İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı ve vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor ve bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.
18 Temmuz 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Denizova Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler hızla yayılıyor ve yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.
7 Eylül 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 4 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Yangına 72 personel, 15 arazöz, dört su ikmal aracı, altı dozer, dört ilk müdahale aracı, üç uçak ve altı helikopterle müdahale edildi. Komşu illerden gelen dört helikopter ve bir uçağın da yardımıyla yangın kontrol altına alındı. Ekipler, hasar gören alanın boyutunun ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
27 Temmuz 2023

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının yerleşim yerlerine ulaşması nedeniyle vatandaşlara tahliye çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı ve belirli bölgelere elektrik verilemiyor.
16 Ağustos 2024

Bolu'nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos'ta başlayan orman yangını 71 saattir devam ediyor. Yangını söndürme çalışmalarına Bolu ve çevre illerden 12 helikopter, 138 arazöz, 245 araç ve iş makinesi katılıyor. Toplamda 1357 personel yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Ağustos 2024

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki uçak, dört helikopter, 16 arazöz, üç su ikmal aracı ve üç dozer yangına müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
15 Temmuz 2024

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yeniköy ve Yava mahallelerindeki yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
18 Ağustos 2024

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

İstanbul Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Havadan helikopter yardımıyla müdahale edilen yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangının çıktığı alanın yakınında bulunan bazı evlerin çatısına sıçrayan alevler de itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
4 Eylül 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucunda yangın sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ilerleyen saatlerde yangının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.
18 Eylül 2023

Bursa'nın İznik ilçesinde, Mecidiye Mahallesi'nde henüz nedeni bilinmeyen bir orman yangını başladı. Yangın, ilçe merkezinden de görülebilen yoğun dumanlara neden oldu. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
27 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde dün gece çıkan orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Yangına 15 arazöz, sekiz su tankeri, altı ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer’e gidiş yolu ulaşıma açıldı.
25 Temmuz 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, otoyolda seyreden bir otomobilde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka mahallesinde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı. Yangın, dokuz uçak, 12 helikopter, 18 arazöz, altı su ikmal aracı ve dört dozerle müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
30 Temmuz 2023

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangının yerleşim bölgeleri için tehdit oluşturmadığı bildirildi.
23 Ağustos 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınlarının piknik ateşinden kaynaklandığını açıkladı. Yangınlara beş uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel ile müdahale edildi. Yangınlar nedeniyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı yangın ve Bolu'da anız nedeniyle çıkan yangınlar da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17 Ağustos 2024

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Yangından 78 kişi etkilenirken, 29 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale ediyor. Emniyet güçleri bazı mahallelerde tahliye çağrısı yaptı ve bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.
17 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023
İşaretlediklerim