Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in başrollerini paylaştığı, 'Aşık Shakespeare' adlı oyun, 4 Ekim'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla sahneye konulan oyunun yönetmenliğini Serdar Biliş üstleniyor. Oyun, William Shakespeare'in gençliğine ve bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.
1 Eylül 2023

Bu hafta sinemalarda üçü yerli, üçü yabancı olmak üzere toplam altı yeni film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında komedi türündeki 'İyi Bir Aile Değiliz' ve 'Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan' ile korku türündeki 'Mihrez 3: Cin Bebek' bulunuyor. Yabancı filmlerden 'Zavallılar' bilim kurgu türünde, 'MK Ultra: Gizli Dosyalar' gerilim türünde ve 'Harika Kanatlar' ise çocuk ve animasyon tutkunlarına hitap ediyor. Her bir film, farklı türlerdeki izleyici kitlesine yönelik çeşitli hikayeler sunuyor.
9 Şubat 2024

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta toplam on yeni film gösterime giriyor. Yerli yapımlar arasında 'Beyaz Eşya', 'Görücü', 'Çingene Kızı Zeugma', 'MAKKA: Cinn-i Azap' ve 'Cin Daveti' bulunuyor. Yabancı filmler ise 'Gece Avı', 'Süper Ajan Bernard: Görev Mars', 'Süper Köpekler', 'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' ve 'Kırmızı Pabuçlar' olarak sıralanıyor. Filmler, komedi, dram, korku, animasyon ve macera gibi çeşitli türlerde seyirciyle buluşacak.
10 Mayıs 2024

Perihan Mağden'in romanından uyarlanan 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' adlı dizi, Netflix'te 24 Mart'ta yayımlandı ve ilk hafta en çok izlenenler listesinde dünya genelinde ilk üçe yerleşti. Melisa Sözen'in başrolünde olduğu ve gerilim türündeki dizi, kaçak bir hayat süren anne ve kızının hikayesini anlatıyor. Dizi, yayımlandığı ilk üç günde 19 milyon 410 bin saat izlenme ile 'Dili İngilizce Olmayan Diziler' listesinde üçüncü sıraya yerleşti ve Netflix'in yerli dizileri arasında en iyi açılışı yapan yapım oldu.
30 Mart 2023

87 yaşındaki İngiliz yönetmen Ken Loach, 60 yıllık kariyerinde toplumsal değişimlere tanık oldu ve filmlerinde genellikle işçi sınıfını, sendikalaşmayı, grevleri ve sosyal hareketleri anlattı. Son filmi 'The Old Oak' ile mülteci krizine odaklanan Loach, filmde eski bir itfaiyeci ve Suriyeli bir kadının hikayesini anlatıyor. Film, İngiltere'nin yoksul eski sanayi bölgelerine getirilen Suriyeli mültecilerin hikayesini ve bu durumun yerel topluluklar üzerindeki etkisini ele alıyor. Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenleyeceği Filmekimi'nde 'Umudunu Kaybetme' adıyla gösterilecek.
7 Ekim 2023

Halit Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu' romanından esinlenen ve 'Bihter' karakterinin hikayesini anlatan film, yıl sonunda Amazon Prime Video'da izleyiciyle buluşacak. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Farah Zeynep Abdullah'ın Bihter karakterini canlandırdığı filmde Boran Kuzum, Osman Sonant gibi isimler de rol alıyor. Film, Bihter'in özgürlük arayışını ve yaşadığı dönemin zorluklarını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Özcan Alper'in ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen son filmi 'Karanlık Gece', Netflix kütüphanesine eklendi. Film, Alper'in Murat Uyurkulak'la birlikte yazdığı senaryoda, 'suç ortaklığı' ve onu koruyan suskunluğun yol açtığı 'şiddet sarmalı'nı küçük bir kasabada geçen hikayeyle anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu, Pınar Deniz, Taner Birsel ve Sibel Kekilli'nin yer aldığı film bugün Netflix kütüphanesine eklendi.
13 Ekim 2023

Yüksek puanlarla Rotten Tomatoes'ta en çok değerlendirilen film olan 'Leave No Trace', yarın Netflix kütüphanesinden çıkarılacak. Debra Granik'in Oscar adayı yapımı, Toy Story 2'yi geride bırakarak yüzde 100 onay puanı almıştı. Film, Netflix dışında Amazon, Apple TV ve Vudu üzerinden satın alınabilir veya kiralanabilir. 2018 yapımı film, ruh sağlığı sorunları olan bir savaş gazisi ve kızının hikayesini anlatıyor.
3 Temmuz 2023

18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate şirketine ait Titan denizaltısı patlamış ve beş kişi yaşamını yitirmişti. Bu trajik olay, MindRiot Entertainment ve yapımcı E. Brian Dobbins tarafından film yapılacak. Bu, Titan kazası hakkında yapılan ilk uzun metrajlı film olacak. Daha önce Britanyalı yayın kuruluşu Channel 5, 'Titanic Sub: Lost at Sea' adlı bir belgesel yayınlamış ve MindRiot da OceanGate’in eski görev direktörü Kyle Bingham hakkında 'Salvaged' adlı kendi belgesel dizisini hazırlamıştı.
29 Eylül 2023

Polisiye edebiyatın ünlü yazarı Agatha Christie'nin 'Murder Is Easy' adlı romanı, Türkçeye 'Zehri Kim Verdi' olarak çevrildi ve şimdi de BBC tarafından diziye uyarlanıyor. 2015'ten bu yana Sarah Phelps'in kaleminden çıkan Christie uyarlamalarını ekrana getiren BBC, bu kez Sian Ejiwunmi-Le Berre'nin senaryosu ve Meenu Gaur'un yönetmenliği ile yeni bir dizi hazırlıyor. Dizi, Londra'ya giden bir trende katil olduğunu iddia eden bir kadınla tanışan bir adamın hikayesini konu alacak ve iki bölüm halinde BBC One ve dijital platformlar BBC iPlayer ile Britbox'ta yayınlanacak. Dizinin oyuncu kadrosu ilerleyen günlerde duyurulacak.
23 Şubat 2023

ABD'nin New Mexico eyaletinde, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kazayla ilgili aktör Alec Baldwin ve silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed 'kasıtsız adam öldürme' suçlamasıyla dava açılacağı açıklandı. Yönetmen yardımcısı David Halls ise 'ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak' suçunu kabul etti. Baldwin, kazadan sonra yaptığı açıklamada gerçek mermi olduğunu bilmediğini ve suçluluk hissetmediğini belirtmiş, Hutchins'in ailesiyle anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
20 Ocak 2023

Bu hafta sinema salonlarında biri yerli olmak üzere sekiz yeni film vizyona girdi. 'Başkalarının Çocukları' adlı Fransız drama filmi, bir kadının sevgilisinin çocuğunu kendi çocuğu gibi sevmeye başlamasını konu alıyor. Gerilim türündeki 'Nefes Alma', kaybolan genç bir adamın yaşlı bir adamın kapısını çalmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. 'Venüs’te Görüşürüz', 'Meg 2: Çukur', 'Rubinin Ailesi', 'Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası', 'Orman Çocuğu: Güç Uyanıyor' ve 'Mir Anka' adlı filmler de bu hafta vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
4 Ağustos 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, 2018'den bu yana konser vermemiş olup, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de bir otelin açılışında VIP konuklar için özel bir konser vermiştir. Yeni albümü 'Renaissance' ile bu yıl Grammy Müzik Ödülleri'nde dokuz adaylık kazanan sanatçı, Mayıs ayında Avrupa'da başlayacak ve Eylül'de ABD'de sona erecek bir dünya turnesine çıkacağını açıklamıştır. Turnede Beyonce'ye albümde birlikte çalıştığı sanatçılar da eşlik edebilir, ancak turne programı açıklanmış olmasına rağmen biletlerin ne zaman satışa çıkacağı henüz belirsizdir.
2 Şubat 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında iki yerli olmak üzere toplam beş yeni film vizyona giriyor. 'Hayatla Barış' filmi, ampute futbol milli takımının ve ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olan Barış Telli'nin hikayesini anlatıyor. 'Erdal ile Ece' ise günümüz evlilik ilişkilerindeki çatışmaları komik bir dille ele alıyor. Dönem filmi 'İlgi Alanı', Auschwitz kampı komutanının hikayesine odaklanırken, 'Ritüel' adlı film bir manastırda geçen gizemli olayları konu alıyor. Animasyon filmi 'Oyuncaklar Firarda' ise özellikle çocukları hedef alıyor.
22 Şubat 2024

Türkiye'de bu hafta 'Ölümlü Dünya 2' başta olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. 'Ölümlü Dünya 2', Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul gibi isimlerin paylaştığı bir devam filmidir. Ryûsuke Hamaguchi'nin 'Kötülük Diye Bir Şey Yok' filmi, ekolojik yıkıma odaklanan bir politik gerilim olarak dikkat çekiyor. 'Aşk Filmi', genç bir kadının hayatını değiştirecek olayları anlatıyor. Eli Roth'un 'Kara Cuma' filmi, bir seri katilin hikayesini işliyor. Çocuklara yönelik 'Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı' ve 'Dilek' isimli animasyon filmler de gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
1 Aralık 2023

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay'ın yaşam öyküsünü konu alan 'Demir Kadın: Neslican' filminin fragmanı yayınlandı. Film, 27 Ocak'ta sinemalarda gösterime girecek. Filmin senaryosunu Nalan Merter Savaş yazarken, yönetmen koltuğunda Özgür Bakar oturuyor. Başrolde Naz Çağla Irmak'ın yer aldığı filmde, birçok tanınmış oyuncu da rol alıyor.
3 Ocak 2023

Filistin'e destek mesajı yayınladığı için oyuncu Melissa Barrera, 'Çığlık 7' filminin kadrosundan çıkarıldı. Barrera'nın paylaşımları 'antisemitist' olarak değerlendirildi ve yapım şirketi Spyglass tarafından işine son verildi. Filmin yönetmeni Christopher Landon, kararın kendisi tarafından alınmadığını belirtti. Ayrıca, Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon da benzer sebeplerden dolayı menajerlik şirketi UTA ile yollarını ayırdı.
22 Kasım 2023

Türk yönetmen Zeki Demirkubuz'un sekiz yıl aradan sonra çektiği yeni filmi 'Hayat'ın vizyon tarihi, 1 Aralık'tan 15 Aralık'a ertelendi. Demirkubuz, erteleme kararını duyururken aynı gün vizyona girecek olan 'Ölümlü Dünya' filmine göndermede bulundu. 'Ölümlü Dünya'nın devam filminin de 1 Aralık'ta vizyona girmesi planlanıyordu. Demirkubuz, festivalden de 'sessizce' çekildiğini ve bildiriye imza atmak istemediğini belirtti.
20 Kasım 2023

Fatih Akın'ın yönettiği ve ünlü rapçi Xatar'ın hayatını anlatan 'Ren Altını' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında toplam sekiz yeni film vizyona girdi. Filmler arasında aksiyon, romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde yapımlar bulunuyor. 'Disco Boy', 'Ölümcül Çarpışma', 'Yenilmez Üçler', 'İkinci Görüşte Aşk', 'Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı', 'Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsanesi' ve 'Bonibomlar: Kediler Peşimizde' diğer gösterime giren filmler arasında yer alıyor.
7 Temmuz 2023

Rosie Morris'in yönettiği 'My Blonde GF' adlı kısa belgesel film, yazar Helen Mort'un fotoğraflarının rızası dışında deepfake teknolojisi kullanılarak porno filmlere monte edilmesi ve bunun yarattığı etkileri ele alıyor. Film, Mort'un çeşitli yaşlarda çekilmiş masum fotoğraflarının cinsel içerikli sahnelerde kullanılmasının ardından yaşadığı travmayı ve bu durumun psikolojik etkilerini gözler önüne seriyor. Sensity AI'ın raporuna göre, deepfake içeriklerin büyük çoğunluğunda kurbanların rızası alınmamış ve kurbanların yüzde 99'u kadın.
20 Haziran 2023
İşaretlediklerim