KYK yurtlarında kalan öğrenciler konaklama vergisinden muaf tutulurken, emekliler gibi öğrenci olmayan kişiler bu vergiyi ödemek zorunda kalacak. Konaklama vergisi, sunulan geceleme ve yeme-içme hizmetlerinin emsal bedeli üzerinden yüzde 2 oranında hesaplanacak. KYK İdaresi, bu vergiyi hesaplayıp vergi idaresine beyan etmekle yükümlü olacak ve bu tutarı müşterilerden talep edebilecek. Bu uygulama, KYK yurtlarında kalan emekliler için ek bir maliyet oluşturacak.
20 Mayıs 2024

Manisa FK, büyükşehir belediyesinden kiraladığı antrenman tesislerindeki su sayaçlarının Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından söküldüğünü bildirdi. Kulüp, MASKİ personeli olduğunu belirten altı kişinin su sayaçlarını sökerek götürdüğünü ve bu durumu trajikomik olarak değerlendirdiğini açıkladı. Manisa FK, olayla ilgili yasal süreç başlattığını duyurdu.
11 Ağustos 2024

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de, Limak Holding ve IC Holding ortaklığındaki YK Enerji tarafından işletilen kömür madeni nedeniyle köy halkı üç gündür su kesintisi yaşıyor. Köylüler, maden şirketinin suyun öncelikli kullanım hakkına sahip olduğunu belirterek, hayvanlarının, çocuklarının ve yaşlılarının susuz kaldığını ifade ediyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ve Devlet Su İşleri (DSİ) gibi yetkililerden çözüm bekleyen köylüler, sorunun giderilmediğini ve şirketin su deposunun patladığı ve tamir edilmediği için suların kesik olduğunu belirtiyor.
29 Nisan 2024

Kaş Adliyesi'nde avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında yaşanan tuvalet krizi çözüldü. Tüzen, adliye tuvaletinin artık anahtarsız ve tüm vatandaşlara açık olduğunu belirtti. Daha önce, avukatlar tuvaleti kullanamadıkları için Antalya Barosu aracılığıyla Türkiye Barolar Birliği'ne başvurmuş ve Adalet Bakanlığı nezdinde görüşmeler başlatılmıştı. Sonuç olarak, tuvalet kilidi sökülerek herkesin kullanımına açıldı.
30 Mayıs 2024

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki Susuz köyünde çıkan yangında 11 ev kullanılamaz hale geldi. Yangının nedeni henüz bilinmemekle birlikte, Vali Meftun Dallı aşırı sıcaklık ve düşük nem oranının yangına sebep olabileceğini belirtti. Yangına Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangında üç hayvan telef oldu ve AFAD yangını genel hayata etkili bir yangın olarak değerlendirdi.
14 Haziran 2024

Giresun’un Alucra ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 48 yaşındaki H.G. hayatını kaybetti. H.G., 30 Haziran’da Alucra Devlet Hastanesi’ne başvurmuş ve aynı gün Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Bu ölümle birlikte kentte KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi. Giresun’da 2024 yılı içinde toplam 17 KKKA vakası bildirildi.
4 Temmuz 2024

Gökyol İnşaat, iflas koruma talebinde bulundu ve 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nden konkordato izni aldı. Şirket, özellikle hastane inşaatlarıyla tanınıyor ve en son Bartın'da 600 yataklı bir devlet hastanesi projesini üstlenmişti. Konkordato sürecinde şirket projelerini tamamlamaya devam edecek ve üç aylık geçici mühlet hakkı elde etti. Gökyol İnşaat'ın tamamladığı ve devam eden birçok hastane projesi bulunuyor.
27 Temmuz 2024

Yunanistan'da 40 yıl önce Mornos Barajı'nın inşası için sular altında kalan Kallio köyünün kalıntıları, son aylardaki kuraklık nedeniyle yeniden gün yüzüne çıktı. Köyde yaklaşık 80 ev ve bir kilise bulunuyordu. Yunanistan, bu yıl tarihin en sıcak haziran ve temmuz aylarını yaşadı ve Mornos Barajı'ndaki su seviyeleri yüzde 30 oranında azaldı. Yetkililer, bölgedeki 3,7 milyon kişiye su tasarrufu çağrısında bulundu.
4 Eylül 2024

Yunanistan Rodos Denizaltı İstasyonu Deniz Araştırma Merkezi'nin açıklamasına göre, Kızıldeniz'e ait bir göçmen denizanası türü Rodos'un Trianton Körfezi'nde tespit edildi. İklim değişikliği nedeniyle deniz sıcaklıklarının artması, bu türün göç etmesine neden oluyor. Göçmen denizanaları, 1970'lerden bu yana Süveyş Kanalı aracılığıyla Hint ve Pasifik okyanuslarından Akdeniz'e giriyor ve deriyle temas halinde yoğun acı ve kaşıntıya neden olabiliyor.
12 Mart 2024

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 3'üncü güç ünitesine, iç koruma kabuğunun 5'inci katmanı kuruldu. 396 ton ağırlığında ve 6,5 metre yüksekliğindeki metal yapı, paletli vinç yardımıyla yerine taşındı. Akkuyu NGS güç üniteleri, modern ve yüksek teknolojili VVER-1200 tipi reaktörlerle donatılıyor ve çeşitli dış etkilere karşı çift koruma sağlıyor. Santralin işletme ömrü 60 yıl olarak planlanıyor.
14 Ağustos 2024
İşaretlediklerim