Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da enkaz altından 122 saat sonra kurtarılan 2 yaşındaki bir bebek, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni tarafından umut verici bir haber olarak değerlendirildi. Meloni, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye ve Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bu kurtuluş hikayesinin zor zamanlarda bir umut mesajı olduğunu belirtti.
11 Şubat 2023

Amerikalı oyuncu ve aktivist Angelina Jolie, Instagram hesabı üzerinden Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler sonrası zarar gören bölgeler ve mağdurlar için bağış çağrısında bulundu. Jolie, paylaşımında Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarından bir video, Kahramanmaraş'ta bir babanın enkaz altında ölen kızının elini tuttuğu fotoğraf ve Hatay'ın dronla çekilmiş bir görselini kullandı. Ayrıca, takipçilerine yardım kampanyası linkini paylaşarak destek olmalarını istedi.
12 Şubat 2023

Netflix'in popüler dizisi 'The Crown'un altıncı ve son sezonunun ilk dört bölümü, eleştirmenlerin karışık tepkilerine neden oldu. Bazı eleştirmenler senaryonun Diana'ya olan takıntısını eleştirirken, bazıları ise Elizabeth Debicki'nin performansını övdü. Dizi, tarihsel olaylarla örtüşmeyen kurgusal unsurlar nedeniyle de eleştirilere maruz kaldı. Son sezonun ikinci kısmı 14 Aralık'ta yayınlanacak ve Prens Charles, Camilla, William ve Kate'in düğünlerini içerecek.
17 Kasım 2023

Jeremy Clarkson'ın Amazon Prime'da yayınlanan 'Clarkson's Farm' ve 'The Grand Tour' programları, The Sun gazetesinde Meghan Markle hakkında yazdığı tartışmalı köşe yazısı nedeniyle iptal ediliyor. Clarkson'ın yazısında Markle'a yönelik ağır ifadeler kullanması ve sonrasında özür dilemesine rağmen, 'Clarkson's Farm' programının basın toplantısı iptal edildi ve bu durum programların iptaline dair güçlü bir işaret olarak görülüyor. Prens Harry ve Meghan Markle'dan özel bir mektupla özür dilemesine rağmen, çiftin basın ofisi Clarkson'ın yazılarını nefret söylemi ve kadın düşmanlığı olarak nitelendirdi.
17 Ocak 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde yaşayan Kelsey Hatcher, uterus didelfis adı verilen ve her bin kadından üçünde görülen çift rahim rahatsızlığına sahip. Şu an 32 yaşında olan Hatcher, her iki rahminden de hamile kalmış durumda, bu durum milyonda bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Çift rahimli kişilerde düşük yapma, erken doğum gibi riskler daha yüksek olabiliyor. Hatcher'in doğum tarihi normal şartlarda Noel'i gösteriyor ve bu hamilelikle birlikte çiftin beş çocuğu olacak.
18 Kasım 2023

Habertürk'te yayınlanan ve bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haber, sosyal medyada ekonomik krize dikkat çekerek iktidarı eleştiren binlerce kişi tarafından paylaşıldı. İktidar medyası ve troller, haberin yoksulluk kara propagandası olduğunu iddia ederek Habertürk'ü ve muhabiri hedef aldı. İktidar medyası ayrıca ailenin zengin olduğunu ve çocuğun aslında tablet istediğini öne sürdü. Habertürk, haberdeki iddialar ve gazetecilik etik ilkeleri açısından inceleme ve soruşturma başlattığını duyurdu.
23 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında rahatsızlanınca yayın durduruldu ve sonrasında Erdoğan'ın programları iptal edildi. Erdoğan, midesini üşüttüğünü belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve yoğun tempo nedeniyle midesini üşüttüğünü, ikramları kıramayıp farklı yerlerde mola verdiğini ve günlük akışını değiştirdiğini ifade etti. Yanık, endişe edilecek bir durum olmadığını ve Erdoğan'ın programlarına yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi.
27 Nisan 2023

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e 1983 yılında ABD ziyareti sırasında düzenlenmesi planlanan suikast girişimine ilişkin belgeleri yayınladı. Belgelerde, Kraliçe'nin İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) tarafından tehdit edildiği ve bu konuda uyarıldığı bilgileri bulunuyor. Ayrıca, San Francisco'da yaşayan bir İrlandalının kızının ölümünün intikamını almak istediği ve Kraliçe'ye Golden Gate Köprüsü veya Yosemite Ulusal Parkı ziyareti sırasında saldırı planladığı istihbarat raporları arasında yer alıyor. Belgeler, ABD Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası gereğince FBI'ın internet sitesinde yayımlandı.
26 Mayıs 2023

Cumartesi Anneleri, 30 Ağustos 2022'de Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü'nde gözaltında öldürülen kişiler için basın açıklaması yapmak istemiş, ancak polis tarafından güvenlik çemberine alınarak engellenmişlerdir. Bu olayın ardından gözaltına alınan Cumartesi Anneleri hakkında 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamasıyla Küçükçekmece savcılığı tarafından dava açılmıştır. Davanın ilk duruşması 4 Mayıs'ta gerçekleşecek.
28 Nisan 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde arama kurtarma ve yardım çalışmaları sürüyor. Depremler sonucunda can kaybı ve yaralı sayısı artarken, Britanya Başbakanı Rishi Sunak'ın Türkiye için yardım paketleri hazırlayan bir merkezi ziyareti, Dünya Bankası'nın Türkiye için kaynak sağlayacağını duyurması ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın güncel verileri paylaşması gibi uluslararası ve yerel düzeyde önemli gelişmeler yaşanıyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun maaşını bağışlaması, platform ve markaların boykot çağrıları üzerine suskunluklarını bozmaları ve OHAL ilan edilen bölgelerdeki durum gibi konular da gündemde yer alıyor.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında Türkiye'nin birçok siyasi lideri afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve destek mesajları yayınladı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden bir gün sonra Twitter üzerinden OHAL ilanını destekleyen ve taziye mesajları içeren bir paylaşım yaptıktan sonra herhangi bir ziyarette bulunmadı ve beş gündür herhangi bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi liderlerin aksine sahaya inmeyen tek lider olarak dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

1936 yılında İngiliz Kralı 8. Edward'ın tahta çıkışı için üretilen ancak tahttan feragat etmesi nedeniyle kullanılmayan 'Coronation Ale' isimli kraliyet birası, 75 yıl mahzende bekledikten sonra 2011'de bulundu. Şimdi ise, Kral 3. Charles'ın taç giyme töreninden bir gün önce açık artırmayla satılacak. Satıştan elde edilen gelir, Kral 3. Charles tarafından kurulan The Prince’s Trust vakfına bağışlanacak.
19 Nisan 2023

Sussex Dükü Prens Harry, anı kitabı 'Spare'ın yayımlanmasının ardından medyanın kitabı ve özellikle Afganistan'daki askerlik deneyimleriyle ilgili açıklamalarını çarpıttığını ve bu durumun ailesi için tehlikeli olduğunu belirtti. Kitap, Britanya'da ilk gününde 400 bin kopya satarak rekor kırdı. Harry, kitabındaki ayrıntıları paylaşarak eski askerler arasındaki intiharları azaltmayı amaçladığını ifade etti. Ayrıca, ağabeyi William ile yaşadığı bir tartışmada itildiğini ve bu sırada kırılan kolyesini göstererek olayı doğruladı.
11 Ocak 2023

ABD'li pop yıldızı Madonna, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremler sonrası Instagram hesabı üzerinden bir bağış çağrısında bulundu. Madonna, Haluk Levent tarafından kurulan Ahbap Derneği'ne bağış yapılmasını önerdi ve depremde yaşanan can kaybı ve yıkımın büyüklüğüne dikkat çekti. Son güncellemelere göre depremlerde can kaybının 35 bin 418'e yükseldiği bilgisi verildi.
15 Şubat 2023

ABD'li pop yıldızı Britney Spears, altı yıllık birlikteliklerinin ardından geçen yıl evlendiği Sam Asghari'den ayrıldığını Instagram hesabından duyurdu. Ayrılık nedenini 'kimseyi ilgilendirmez' diyerek açıklamayan Spears, 'bu acıya daha fazla dayanamadığını' belirtti. Ayrıca, 2021 yılına kadar 10 yılı aşkın bir süredir kendisini vesayet altında tutan babasına da seslenerek, 'Eğer babamın güçlü askeri olmasaydım, doktorlar tarafından iyileştirilmem için uzak yerlere gönderilirdim' dedi.
20 Ağustos 2023

Prens Harry ve Meghan Markle, Los Angeles'taki Crypto.com Arena'da düzenlenen NBA play-off karşılaşması olan Los Angeles Lakers ve Memphis Grizzlies maçını izledi. NBA'in resmi Twitter hesabı, çiftin maçı izlerken çekilen video görüntülerini paylaştı. Harry ve Meghan, maç sırasında tezahürat yaparken ve şakalaşırken kameralar tarafından tribünlerde görüntülendi. Lakers, maçı 117-111 skorla kazandı.
25 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdüğü eylemini ve basın açıklamasını 968'inci haftada Galatasaray Meydanı'nda yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti. Olay yerinde birçok kişi gözaltına alındı.
14 Ekim 2023

Kral Charles’ın portresini taşıyan 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlar dolaşıma girdi. Yeni banknotlar, yıpranmış olanların yerine ve banknotlara olan talepteki genel artışı karşılamak amacıyla basılacak. Kraliçe 2’nci Elizabeth’in portresinin yer aldığı banknotlar da kullanılmaya devam edecek. Yeni banknotların yavaş yavaş yayılması bekleniyor.
5 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, deprem bölgesindeki çadır ihtiyacı devam ederken ve iktidarın depreme hazırlık konusundaki eksiklikleri eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından kendi fotoğrafıyla 'Yarışmayan bir insanı yenemezsin' sözünü paylaşarak eleştirilere yanıt verdi. Kınık, daha önce Hürriyet yazarı Hande Fırat'a verdiği röportajda, görevinden istifa etmeyeceğini ve eleştirilere kulak asmayacağını belirtmişti. Kızılay'ın depremzedelere çadır göndermek yerine Ahbap Derneği'ne çadır ve konserve sattığı iddiaları gündemdeyken bu paylaşım yapıldı.
28 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş vasıtasıyla Twitter üzerinden bir sesli mesaj yayınladı. Mesajında, depremde hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi, deprem öncesi ve sonrası yönetim eleştirilerinde bulundu. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini vurgulayarak, deprem bölgesindeki insanlara ve yardım çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti. Ayrıca, özgürlüğün yakın olduğunu belirterek, dayanışma ve mücadeleye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
16 Şubat 2023
İşaretlediklerim