İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 96 şüpheliden 48'i tutuklama, diğer 48'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamıştı. Soruşturma İstanbul Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte ve şüphelilerin hakimlik sorguları bekleniyor.
9 Şubat 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak ölen iki kişiyle ilgili olarak İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan dahil 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., mazgallarda işlem yapılırken İZSU gözlemcisinin izinli olduğunu ve Gdz Elektrik’in gözlemci göndermediğini belirtti. Olayla ilgili olarak İZSU ve Gdz Elektrik'ten toplam 14 kişi tutuklandı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu tespit edildi.
25 Temmuz 2024

Silivri'de sokak hayvanları için kurulan 'Silivri Canları 2’nci Hayat Melekleri' adlı dernekte bağış paralarını kişisel hesaplarına aktardıkları iddia edilen beş şüpheli gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar üzerine başlatılan soruşturmada, dernek yöneticilerinin usulsüz işlemlerle olağan dışı zenginleştiği tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, derneğin hesaplarına 2021-2024 yılları arasında 37 milyon 323 bin 777 lira para girişi olduğu ve bunun 30 milyon lirasının kişisel hesaplara aktarıldığı belirtildi. Beş şüpheli, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
28 Ağustos 2024

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Diyarbakır'da, 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla yedi yıl altı ay ile 15 yıl arası hapis istemiyle yargılanan 18 gazeteciden 15'i hakkında tutukluluğa devam kararı çıktı. Gazeteciler, Diyarbakır savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve 16 Haziran'da tutuklanmıştı. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek 11 Temmuz'da ilk duruşma için gün verdi ve dosya incelemesinde tutukluluğa devam kararını verdi.
17 Nisan 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında, Serdar Sertçelik’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili üç sivil ve bir komiser gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce üç üst düzey emniyet görevlisi açığa alınmış ve evlerinde arama yapılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Kaplan ve ekibi, 7 Eylül'de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmıştı. Soruşturma genişletilerek 61 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi ve ceza mahkemesine gönderildi.
16 Mayıs 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davada, HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e hapis cezaları verilmişti. Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkında tahliye ve beraat kararları çıkmıştı. Savcılık, bu tahliye ve beraat kararlarına itiraz ederek sanıkların yeniden tutuklanmasını talep etti. Bu gelişme, davanın hukuki sürecinde yeni bir aşamaya işaret ediyor.
17 Mayıs 2024

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameye İstanbul Anadolu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne başsavcılıktan itiraz geldi. Başsavcılık, tüm şüpheliler için üç ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianamede, 31 şirketin mal varlıklarına el konulması ve mülkiyetlerinin kamuya geçirilmesi talep edildi. Asliye ceza mahkemesi, davanın ağır ceza mahkemesine açılması gerektiğini belirterek dosyayı başsavcılığa geri gönderdi.
10 Temmuz 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., başında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'ndaki çay bahçesinde beş kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı ve Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Nöbetçi mahkeme, soruşturma tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen ve yasağa direnen 47 kişi, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sol Parti, Halkevleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri bulunuyor. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer gruplar, yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiğini belirtiyor.
3 Mayıs 2024

Kobani davasında, eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında savcılık mütalaası okundu. Savcılık, 36 kişinin 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaanın özeti sekiz saat sürdü ve HDP'liler ile avukatlar savunmaların tamamlanmadığı gerekçesiyle tepki göstererek salonu terk etti. Savcılık, Demirtaş için en fazla ceza talep ederek, çeşitli suçlamalardan dolayı 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 323 yıla kadar hapis cezası istedi.
14 Nisan 2023

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

Konya'da bir süt toplama merkezinde sütle banyo yaparak halk sağlığını tehlikeye attığı iddia edilen Emre Sayar, bu suçlamadan beraat etti. Sayar, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ettikleri iddiasıyla 70 kişi hakkında şikayetçi oldu ve avukatı aracılığıyla bu kişilere karşı ceza davalarının açıldığını ve sonuçlanmasının ardından tazminat davaları açacaklarını belirtti. Emre Sayar ve bir diğer şüpheli Uğur T., olayın ardından gözaltına alınmış ve kısa süreliğine tutuklanmış, ancak delil yetersizliği nedeniyle beraat etmişlerdi.
21 Mayıs 2023

Kendini doktor olarak tanıtarak kanser ilaçları pazarlayan ve Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u sosyal medya ve ofisine giderek tehdit eden Mustafa Yücel, beş yıl altı ay hapis cezasına mahkum edildi. Yücel, daha önce elektronik kelepçe ile serbest bırakılmış, ancak kelepçesini kırarak tehditlerine devam ettiğini belirtmişti. Mahkeme, 'tehdit' ve 'ısrarlı takip' suçlarından dolayı verilen cezanın ardından Yücel'in Eskişehir'i terk etmeme şartıyla tahliyesine karar verdi.
4 Nisan 2023
İşaretlediklerim