Britanya'da 13 yaşındaki Toby Page, sıcak hava nedeniyle şort giyme izni verilmeyen okulunu etek giyerek protesto etti. Farlingaye Lisesi'nde erkek öğrencilerin tüm yıl boyunca pantolon giymesi zorunlu. Toby'nin annesi, oğlunun bu hareketiyle okul formasıyla ilgili kuralları yeniden tartışmaya açmak istediğini belirtti. Okul yönetimi, standard forma kuralının uygulandığını ve ebeveyn şikayetlerinin dikkate alınacağını ifade etti.
27 Haziran 2023

ABD'nin Ohio eyaletinde, Logan ve Katja Lawrence çifti tarafından yönetilen ve 2500'den fazla üyeye sahip bir Neo-Nazi ev okulu grubu keşfedildi. Grup, öğrencilere Hitler ve diğer Nazilerden alıntılar yazdırıyor ve Beyaz üstünlükçü ideolojiyi destekleyen ders materyalleri sağlıyor. Ohio Eğitim Bakanlığı, grubun yasal gerekliliklere uyup uymadığını incelemeye başladı. ABD'de evde eğitim popüler bir seçenek olup, eyaletten eyalete değişen şartlar altında gerçekleştiriliyor; ancak yeterli kontrol mekanizmalarının olmaması sorun yaratıyor.
2 Şubat 2023

Rahmi Turan, Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntıların bilim dışı uygulamalar ve Merkez Bankası Başkanlarının görevden alınmaları sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi ve rasyonel politikalara dönüş vurgusu yapmasına rağmen, beklenen iyileşmelerin gerçekleşmediğini ifade ediyor. Turan, devletin savurganlığının devam ettiğini, yerel seçimler için büyük harcamalar yapıldığını ve ekonomideki sorunların çözülmediğini eleştiriyor.
4 Şubat 2024

Merkez Bankası'nın yeni başkanı olarak atanan Fatih Karahan, görevine başlamasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Önceliğinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirten Karahan, dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini ve enflasyonun hedeflenen seviyelere düşürülmesi için gerekli parasal sıkılığı koruyacaklarını ifade etti. Ayrıca, 8 Şubat'ta yılın ilk enflasyon raporunun yayınlanacağı duyuruldu. HSBC, Merkez Bankası'ndan herhangi bir politika değişikliği beklemediğini açıkladı.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim