Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riyad'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türkçe slogan içeren pankartlara itiraz etmesi üzerine krize dönüştü. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı ve Suudilerin geri adım atmaması üzerine maça çıkmadılar. İki takımın Türkiye'ye dönüş yapacağı ve Fenerbahçe taraftar grubu '12 Numara'nın her iki takımın taraftarlarını ortak karşılamaya davet ettiği bildirildi.
29 Aralık 2023

Beşiktaş'ın Lugano ile oynadığı maçta taraftarların küfürlü protestosuyla karşılaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, durumu 'organize bir olay' olarak nitelendirdi. Büyükekşi, maçı izlemek için stadyuma gitmiş ancak protesto sonrasında stadyumu terk etmişti. Protesto, Büyükekşi'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sinirli bir şekilde bir şeyler söylemesi ve parmak sallaması sonrasında başlamıştı. Maçın ardından Beşiktaş, 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı' düzenleme kararı almış ve teknik direktör Şenol Güneş istifa etmişti.
6 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali için Suudi Arabistan'a gidecek taraftarlar için bir dizi uyarı ve tavsiyede bulundu. Acil durum numaraları, sağlık hizmetleri, kimlik ve pasaport taşıma zorunluluğu, fotoğraf çekme yasakları, su tüketimi, alışveriş ve yeme-içme mekanları gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca kamusal alanlarda görgü kurallarına uyulması, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin ülkeye sokulmaması, ulusal hassasiyetlere saygı gösterilmesi ve polisle iletişimde dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Metinde ayrıca sıkça sorulan sorulara cevaplar da yer aldı.
27 Aralık 2023

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık'taki olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağına kararını önümüzdeki hafta vereceğini belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisine parmak sallamadığını, tribünleri gösterdiğini ifade etti. Çebi, teknik direktör Şenol Güneş'in ayrılığı ve transferler konusunda da açıklamalarda bulundu.
3 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve tişörtüne izin vermediği için iptal edilen Süper Kupa finali hakkında konuştu. Erdoğan, bu durumu Türkiye'ye yönelik 'sinsi bir operasyon' ve 'açık bir sabotaj girişimi' olarak nitelendirdi. Ayrıca, muhalefetin bu konudaki tutumunu eleştirerek, Türkiye'nin ticari ortaklarından biri olan Suudi Arabistan'ın hedef alınmasının tesadüf olmadığını ifade etti.
2 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Fenerbahçe, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçına, Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin yer aldığı pankart ve Atatürk tişörtü kullanımına izin verilmemesi sebebiyle çıkmama kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maçın İstiklal Marşı ile başlayacağını ve dezenformasyona itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları sosyal medyada takımlarının maça çıkmaması yönünde tepki gösterdi.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çağrısı üzerine Riva'ya giderek istifasını sundu. Bu görüşmenin ardından diğer MHK üyeleri de istifa etti. TFF ve MHK, son dönemde hakem hataları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Son on yılda MHK başkanlığı sekiz kez değişirken, bu göreve altı farklı isim getirildi.
28 Ocak 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı bir toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı yönetim kurulları, Türk futbolunun mevcut sorunlarını ele aldı. Toplantı, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası başlayan tartışmaların ardından gerçekleşti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, futbolun temel problemleri, hakemlik ve ekonomi konularını kapsamlı bir şekilde tartıştıklarını ve sorunların çözümü için birlikte çalışacaklarını ifade ettiler.
22 Aralık 2023

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Türk takımlarının Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve 'Ne mutlu Türküm diyene!' sloganlarını içeren pankartlar nedeniyle Suudi yönetiminin itirazı üzerine iptal edildi. Türk kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. Suudi Arabistan tarafı, iki takımın anlaşmaya uymadığını belirterek maçın iptaline yol açan durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
30 Aralık 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'nin eski asbaşkanlarından Mehmet Şekip Mosturoğlu, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasını eleştirdi. Mosturoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Çocukluk hayalimdi cumhuriyetin 100'üncü yılında süper kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynaması. Bu rüyamın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım' ifadelerini kullandı. Bu karara çok sayıda tepki geldi.
21 Ekim 2023

TFF'nin Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynatma kararı ve Suudi yönetiminin Atatürk resimleri ve Türk kulüplerinin sloganlarına itirazı sonucu Türk takımları maça çıkmama kararı aldı. Bu gelişmelerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları Türk Bayrakları ve Atatürk resimleriyle Beşiktaş Barbaros Meydanı'na davet etti. İmamoğlu'nun çağrısı, sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla duyuruldu.
30 Aralık 2023

Galatasaray, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi bir başvuruda bulundu. Kulüp, maçın İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını talep etti. Daha önce Fenerbahçe ile birlikte maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrı yapmışlardı.
17 Kasım 2023

ABD'nin en büyük televizyon yayını olan Super Bowl'un açılış töreninde, Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketleri için Amerikan Kızılhaçı aracılığıyla yardım çağrısında bulunuldu. Bu etkinlik, ABD'de en yüksek televizyon izleyici sayısına ulaşan bir program olup, reklam ve reyting açısından büyük önem taşıyor. Geçen yıl 208 milyon kişi tarafından izlenen Super Bowl'da 30 saniyelik reklamın maliyeti 7 milyon dolar. Bu yılki finalde Kansas City Chiefs, Philadelphia Eagles'ı 38-35 mağlup ederek kupayı kazandı.
13 Şubat 2023

Suudi parfüm markası Laverne, Türk oyuncu Hande Erçel'in Instagram hesabından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yaptığı paylaşım sonrasında rahatsızlık duyarak Erçel ile olan reklam anlaşmasını sonlandırdığını açıkladı. Bu gelişme, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve ilgili sloganlara itiraz etmesi sonucu iki takımın maçı oynamama kararı almasının ardından yaşandı. Hande Erçel, bu duruma tepki olarak Atatürk'ün fotoğrafını paylaşmıştı.
30 Aralık 2023

Reuters'ın haberine göre, Suudi Arabistan gayrimüslim diplomatlar için Riyad'da içki dükkanı açmayı planlıyor. Müşterilerin bir mobil uygulama üzerinden kayıt yaptırması, dışişleri bakanlığından izin alması ve aylık kotalara uyması gerekecek. Dükkan, büyükelçiliklerin ve konsoloslukların bulunduğu diplomatik bölgede açılacak. Suudi Arabistan'da içki tüketimi yasak olup, cezaları ağır; bu nedenle içkiye erişim genellikle diplomatik posta veya karaborsa yoluyla sağlanıyor.
24 Ocak 2024
İşaretlediklerim