Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında eleştirilere maruz kalan hükümetin organizasyon ve koordinasyon eksikliklerini kabul ederek, Hatay ziyaretinde vatandaşlardan 'helallik' istedi. Daha önceki Adıyaman ziyaretinde de benzer bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, devletin sahada olduğunu ve Hatay için 183 bin konut ile 15 bin köy evi yapmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, ana muhalefetin iddialarını yalanlayarak, hükümetin çalışmalarını savundu.
12 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023

Eski Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi, görevi kötüye kullanma suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İlgezdi, başkanlık döneminde ruhsata aykırı inşa edilen altı yapıya yıkım kararını uygulamamakla suçlanıyor. İddianamede, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapora göre, Ataşehir'de İmar Kanunu'na aykırı projeler bulunduğu ve bu projelerle ilgili yıkım kararlarının belediye görevlileri tarafından yerine getirilmediği belirtiliyor. İlgezdi ve sekiz belediye görevlisi, altışar aydan ikişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
28 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta CHP belediyelerinin engellendiği iddialarını yalanlayarak, muhalefet belediyelerinin yeterli kaynak aldığını belirtti. Ancak 3 Şubat'ta Hatay'ın yerel yönetimdeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramadığını ve 'garip kaldığını' ifade etti. Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği yapmamasının şehirlere zarar vereceğini vurguladı. Akif Beki ise, muhalefet belediyelerine yönelik ayrımcılık yapılmadığını savunarak, Hatay'ın durumunun neden farklı olduğunu sorguladı.
6 Şubat 2024

Kobani davasında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a hapis cezaları verildi. Demirtaş’a 42 yıl, Yüksekdağ’a ise 30 yıl üç ay hapis cezası verildi. Bu cezalar, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'yumuşama, normalleşme' mesajları verdiği bir dönemde geldi ve bu söylemlerin eleştirilmesine yol açtı. Kararlar, Türkiye'de barış ve birlikte yaşama iradesine darbe olarak nitelendirildi.
16 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da üç üst düzey emniyet yetkilisinin görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan sürecin yankıları sürerken, bürokratik vesayete izin vermeyeceklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu olayın bir komplo olduğunu ve hedefin Cumhur İttifakı ile Türkiye olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle iş birliği yapanların oyunlarını bozacaklarını ifade etti. Görevden uzaklaştırılan emniyet yetkilileri hakkında çeşitli suçlamalarla soruşturma başlatıldı.
15 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay hapis cezası almıştı. İmamoğlu, ceza veren hakimin kardeşinin 'FETÖ' ile ilişkili olduğu iddiaları üzerine, Hakimler Savcılar Kurulu'nun (HSK) bu konuda sınavda olduğunu ve adalet bakanının da duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, sürecin takipçisi olduklarını ve avukatlarının gerekli işlemleri yürüttüğünü ifade etti.
27 Mart 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları, gazeteci Sinan Aygül'e saldırı suçundan tutuklanmıştı. Aygül, Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali'nin saldırısına uğramıştı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve sanıklar tahliye edildi. Mahkeme, tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023'e erteledi.
14 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Nisan 2020'de Fahrettin Altun'un evinin yanında usulsüz yapılaşma iddiaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılandı. Hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun ifadelerinin incitici ve tahrik edici olduğu ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı iddia edilmiş, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. Ancak Kaftancıoğlu bu davada beraat etti.
11 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte oy toplamak için kullandığı imar affı uygulamasını yeni dönemde kaldıracağını ve affedilemez suçlar arasına alacağını belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, hükümetin imar barışı düzenlemeleri eleştirilere konu oldu. Erdoğan, geçmişte bu düzenlemeyi anlatarak oy istemişti. Ancak en az 50 bin insanın hayatını kaybetmesinin ardından AKP seçmeninin de tepkili olduğu görülen imar affına karşı çıktığını ifade etti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası isteniyor. Erdoğan'ın avukatları, Kaftancıoğlu'nun 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesine gönderildi ve kabul edilirse Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı yorumda, 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir ve sizler ne yaparsanız yapın Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ!' ifadelerini kullandı.
8 Mart 2023

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakacak olan istinaf heyetinin başkanı ve bir üyesini görevden aldı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor ve kendisine iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesinde itiraz edilen kararın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. İstinaf incelemesi henüz tamamlanmadı ve İmamoğlu davasının öne çekilmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından 'rüşvet ve usulsüzlük' iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan CHP'li Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, 'rüşvet almak' suçundan beş yıl altı ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan Tolga Ö. 'rüşvette aracılık etme' suçundan dört yıl iki ay, Yunis D. ve Hasan G. 'rüşvet vermek' suçundan üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. İl Genel Meclis Üyesi Cem T. ve diğer bazı sanıklar ise beraat etti.
22 Eylül 2023

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, disipline sevk edilen ve Ankara'ya yürüyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı savunduğunu öne sürdü. Erdoğan, Özcan'ın yürüyüşüne ilişkin yaptığı açıklamada, CHP içindeki 'değişim' adı altındaki çekişmelere atıfta bulunmuştu. Öztrak, Erdoğan'ın bu sözlerinin muhalefeti karıştırma çabasını gösterdiğini belirtti. Özcan ise Öztrak'a Twitter üzerinden sert bir yanıt vererek, kendisinin bağımsız olduğunu ve eğer Saray ile irtibatı ispatlanırsa Kızılay Meydanı'nda kendini yakacağını söyledi.
7 Temmuz 2023

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada karar çıktı. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi. Bu kararların ardından protesto eylemlerinin olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Mardin ve Kars gibi birçok kentte eylem yasağı kararı alındı. Diyarbakır Valiliği ayrıca şehri dört günlüğüne giriş-çıkışlara kapattığını duyurdu.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim