Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını beş yıl boyunca dörtlü turnuva formatında düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu açıklama, İstanbul'da düzenlenen bir ekonomik forumda yapıldı. Daha önce, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşacağı Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları ortaya atılmış ve TFF bu durumu resmi olarak doğrulamıştı. İki kulüp ise maçın Türkiye'de oynanması için çağrıda bulunmuştu.
13 Kasım 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık'a, hakem atamaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açacağını duyurdu. Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarına aşırı müdahil olduğunu iddia etmişti. TFF Başkanı ise Palabıyık'ın iddialarını yalanlayarak, hakem müessesesini rencide eden bu tür açıklamalardan dolayı dava açacaklarını ve hakemlerin de bu açıklamalardan rahatsız olduğunu belirtti.
17 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağan seçimli genel kurulu, Ankara'da JW Marriott Hotel'de gerçekleştirilecek. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, seçime tek aday olarak katılacak. Eğer toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı 23 Haziran'da, üçüncü toplantı ise 30 Haziran'da çoğunluk aranmaksızın yapılacak. Genel kurulda ayrıca yönetim hesap faaliyetleri, yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin seçimi ve 2023-2024 dönemi bütçesi ele alınacak.
21 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasını kınayan bir mesaj yayımladı. MHK, saldırının sadece hakeme değil Türk futboluna yapıldığını belirtti ve hakemlerin yanında olduklarını, yasal ve idari süreci takip edeceklerini ifade etti. Bu olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu maçları süresiz erteledi, hakemler derneği müsabakalara çıkmama çağrısı yaptı ve saldırıya karışanlar gözaltına alındı.
12 Aralık 2023

Futbol hakemi Halil Umut Meler, Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. Koca, bir maç sonrası sahaya girerek Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Meler, bu olayın sadece sporla sınırlı kalmayıp, toplumun her alanında şiddetin caydırılması için emsal teşkil etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hakem arkadaşlarının güvenlikleri sağlandıktan sonra görevlerine dönmelerini arzuladığını dile getirdi.
16 Aralık 2023

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçı izlemek için Tüpraş Stadı'na gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfürlü protesto sonrasında stattan ayrıldı. Büyükekşi'nin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye 'Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz' diyerek çıktığı görüldü. Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği maçta 3-2'lik skorla mağlup oldu.
5 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Lale Orta'yı atadığını duyurdu. Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve hakemi olmasının yanı sıra FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biridir. TFF, yeni MHK başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diledi. MHK'nın diğer üyeleri Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar ve Hamza Mısır olarak açıklandı.
29 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

AKP Ankara milletvekilleri, Çaykur Rizespor maçı sonrasında hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan ve sonrasında tutuklanan, AKP'den istifa eden ve futboldan ömür boyu men edilen Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın yaşanan olay sonrası kulübe 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri, kulübün zarar görmemesi ve şiddetin önlenmesi adına desteklerini ifade etti ve süreci yakından takip edeceklerini belirtti. Ayrıca, Ankaragücü'nün tarihi önemine vurgu yapılarak kulübün linç kampanyasına maruz bırakılmaması gerektiği ifade edildi.
15 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sebebiyle ertelenen Süper Lig'in 16'ncı hafta maçlarının yanı sıra 19 ve 20'nci haftaların maç programını açıkladı. Süper Lig 2023/24 sezonunun ikinci devresi 5-7 Ocak tarihleri arasında oynanacak maçlarla başlayacak. Ayrıca, hakem Meler'e saldırı olayıyla ilgili Faruk Koca hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle iddianame kabul edildi ve Koca dahil üç kişi tutuklandı.
26 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Bu saldırı, Koca'nın yanındakiler tarafından da desteklendi ve Meler yere düşürüldü. Saldırı genel olarak kınanırken, Ankaragücü'nün taraftar derneği Gecekondu, Koca'ya desteklerini açıkladı. Dernek, hakem hataları ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) suçlayarak Koca'nın yanında olduklarını belirtti.
12 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın 1959 öncesi şampiyonluklar için kurulan komisyonla ilgili yaptığı itirazı reddetti. Fenerbahçe, 1959'dan önce kazanılan şampiyonlukların da hesaba katılmasını talep ediyordu. Galatasaray'ın bu konudaki itirazı Tahkim Kurulu tarafından reddedildi. TFF'nin karara dair açıklamasında, araştırma komisyonu kurulmasına dair kararın işin esasını sonuçlandıracak nitelikte olmadığı belirtildi.
7 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini belirtti. Ermenistan ile alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını ifade eden Büyükekşi, bu durumun 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük bir avantaj sağlayacağını ancak hedeflerinin değişmediğini söyledi. Ayrıca, Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarını da yalanladı.
11 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da fenalaştı. TFF'nin Süper Kupa finalini Riyad'da oynaması ve Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türk kulüplerinin sloganlarına itiraz etmesi sonucu Türk takımları maça çıkmama kararı aldı. Bu durum üzerine Büyükekşi'nin istifası çağrıları artarken, TRT Spor'un haberine göre Büyükekşi'nin tansiyonunun yükselmesi nedeniyle otelde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
30 Aralık 2023

Çaykur Rizespor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda hakem yere düşerken, Koca'nın yanındakiler de Meler'e saldırdı. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Faruk Koca dahil üç kişi tutuklanırken, üç kişi daha gözaltına alındı ve adli kontrol talep edildi.
12 Aralık 2023

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023
İşaretlediklerim