği yapan İmamoğlu ve Özel, bu kez birbirlerine rakip oluyor. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Özgür Özel'e karşı ittifak kurma yönünde görüşmeler yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na kırgın olduğu bilinse de, partideki dengelerin değişmesiyle birlikte yeni bir işbirliği gündeme geliyor.
20 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul il danışma kurulunda yaptığı konuşmada, CHP'nin içeriden bölünmesini bekleyenlere sert tepki gösterdi. Özel, partinin yeni Türkiye anlayışını ve devrimci ruhunu koruyarak ilerleyeceğini vurguladı. Ayrıca, kötü niyetli kişilerin partiyle ve ülkenin geleceğiyle kesişen duyguları olmadığını belirtti.
27 Ağustos 2024

Hayko Bağdat, yerel seçim hezimetinin ardından Cumhur İttifakı'nın kan kaybetmeye devam ettiğini ve ekonominin dibe vurduğunu belirtiyor. Ülkede açlık ve derin yoksulluk artarken, düzensiz göçmen meselesi ve suç oranlarındaki artış da büyük tehdit oluşturuyor. Bağdat, Türkiye'nin uluslararası arenada bir haydut devlet olarak anıldığını ifade ediyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ile temaslarını sürdürdüğünü ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu durumdan rahatsız olduğunu vurguluyor.
26 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmenin olumlu geçtiğini ve Erdoğan'ın Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını açıkladı. Bu görüşme, iki lideri sekiz yıl sonra bir araya getirdi. Görüşme AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve her iki taraf da görüşmeden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
2 Mayıs 2024

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğu yorumlarının artması üzerine ittifaka desteğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' süreci ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in görüşmeleri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisine neden olmuştu. Soylu, Cumhur İttifakı'nın Selçuklu ve Osmanlı değerlerini taşıdığını ve Türkiye'nin geleceğini inşa ettiğini belirtti.
13 Haziran 2024

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

Yerel seçimleri kaybeden ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan Erdoğan, yumuşama siyasetiyle durumu lehine çevirmeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in muhalefet yapmaktan vazgeçip AKP'ye destek vermesi, Erdoğan'ın bu stratejiden kazançlı çıkmasına neden oldu. Rahmi Turan, bu durumu ele alarak Erdoğan'ın hâlâ güçlü olduğunu göstermeye çalıştığını belirtiyor.
15 Haziran 2024

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'normalleşme' sürecine yönelik eleştirilerinin ardından AKP'den ittifakın süreceğine dair bir açıklama geldi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında başlayan 'normalleşme' sürecine yönelik sitem dolu mesajlar verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Cumhur İttifakı'nın kararlılıkla yoluna devam edeceğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için güçlü siyasetlere imza atacaklarını belirtti.
12 Haziran 2024

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede seçimlerin konuşulduğunu ve cumhur ittifakına katılmak üzere teklif alındığını belirtti. Yapıcıoğlu, daha önce de farklı bir kanaldan teklif geldiğini ve şu anda partisiyle bu teklifi değerlendirdiklerini, görüşmelerin devam ettiğini ve olumsuz bir durum olmadığını ifade etti.
27 Ocak 2023

HDP ve ortaklarından oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkarmayacaklarını duyurdu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin barışa ve kapsayıcı çözümlere ihtiyacı olduğu vurgulandı. İttifak, HDP, TİP, EMEP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP eş başkanlarıyla yaptığı ve parti kapatmaları ve kayyum uygulamalarına karşı olduklarını belirttiği görüşmenin ardından geldi.
22 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüştü. Görüşmede, asgari ücrete ara zam, emekli maaşlarının artırılması, Gezi Parkı davası, kayyım uygulamaları ve Sinan Ateş dosyası gibi konular ele alındı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu görüşmenin Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve CHP'nin diyalog kanallarını açarak topluma fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında nezaket ziyareti olarak nitelendirilmeyen, iki tarafın da önem verdiği bir çalışma ziyareti planlanıyor. Erdoğan, Özel'in sağlık durumu ve geçirdiği göz ameliyatı hakkında bilgi aldı. İki liderin buluşması için Beştepe ve CHP'nin özel kalemleri arasında koordinasyon sağlanıyor. Özel, buluşma öncesinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret ettiğini ve ondan bilgi aldığını belirtti.
25 Nisan 2024

CHP'nin mevcut Genel Başkanı Özgür Özel, partinin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da buluştu. Bu görüşme, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşti. İki liderin buluşması yaklaşık iki buçuk saat sürdü ve bu süreçte Özel'in Erdoğan ile olan görüşmesi de ele alındı. Özel, Erdoğan ile olan görüşmesinden sonra iyimser bir tutum sergileyerek, bu görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.
3 Mayıs 2024
İşaretlediklerim