Emek ve özgürlük ittifakı, İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlediği mitingde binlerce kişiyi bir araya getirdi. İttifakı oluşturan EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP partilerinin liderleri, AKP-MHP iktidarını bu seçimde gönderme sözü verdi. Konuşmacılar, Türkiye'deki mevcut siyasi durumu eleştirerek, değişim ve reform vaatlerinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçimlerin demokrasi ile faşizm arasında bir tercih olacağını ve AKP-MHP ittifakının sonunu getireceğini belirtti.
15 Ocak 2023

Millet İttifakı'na dahil olan DEVA, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 14 Mayıs seçimleri için ortak bir 'hibrit liste modeli' üzerinde anlaştı. Bu modele göre, partiler toplam 40 yerde birbirlerinin listesinden aday gösterecekler. CHP ve İYİ Parti arasında ise 10 bölge için anlaşma sağlandı ve 15 il için görüşmeler devam ediyor. Cumhur İttifakı'nda ise MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi kendi listeleriyle, HÜDA-PAR ise ortak listeyle seçime katılacak.
5 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da düzenlediği mitingde destekçilerine hitap etti. Bahçeli, Türkiye düşmanlarına, dış bağlantılı kumpaslara ve terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yaptı. Ayrıca, önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerde MHP'ye, Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek istediğini belirtti. Bahçeli, Aksaray halkının oyunları gördüğünü ve fitnecilerin tezgahını tanıdığını ifade etti.
12 Mayıs 2023

HDP/Yeşil Sol Parti, TİP, EMEP, TÖP, EHP ve SMF'nin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. İttifak, seçmenlere milletvekili seçimlerinde kendilerine, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, Türkiye'nin önemli bir seçime gittiği ve faşizme karşı zaferin sadece cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmakla olmayacağı, TBMM'de çoğunluğu sağlamanın da önemli olduğu vurgulandı.
28 Nisan 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek talep ettikleri konularda uzlaştıklarını ve partisinin Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldığını duyurdu. Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını bildirdi. İttifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na verildi ve Yeniden Refah Partisi, AKP, MHP ve BBP ile birlikte Cumhur İttifakı'nın bir parçası oldu. HÜDA-PAR ise ittifakı dışarıdan destekleyecek.
24 Mart 2023

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkarma kararını destekleyerek, diğer partilerle müzakere yapılmasının gerekliliğini ifade etti. HDP'nin, 'altılı masa' tarafından müzakere taleplerinin karşılık bulmaması üzerine bu kararı aldığı belirtiliyor. Demirtaş, HDP'nin aday çıkarma hazırlığının haklı ve meşru olduğunu, çözülmeyecek bir sorun olmadığını ve herkesin uzatılan eli tutma cesaretini göstermesi gerektiğini belirtti.
10 Ocak 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararını destekledi ve muhalefetin bu karara tepkilerini eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin uzun süredir 'altılı masa'ya ortak aday çıkarmaya hazır olduklarını belirttiğini, ancak net bir cevap alamadıklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'nin masada olmaması gerektiğini savunan siyasetçilere HDP oylarıyla başbakanlık yapma ihtimaline karşı çıktı. Demirtaş, muhalefeti gerçek bir değişim için zorlamak istediklerini ve HDP'nin AKP'ye kazandırmak gibi bir politika ile anılamayacağını vurguladı.
12 Ocak 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yaklaşan genel seçimler öncesinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na tek listeyle seçime girmeleri yönünde çağrı yaptı. 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlerin 14 Mayıs'a alınması gündemdeyken, Demirtaş durumun kritik olduğunu belirtti ve ittifakın bu yönde bir karar almasını umduğunu Twitter üzerinden paylaştı. İttifak, HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor.
24 Ocak 2023

MetroPOLL Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifak kurmasını eleştirdi ve bu ittifakın AKP için zararlı olacağını belirtti. Sencar, HÜDA-PAR'ın geçmişte Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve şiddet eylemlerinde bulunduğunu ifade etti. Sencar'ın bu açıklamaları birçok haber sitesinde yer aldıktan sonra, HÜDA-PAR'ın talebi üzerine İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sansürlenerek içeriklerin erişime engellenmesine ve silinmesine karar verildi.
17 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) cumhur ittifakına katılmasını ve ittifakın kadın hakları üzerinden genişlemesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, genç kadınların ve kadın haklarının bu ittifak tarafından anlaşılmadığını belirtti. YRP'nin ittifaka katılma şartları arasında, İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin TBMM'de oylanması ve 6284 sayılı yasanın değiştirilmesi talepleri bulunuyordu. AKP ve MHP'nin oylarının düşüşte olduğu bir dönemde, cumhur ittifakı YRP ile genişlerken, HÜDA-PAR dışardan destek verecek.
24 Mart 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda bir isimde uzlaşılamamasının ardından bir açıklama yaparak, halkın AKP-MHP ittifakına karşı tek ve ortak bir adayla çıkarak 20 yıllık iktidara son vereceğini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan gelişmeler sonrası, TİP'in bu açıklaması, ittifak içindeki birlik ve beraberlik mesajlarına vurgu yaptı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.
4 Mart 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP'ye yönelik kapatma davasının ve Hazine yardımının kesilmesinin MHP'nin baskısı ve iktidarın yargıya talimatıyla gerçekleştiğini öne sürdü. Sancar, HDP'nin siyasi baskılara karşı dirençli duruşunu vurguladı ve muhalefete cesur olma çağrısında bulundu. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'ye bilgi vermeden hareket ettiğini ve bu durumun siyasi bir operasyon olduğunu belirtti. Muhalefetin daha etkili reform vaatlerinde bulunması gerektiğini ifade ederek, HDP'nin kendi politikalarını belirleme konusunda kararlı olduğunu dile getirdi.
10 Ocak 2023

Batman'dan AKP listesinden milletvekili seçilen HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, milletvekili yemin metninin doğru olmadığını ifade etti. Ramanlı, yemin metninin ideolojik olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini belirtti. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ramanlı'nın bu sözlerini Twitter üzerinden paylaşarak, bu durumun tehlikesine dikkat çekti ve Ramanlı'nın ifadelerini kabul etmediklerini belirtti.
25 Mayıs 2023

Emek ve Özgürlük İttifakı, HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrası cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak bir aday belirleme konusunda anlaştıklarını açıkladı. İttifakın bileşenleri arasında EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP bulunuyor. Adayın kim olacağı konusunda geniş emek ve demokrasi güçleriyle müzakereler sürdürülüyor ve adayın kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Ayrıca, parlamento seçimlerine ilişkin olarak ittifakın Meclis'te geniş temsil edilmesi ve seçim süreci ile sandık güvenliğine dair çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.
24 Ocak 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ayrı ayrı görüştü. Yapıcıoğlu'nun ilk görüşmesi Saadet Partisi'nin genel merkezinde Karamollaoğlu ile oldu. İki genel başkan, Filistin'le ilgili ayrı ayrı miting düzenleme planlarını birleştirme konusunda anlaştı. Daha sonra Yapıcıoğlu, Meclis'te Davutoğlu'nu ziyaret etti ve Filistin meselesini konuştu.
10 Ekim 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için randevu istediğini duyurdu. AKP'nin HÜDA-PAR ile olan ilişkisine eleştirel yaklaşan Perinçek, bu durumun AKP ve MHP içinde rahatsızlık yarattığını ve ittifaka zarar verebileceğini ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye serbest bıraktığı fonlar konusunda Maliye Bakanı'nın para transferini durdurması gerektiğini savundu. Vatan Partisi'nin gazetesi Aydınlık, AKP'nin HÜDA-PAR ile anlaşmasını eleştiren bir manşet yayımladı.
17 Mart 2023
İşaretlediklerim