Barış Terkoğlu, OYAK'ın son yıllarda kötü yönetildiğini ve siyasi müdahaleler nedeniyle performansının düştüğünü belirtti. 2016 yılından itibaren OYAK'ın enflasyonu karşılama oranının düştüğünü ve son beş yılda en kötü performansı gösterdiğini vurguladı. Üçok, siyasetin OYAK'a müdahale etmesinin ve şeffaflık eksikliğinin sorunların temelinde yattığını ifade etti. Siyasetin OYAK'tan elini çekmesi gerektiğini savunarak, aksi takdirde OYAK'ın zarar göreceğini belirtti.
20 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 89'a ulaştı. HDP'li Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın deprem yönetimindeki yetersizliklerini ve sorumluluklarını eleştirdi. AFAD'ın bütçe ve personel yetersizliğine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıkılan binalarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Oluç, depremdeki can kayıplarının sorumlularının, müteahhitler, yapı denetim firmaları ve belediyeler arasında oluşturulan bir 'üçgen' içinde olduğunu iddia etti.
1 Mart 2023

Rahmi Turan, AKP iktidarının Türkiye'deki sorunlara çözüm getirme gücünün kalmadığını ve ekonomiyi çıkmaza sokan zihniyetin değişmedikçe ülkenin düzelmeyeceğini savunuyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelmemesinin nedeninin ülkeye olan güvensizlik olduğunu belirtiyor. Demokrasi ve hukuk sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmadığını ve haksız yere cezaevlerinde tutulanların olduğunu vurguluyor.
22 Haziran 2024

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), elektriğe yapılan yüzde 38'lik zammın dağıtım şirketlerine aktarılan dağıtım bedeline yüzde 58,9 oranında yapılan artıştan kaynaklandığını belirledi. EMO, konutlar için perakende enerji bedelindeki artışın yüzde 2,5 ile sınırlı kaldığını, ancak dağıtım bedelinin fahiş bir şekilde arttığını tespit etti. EMO, bu durumun piyasanın çarpık bir biçimde yapılandığını ve kamu hizmeti olması gereken elektrik dağıtımının özel sektör tarafından başarısız bir şekilde işletildiğini vurguladı. Ayrıca, enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkisini sınırlamak için kamulaştırma önerisinde bulundu.
29 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, nisan ayında elektrikte tüm abone grupları için yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgaz için ise yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu. Ayrıca, 9 Nisan'da seçim aday listelerini teslim edeceklerini ve üç dönem kuralı nedeniyle bazı yeni isimlerin listelerde yer alacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerden sonra kabinede değişiklikler olacağını ve yeni isimlere görev verileceğini ifade etti.
29 Mart 2023

Rahmi Turan, Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntıların bilim dışı uygulamalar ve Merkez Bankası Başkanlarının görevden alınmaları sonucu ortaya çıktığını belirtiyor. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi ve rasyonel politikalara dönüş vurgusu yapmasına rağmen, beklenen iyileşmelerin gerçekleşmediğini ifade ediyor. Turan, devletin savurganlığının devam ettiğini, yerel seçimler için büyük harcamalar yapıldığını ve ekonomideki sorunların çözülmediğini eleştiriyor.
4 Şubat 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'deki depremler sonrasında yaşanan can kaybı ve yıkımı eleştirerek hükümete sert tepkilerde bulundu. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, resmi rakamlara göre 35 bin 418 olan can kaybının 100 binden fazla olduğunu iddia etti ve hükümetin tehditler savurduğunu, halkı sindirmeye çalıştığını belirtti. Demirtaş, halkın bu duruma boyun eğmeyeceğini ve iktidarın sonunun geleceğini ifade etti.
15 Şubat 2023

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde bir düzenleme yapılacağını belirtti. 2024 sonu için enflasyon beklentisi %36, 2025 sonu için %14 ve 2026 sonu için %9 olarak açıklandı. Karahan, enflasyon tahminlerinde enerji kaleminin önemli bir faktör olduğunu ve fiyatlarda bir miktar güncelleme olacağını ifade etti. Ekonomistler, enflasyon raporunu yorumlayarak, enerji fiyatlarındaki beklenen zamların enflasyonla mücadelede bir dönüm noktası olabileceğini işaret etti.
8 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere 'bedava ev' sözünü eleştirdi. Erdoğan, Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini belirtti.
2 Eylül 2023

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz'ın Osmanlı hakkındaki sözleri ve İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbesiyle ilgili tweet'i üzerinden sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin geçmişteki cesur konuşmalarına atıfta bulunarak, şimdi Atatürk'e dil uzatanlara karşı sessiz kaldığını belirtti ve Türkiye'nin yönetim şekli ile ilgili tartışmaların 29 Ekim 1923'te son bulduğunu vurguladı.
21 Şubat 2024

Gazeteci Bahadır Özgür, Mudanya Kitap Fuarı'nda yaptığı konuşma nedeniyle iki yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Özgür, konuşmasında mafya-siyaset-devlet ilişkilerini ve bu süreçte açılan davaların neden sonuçlandırılamadığını anlatmıştı. Bu konuşma nedeniyle 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve yargı organlarını aşağılamak' suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldı. Adalet Bakanlığı'nın izniyle hazırlanan soruşturma sonucunda Bahadır Özgür hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi ve kabul edildi.
22 Mayıs 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında hükümetin deprem yönetimindeki ihmallerini ve başarısızlıklarını eleştirdi. Öztrak, hükümetin depreme dayanıklı şehirler ve güvenli evler sağlayamadığını, deprem sonrası yardım çalışmalarında yetersiz kaldığını belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın 20 yıllık yönetiminin deprem karşısında yetersiz kaldığını ve Kızılay'ın ticarileştirilmesini eleştirdi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374'e ulaştığını ve birçok vatandaşın enkaz altında kaldığını ifade etti.
27 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümet, akaryakıta 6 liralık ÖTV zammı yaptı. Zamlar, dolar kurundaki artış ve enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde geldiği için vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, zammın gerekçesi olarak deprem maliyetlerinin bütçeye etkisini azaltma ve ÖTV'nin enflasyon karşısında erimesini gösterdi. Ayrıca, akaryakıtta ÖTV'nin yaklaşık yedi yıldır artırılmadığı ve yeni zammın enflasyon artışının altında olduğu belirtildi.
16 Temmuz 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023

Rahmi Turan, 31 Mart seçimlerinin ardından Türkiye'nin ekonomik durumunun daha da kötüleşebileceğini öne sürüyor. İktidarın 2028 yılına kadar seçim endişesi olmadan hareket edeceğini ve bu süreçte enflasyon, fiyatlar ve vergilerdeki artışların halkın bütçesinde derin yaralar açabileceğini belirtiyor. Turan, iktidarın savurgan politikalarının devam edeceği ve halktan yeni vergilerle fedakarlık beklenmeye devam edileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
9 Mart 2024

Guardian gazetesi, Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afet yönetimine ilişkin eleştirilerde bulundu. Gazete, Hatay gibi şehirlerin durumunu, hükümetin kurtarma çalışmalarındaki eksiklikleri, yetersiz yapı standartlarını ve Erdoğan'ın bu konulardaki sorumluluğunu sorguladı. Ayrıca, Erdoğan'ın olağanüstü hal ilan etmesi ve muhalefeti suçlaması, demokratik hesap verebilirlik eksikliği ve yaklaşan seçimlerle ilgili endişeleri dile getirdi.
13 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası AFAD merkezinde yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki 19 binin üzerindeki enkazdan 15 bininin müdahalesinin tamamlandığını, can kaybının 35 bin 418'e yükseldiğini ve 1,6 milyon depremzedenin barınma ihtiyacının karşılandığını belirtti. Mart başında 30 bin konutun inşasına başlanacağını ve bir yıl içinde bölgedeki konut ihtiyacının giderilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca, depremzedelere yapılan yardımlar ve vergi ertelemeleri gibi ekonomik desteklerden bahsetti. Erdoğan, muhalefetin ve sosyal medyanın barajlarla ilgili iddialarını eleştirdi ve Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarda bulundu.
14 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, Kahramanmaraş depremleri sonrasında iktidarın bölgedeki yardım çalışmalarını yetersiz bulduğunu belirterek, kendi imkanlarıyla çadır kurduklarını ve iktidara eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili eleştirilere sert yanıt vermişken, Atay bölgeden bir video paylaşarak iktidarın yeterli yardım yapmadığını iddia etti. Atay, hasarlı bir binada oturanlara kendi imkanlarıyla çadır bulduklarını ve iktidarın bu konuda yetersiz kaldığını ifade etti.
22 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta düzenlenen bir mitingde, Nisan 2023'ten bu yana uygulanan doğalgaz desteğinin Nisan 2024'e kadar devam edeceğini duyurdu. Bu destek, 25 metreküp doğalgaz tüketimine kadar olan kısmın faturalardan düşürülmesini içeriyor. Erdoğan, enerjide tam bağımsızlık hedeflerine de değinerek, Karadeniz'deki doğalgaz ve Gabar'da bulunan petrol keşiflerini örnek gösterdi ve günlük petrol üretiminin artırılması hedeflerinden bahsetti.
10 Şubat 2024

Şeref Oğuz, bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte Türkiye'deki ekonomik krizin devam ettiğini vurguluyor. Hükümetin aynı politikaları sürdürdüğünü ve bütçenin hala boş olduğunu belirtiyor. Anadolu ve Trakya'da yapılan gezilerde halkın krizi yönetmeye çalıştığını ancak belirsizlikten şikayetçi olduğunu ifade ediyor. Enflasyon, kur, faiz, döviz, ihracat, ithalat, bütçe açığı ve işsizlik gibi sorunların bayram sonrası da devam edeceğini hatırlatıyor.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim