Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul Büyükçekmece'de acil yıkılması gereken binaların yıkımına hız verildi. 1999 Marmara Depremi sonrasında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 35 binden fazla konut dönüştürüldü. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2004 yılına kadar eski yönetmeliklere göre yapılmış ve riskli olduğu tespit edilen yaklaşık 2 bin 300 binanın yıkılacağını belirtti. Akgün, bu süreçte vatandaşın rızasını beklemeden kanuni yetkiler kullanılarak yıkımların gerçekleştirileceğini ifade etti.
23 Şubat 2023

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakacak olan istinaf heyetinin başkanı ve bir üyesini görevden aldı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor ve kendisine iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesinde itiraz edilen kararın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. İstinaf incelemesi henüz tamamlanmadı ve İmamoğlu davasının öne çekilmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı kiracısını dövdü. Olay, sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler üzerine polis tarafından incelendi ve ev sahibinin kimliği tespit edildi. Ev sahibi A.E, 'kasten yaralama' suçundan dolayı gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi.
1 Ekim 2023

İstanbul'da, Fatih Camisi'nin bahçesinden kedileri kaçıran ve iş yerinde ölü kediler bulunan Mehmet Fatih Öztürk, 'birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Öztürk duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet savcısı, sanığın iş yerinde dokuz ölü kedi bulunduğunu ve kamera kayıtlarında kedileri çantasına koyduğunun tespit edildiğini belirtti. Mahkeme, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezinin davaya katılma talebini reddetti.
13 Mayıs 2024

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın bodrum katında bulunan halı imalathanesinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale ediliyor. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Akit TV'ye göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
27 Nisan 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrasında Osmaniye'de yıkılan ve ölümlere neden olan binaların yapım kusurları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 11'i adliyeye sevk edildi ve 4'ü tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı ve diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi. Kalan 3 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'da yıkılan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda Karadağ'a kaçmaya çalışırken yakalandı ve tutuklandı. Binanın deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edildiği iddia edilirken, Coşkun'un daha önce Hatay Mimarlar Odası başkanlığı yaptığı bilgisi de medyada yer aldı.
11 Şubat 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

Yeni Anadolu Madencilik tarafından sendikalı olduğu için işten atılan maden işçisi Ramazan Gündoğan, Manisa Soma Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) binasının çatısına çıktı. Gündoğan, üç buçuk ay önce 26 numaralı işten çıkış koduyla işten çıkarıldığı için tazminat alamadığını ve bu süre zarfında belediye başkanı ve kaymakamla görüştüğünü ancak bir sonuç alamadığını belirtti. Gündoğan'ın eylemi devam ederken, CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, konuyla ilgili olarak tazminat konusunun çözülmekte olduğunu ancak işe geri alınma konusunda dirençle karşılaşıldığını ifade etti.
21 Eylül 2023

Hatay'da, 6 Şubat'taki depremler sonrası, Çevre Bakanlığı'na bağlı yapı denetim ve yapı malzeme şube müdürlüğü binasının bir kısmı 'apar topar' yıkıldı. Yıkım sırasında, binalarla ilgili önemli belgelerin enkaz altında kaldığı görüntülendi. Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın, yıkım kararı olmadığını belirtirken, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı delil karartma iddialarını asılsız olarak nitelendirdi. Avukatlar, yıkımı engellemeye çalıştı ve belgelerin korunması için nöbet tuttuklarını ifade etti.
11 Şubat 2023

Amasra maden faciasında birinci derece sorumlu olarak görülen tutuklu sanıkların Zonguldak'ta görevlendirildiği ortaya çıktı. Dönemin müessese müdürü Cihat Özdemir ve işleme müdürü Selçuk Ekmekçi, 'olası kastla öldürme' suçundan toplam bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, tutuklu yedi sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 16 Ekim 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.
25 Temmuz 2023

İstanbul Küçükçekmece'de kedilere saldırdığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Aytuğ Koyuncu, emniyetteki işlemlerinin ve savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Koyuncu'nun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Koyuncu daha önce de aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddiasıyla tepki çekmişti.
31 Ocak 2023

Antalya'nın Sarısı mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi, 12 Nisan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazanın ardından soruşturma başlatılması üzerine girişlere kapatıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'nin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Bölgeye sivil vatandaşların girişi yasaklanırken, tesis polis tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.
15 Nisan 2024

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında, Bulgaristan'da yakalanan Hazni Gölge Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Gölge, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklandı. Saldırıyla ilgili toplamda 27 kişi tutuklanmış durumda.
13 Ocak 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim