MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol maçları sırasında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, Bahçeli'nin istifasını ve futbol maçlarının seyircisiz oynanması yönündeki talebini ti'ye aldılar. Ayrıca, deprem felaketinin ardından hükümete yönelik eleştirilerin arttığı ve bu bağlamda istifa çağrılarının futbol tribünlerine de yansıdığı belirtildi.
26 Şubat 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Amed' isminin ve Amedspor'un varlığını kabul etmediğini ifade etti. Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayları ve stadyumda terör yandaşlarının tahriklerini eleştirdi. Ayrıca, Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye çalışanları kınadı ve Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik etti. Bahçeli, aynı konuşmasında ittifak siyaseti ve İYİ Parti lideri hakkında da eleştirilerde bulundu.
7 Mart 2023

DEM Parti, yerel seçimlerde başarı göstererek kayyumların elindeki belediyeleri kazandıktan sonra, bazı belediyelerin Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve önemli figürlere yönelik saygısızlık iddialarıyla gündeme geldiğini belirtti. Parti, bu iddiaların asılsız olduğunu ve iktidarın seçim kayıplarını örtbas etmek için algı operasyonlarına başvurduğunu açıkladı. Ayrıca, DEM Parti, halkın gerçek gündeminin talan uygulamaları olduğunu ve İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirmesiyle eski tartışmaları canlandırmaya çalıştığını ifade etti.
20 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da üç üst düzey emniyetçinin görevden uzaklaştırılması ve haklarında soruşturma başlatılması sürecini bir komplo olarak değerlendirdi. Bahçeli, bu olayın Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, cumhur ittifakı ve Türkiye'yi hedef aldığını belirtti. Ayrıca, iç işgal cephesinde toplanan çetelerin Türkiye üzerinde hesap yaptığını ve bu tür girişimlerin ağır sonuçları olacağını vurguladı. Bahçeli, bu tür komplolara karşı sert tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.
14 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşünde dile getirdiği yüzde 50+1 seçim barajının kaldırılması önerisine açık bir destek ifade etmedi. Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın devamından yana olduklarını ve ittifakın bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın pazarlık veya ihtilaf içermediğini ve bir planın ürünü olmadığını vurguladı. Bahçeli, Erdoğan'ın seçim sistemiyle ilgili eleştirilerini anlamlı bulduğunu ancak MHP'nin bu konudaki tutumunun değişmediğini ifade etti.
21 Kasım 2023

MHP'nin hafta sonu gerçekleşen kurultayında Genel Başkan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın Türk milleti için vazgeçilmez bir lider olduğunu ve onun liderliğinde yeni yüzyıla girilmesi gerektiğini vurguladı. Mehmet Ali Güller, bu durumu siyaset biliminin ötesinde bir bağlılık olarak değerlendiriyor. Ayrıca, Erdoğan'ın anayasaya aykırı bir şekilde üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesi ve bu durumun anayasa maddeleri ile çelişmesine rağmen muhalefetin etkili bir karşı duruş sergileyememesi eleştiriliyor.
21 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hayat pahalılığına dikkat çekerek emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasını önerdi. Bahçeli, emekliler için önerilen yüzde 25'lik maaş artışının yetersiz olduğunu belirtti ve gelir vergisi dilimleri ile kıdem tazminatı düzenlemelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, maaş artışlarının satın alma gücünü artıracağını söyledi.
11 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, il binasının kurşunlanmasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerini gündeme getirerek, elindeki mermileri gösterdi ve ardından yere attı. Bu hareketi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından eleştirildi. Şentop, Akşener'in hareketini millet iradesine saygısızlık olarak nitelendirirken, Çelik ise bu davranışı Cumhurbaşkanına saldırı ve diğer konuları örtbas etme çabası olarak değerlendirdi ve Meclis'in üslup konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.
5 Nisan 2023

AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın İzmir mitingine katılanları hedef alarak ağır ifadeler kullandı. Şahin, mitinge gidenleri 'Millet İttifakı militanı' olarak nitelendirip, HDP ile ilişkilendirerek hakaretlerde bulundu. Ayrıca, bu kişilere 'haysiyetsiz' diyerek, 14 Mayıs'ta seçimlerde onlara bir ders vereceklerini ima etti.
30 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştirdi ve Babacan'ın kendisinden bir şey alamadığını ifade etti. Erdoğan, Babacan'ı Baykar ile ilgili sözleri ve rekabet konusundaki tutumu nedeniyle de eleştirdi. Babacan ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, AKP'den tasfiye edilen parti kurucularına ve Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile olan ittifakına dikkat çekti. Babacan, adalet, özgürlükler, ileri demokrasi, evrensel hukuk değerleri, çoğulculuk ve katılımcılık konularındaki kararlılıklarını vurguladı.
18 Ocak 2023

MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP ile ortak seçim listesi oluşturmayı reddederek, partisinin kendi adaylarıyla seçime katılacağını açıkladı. Kamuoyu araştırmacısı Can Selçuki, bu kararın Cumhur İttifakı için Meclis'te basit çoğunluğa ulaşmayı zorlaştıracağını belirtti. Selçuki, MHP'nin bu kararının HÜDA-PAR ile aynı listede yer almak istememesinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor.
30 Mart 2023

Sözcü gazetesinin fotomuhabiri Zekeriya Albayrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Anıttepe Ortaokulu'nda oy kullandığı sırada ilginç bir anı fotoğrafladı. Bahçeli'nin arkasında duran bir genç, MHP liderinin oy kullanma işlemi esnasında millet ittifakıyla özdeşleşen kalp işaretini yaptı. Bu durum, Albayrak tarafından fotoğraflanarak kaydedildi.
14 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, seçim öncesi AKP'yi eleştirdiği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından istifaya zorlanmıştı. Sancaklı, yerel seçimlerde cumhur ittifakının kan kaybetmesinin ardından Bahçeli'nin davetiyle partisine geri döndü. Bahçeli'nin bu daveti, parti içi dinamikler ve ittifak politikaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
15 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da partisinin belediye başkan tanıtım toplantısında yaptığı ve büyük tepki çeken açıklamalarının arkasında durduğunu belirtti. Erdoğan, hükümetin yerel yönetimlerle işbirliğinin önemine dikkat çektiği ifadeleri üzerine gelen tepkilere Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir törende yanıt verdi. Erdoğan, hükümet olarak tüm belediyelere bütçeden gereken payı gönderdiklerini ve muhalefetin elindeki şehirlerde bakanlıklar aracılığıyla yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerini basiretsizlikle suçladı.
6 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında depremzedeler için yardım çalışmaları yapan Ahbap ve Babala TV'yi eleştirdi. Haluk Levent, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı'nın Ahbap Derneği'ni övdüğü bir video paylaşarak Bahçeli'nin danışmanlarının yanlış bilgilendirme yaptığını öne sürdü. Levent, devlet kurumlarıyla iş birliği içinde olduklarını ve siyasi parti liderleriyle görüşmek için randevu almaya başladıklarını belirtti.
14 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı ve 'Karagümrüklü' olduğunu duyurdu. Karagümrük taraftarları, Sivasspor maçı sırasında Bahçeli'ye destek olarak 'Karagümrük çocuğu Devlet Bahçeli' sloganları attı. Taraftar grubu, bu sloganların siyasi olmadığını ve sadece Bahçeli'nin Karagümrüklülüğünü dile getirdiğini savundu.
4 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından, Akşener'i partinin başında kalmaya ve diğer adayların da etrafında kenetlenmeye davet etti. Bahçeli, çoklu aday durumunun parti içi bölünmelere yol açabileceğini belirterek, siyasi istikrarın parti içi istikrarla ilişkili olduğunu vurguladı. Akşener, yerel seçimlerdeki başarısızlık sonrası kurultay kararı almış, ancak aday olup olmayacağını ilk başta açıklamamış, daha sonra aday olmayacağını duyurmuştu.
10 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, uzun süredir siyasetin kutuplaştırıcı bir dil ile yapıldığını eleştirdi. Seçimlerin bayram havasında geçmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, başbakanlık için pazarlık yapmak istemediğini, halkın helal oylarıyla bu makama gelmek istediğini belirtti. Ayrıca, 'Kürt'sün eşitsin PKK'lısın' denklemini reddettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanı sahibi olarak eşit olduğunu ifade etti.
14 Nisan 2023
İşaretlediklerim