Muğla 1'inci İdare Mahkemesi, Bodrum Cennet Koyu'nda Cengiz İnşaat tarafından yapılması planlanan turistik tesis için verilen yapı ruhsatının iptal edilmesine yönelik kararın yürütmesini durdurdu. Mahkeme, taşınmazın gerçek maliki olan Hazine'nin tapu iptal davası açmamasını gerekçe göstererek kararı verdi. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Eş Sözcüsü Mir Bahattin Demir, Hazine'nin ve belediyenin harekete geçmesi gerektiğini belirtti ve aksi takdirde vatandaşlar olarak dava açacaklarını ifade etti. Daha önce Bodrum Belediyesi, bölge halkının tepkisi üzerine ruhsatı iptal etmişti.
16 Mart 2023

İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen H.K.G.'nin altı yaşındayken tarikat lideri babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından müridi Kadir İstekli ile 'evlendirilmesi' davasında mahkeme, 'genel ahlak' gerekçesiyle duruşmaların kapalı görülmesine karar verdi. Baroların ve sivil toplum kuruluşlarının davaya katılma talepleri reddedildi, sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın talebi kabul edildi. Tutuklu sanıkların hallerinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Şubat'ta yapılmasına karar verildi. Davayı izlemek isteyen çok sayıda avukat, milletvekili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi vardı ve bazı barolar ile sivil toplum kuruluşları katılma talebinde bulundu.
30 Ocak 2023

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Özel Gözlem Engelli Bakımevi'nde bir hastaya işkence eden şüpheli gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir görevlinin engelli bir hastayı küfrederek dövdüğü ve istismar ettiği görülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin çekildiği bakımevinde idari soruşturma açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakımevinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına karar verdi.
24 Temmuz 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı görülen H.K.G. çocuk istismarı davasının ikinci duruşması gerçekleşti. Sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve anne Fatıma Gümüşel'in ifadeleri alındı ve suçlamaları reddettiler. Savcı, sanıkların 'çocukların cinsel istismarı' suçundan 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmayı 31 Mart'a erteledi. H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.
27 Şubat 2023

Gaziantep'te meydana gelen depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi'nin fenni mesulü olan inşaat mühendisi A.G., beton kalitesinin ilk incelemelerde çok düşük olduğunun tespit edilmesi üzerine hakkında çıkarılan yakalama kararı sonucu Afyonkarahisar'da gözaltına alındı. A.G., emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın devam ettiği Gaziantep'e gönderilecek.
12 Şubat 2023

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, gazeteci Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularının tahliye edilebileceğini yazmasının ardından gelen tepkilere karşı çıktı. Türkeş, bu tepkilerin Osman Kavala'nın tahliye ihtimali ve Türkiye'nin uluslararası imajı ile ilgili olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, Türkeş, konunun iç hukukla çözülmesinin bazı çevreleri rahatsız edip etmediğini sorguladı. Osman Kavala, AİHM'nin hak ihlali kararına rağmen 2 bin 376 gündür hapiste.
3 Mayıs 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un İstanbul'da 1,5 milyon riskli konutun taşınacağını açıklamasının ardından, Gezi tutuklusu şehir plancısı Tayfun Kahraman, bu planı eleştirdi. Kahraman, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, riskli yapıların belirlenmesi sürecini sorguladı ve iktidarın bu adımıyla vatandaşın mülklerine el koymak istediğini iddia etti. Ayrıca, geçmişteki deprem sonrası yapılan konut sayısını ve imar affını eleştirerek, iktidarın niyetini sorguladı.
2 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan'da havaya ateş açan ve kaçan Emre D., Sultangazi'de yakalandı ve hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada dört şüpheli daha gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, biri ise serbest kalmıştı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğer şüphelilerin güldüğü görüntüler savcılık tarafından elde edilmişti.
18 Nisan 2023

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

Ankara'da bir ev sahibi, bekara ev kiralamak istememesi nedeniyle ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 5 bin 958 lira idari para cezasına çarptırıldı. B.C.H isimli şahıs, ev sahibinin bekara ev kiralamak istememesi üzerine TİHEK'a başvurdu ve emlakçıyla yaptığı görüşmenin ekran görüntüsünü delil olarak sundu. TİHEK, yapılan incelemenin ardından ev sahibinin ayrımcılık yasağını ihlal ettiğine karar verdi ve para cezası uyguladı.
17 Şubat 2024

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde meydana gelen ve birçok kişinin ölümüne neden olan sel felaketinde, ruhsatsız işletildiği tespit edilen kamp alanının işletme sahibi Bülent B. tutuklandı. Daha önce İl Özel İdaresince mühürlenmiş olmasına rağmen işletilmeye devam eden tesisin sahibi hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan gözaltı kararı verildi. Bülent B., Edirne’nin Keşan ilçesinde yakalandı ve Kırklareli’ne getirildi.
23 Eylül 2023

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlamalarıyla tutuklandı. Akay, İstanbul Ataşehir'de yakalandıktan sonra Gaziantep'e götürüldü ve emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklama kararı verildi.
12 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişiden biri olan MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Bu tutuklama ile birlikte olayla ilgili tutuklu sayısı 18'e yükseldi. Gözaltına alınan diğer isimler arasında Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı Emre Yüksel ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş da bulunuyor.
27 Ocak 2023

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yedi katlı bir binanın ilk üç katının çökmesi üzerine Bakırköy başsavcılığı soruşturma başlattı. Sabah saatlerinde kolonlardan gelen sesleri duyan bina sakinleri binayı boşaltmış, bu sayede ölen veya yaralanan olmamıştı. Binaya 1994'te kaçak üç kat eklendiği ortaya çıkmıştı. Çevredeki dört apartman boşaltılırken, bina sakinleri otellere yerleştirildi ve boşaltılan binalardan karot örneği alınarak inceleme yapılacağı duyuruldu.
27 Haziran 2024

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde, belediye iştiraki Başakkent A.Ş. tarafından yıkılan bir evle ilgili olarak, yıkımdan bir ay sonra İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkeme, evin arazisine Başakkent A.Ş.'nin ortak çıkmasının hukuka uygun olmadığına hükmetti. Ev sahibi, belediye başkanı ve ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkeme kararına rağmen yıkım gerçekleştiği için telafisi güç zararlar meydana geldi.
23 Kasım 2023

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023
İşaretlediklerim