Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk haftası yarın başlayacak ve toplamda 23 karşılaşma oynanacak. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın finallerine katılacak takımlar bu eleme turu sonucunda belirlenecek. Türkiye, D Grubu'nda ilk maçını 25 Mart Cumartesi günü Ermenistan'a karşı oynayacak. İlk hafta maçları arasında İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele de yer alıyor.
22 Mart 2023

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), yılın en iyi golüne verilen Puskas ödülü için adaylarını duyurdu. Toplamda 11 adayın bulunduğu listede üç kadın futbolcu da yer alıyor. Adaylar arasında Arjantin, Kolombiya, Paraguay, Güney Kore, Avustralya, Uruguay, Brezilya, İspanya, Portekiz ve Kazakistan'dan futbolcular bulunuyor.
22 Eylül 2023

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA Avrupa), İsrail takımlarının tüm maçlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı. Bu karar, mevcut güvenlik durumu ve güvenlik danışmanlarının tavsiyeleri göz önünde bulundurularak alındı. Karar, Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup) ve FIBA Avrupa Kupası’nda mücadele eden beş İsrail ekibinin tüm iç saha ve deplasman maçlarını kapsayacak.
10 Ekim 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, cinsel taciz ve zorlama suçlamaları nedeniyle ifade verdi. Rubiales, İspanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde Hermoso'yu dudağından öpmüştü. Bu olayın ardından Rubiales, görevinden uzaklaştırılmış ve sonrasında istifa etmişti. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti.
15 Eylül 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolla ilgili etkinliklerden üç yıl süreyle men edildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı ve sonrasında istifa etti. FIFA Disiplin Komitesi, Rubiales'in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden üç yıl boyunca men edilmesine karar verdi. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti ve Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.
30 Ekim 2023

AKP listelerinden seçilen ve Hizbullah'ın ardılı olduğu belirtilen HÜDA-PAR adaylarının milletvekilliğini garantilemesinin ardından, Beşiktaş taraftarları Adana Demirspor maçında 'Meclis'te Hizbullah istemiyoruz!' diye slogan attı. Daha önce Fenerbahçe taraftarları da benzer bir sloganla tepki göstermişti. HÜDA-PAR, Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde bir parti olarak biliniyor ve örgüt, geçmişte faili meçhul cinayetlerle anılıyordu.
22 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

Brezilya futbolunun efsane isimlerinden Mario Zagallo, 92 yaşında hayatını kaybetti. FIFA Başkanı Gianni Infantino, Zagallo'nun vefatı üzerine taziye mesajı yayımlayarak, onun futbol dünyasındaki mirasının rakamlarla özetlenemeyeceğini belirtti. Zagallo, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası kazanan ilk kişi olmuş ve 1958 ile 1962'de Brezilya Milli Takımı ile şampiyonluk yaşamıştı. Ayrıca, 1970'te tarihin en iyi Brezilya Milli Takımlarından birini teknik direktör olarak şampiyonluğa taşımış ve 1994'te koordinatör olarak bir başka Dünya Kupası zaferine katkıda bulunmuştu.
6 Ocak 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galler ile oynayacağı eleme maçı öncesinde Almanya ile Berlin'de bir dostluk maçı yaptı. Maçta Türk seyircilerin yoğun desteği vardı. Türkiye, maçın erken dakikalarında geriye düşmesine rağmen, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız ve Yusuf Sarı'nın golleriyle maçı 3-2 kazanmayı başardı.
19 Kasım 2023

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanan futbol maçında Fenerbahçe taraftarları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Hizbullah'ı temsil eden HÜDA-PAR üyelerine karşı sloganlar attı. HÜDA-PAR, Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde bir parti olarak biliniyor ve geçmişte faili meçhul cinayetlerle ilişkilendiriliyor. 2012 yılında kurulan HÜDA-PAR, silahsız siyasi faaliyetler yürütüyor ve AKP listelerinden seçime giren dört adayı milletvekilliğini garantilemiş durumda.
18 Mayıs 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV'deki Derin Futbol programında yorumcu Ahmet Çakar'ın Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik olarak sarf ettiği 'futbol katili', 'tetikçi hakemler' ifadeleri nedeniyle kanala para cezası verdi. RTÜK, 6112 Sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan 'Yayın hizmetleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.
27 Eylül 2023

Adidas, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda kullanılacak olan futbol topunu helikopterle tanıttı. Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan turnuva, Temmuz ayında Yeni Zelanda ve Avustralya'da gerçekleştirilecek. Turnuvanın açılış töreni 20 Temmuz 2023'te, final maçı ise 20 Ağustos'ta yapılacak. Turnuvada 32 takım mücadele edecek ve resmi maskotun adı 'Tazuni' olarak belirlenmiştir.
25 Ocak 2023

Juventus futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı aldığını ve bu yönde müzakerelerin başladığını duyurdu. Kulüp, Real Madrid ve Barcelona ile yapılan müzakereler sonucunda projeden çıkış prosedürünü başlattığını teyit etti. Juventus'un eski başkanı Andrea Agnelli, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle futboldan men cezası almış ve kulüp de puan silme ve para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Süper Ligi projesi, spor camiasında büyük tepki toplamış ve çoğu kulüp projeden çekilmişti.
14 Temmuz 2023

İtalyan milli takımının tarihinin en golcü futbolcusu Luigi ‘Gigi’ Riva, 79 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Riva, Sardunya'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, ancak kurtarılamamıştır. Cagliari kulübünün onursal başkanı olan ve 'Rombo di Tuono' lakabıyla tanınan Riva, milli takımda 42 maçta 35 gol atmış ve kariyerinde üç kez Serie A gol krallığı yaşamıştır. İtalya Futbol Federasyonu başkanı Gabriele Gravina, Riva'nın vefatı üzerine İtalyan futbolunun yas tuttuğunu belirtmiştir.
23 Ocak 2024

5 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Ankaragücü maçına Ankaragücü taraftarlarının alınmayacağı, kararın il güvenlik kurulu tarafından alındığı bildirildi. Beşiktaş A.Ş. logolu Passolig kart sahipleri dışında, Ankaragücü logolu Passolig kartı olanların bilet alamayacağı açıklandı. Bu karar, son zamanlarda futbol maçlarında hükümete yönelik protestoların artması ve bazı kulüplerin siyasetin stadyumlarda yer almasına karşı çıkmasının ardından geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu tür sloganların atıldığı maçların seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi olaylarla bağlantılı gelişmeler arasında.
1 Mart 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riyad'da düzenlemeyi planladığı Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi sonucu iptal edildi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı. İptal kararı sonrası sosyal medyada TFF'ye yönelik eleştiriler ve iki kulübe destek mesajları yayımlandı.
29 Aralık 2023

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Belçika ile İsveç arasındaki maç, Brüksel'de iki İsveç taraftarının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle askıya alındı. UEFA, kararın iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşme sonucu alındığını belirtti. Saldırganın henüz yakalanamaması nedeniyle, taraftarlara tribünlerde kalmaları yönünde çağrı yapıldı.
17 Ekim 2023
İşaretlediklerim