Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

Gazeteci Fırat Can Arslan, Diyarbakır'da yargılanan gazetecilerin duruşmasına katılan savcı ve hâkimin tayiniyle ilgili bir paylaşımı sebebiyle tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve T24 editörü Sibel Yükler de gözaltına alındı. Arslan'ın 'kaçma şüphesi' olduğu iddia edildi, ancak Arslan'ın haftada iki gün karakola imza vermeye gittiği ortaya çıktı. Arslan'ın tweetindeki kararname görsellerinde Karababa çiftinin sicil numaraları kırpılmıştı.
26 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 945. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir milletvekili adayı ve Türk Tabipler Birliği Başkanı da yer alıyor.
6 Mayıs 2023

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda, üç şüpheli serbest bırakılırken, 12'sine adli kontrol, üçüne ev hapsi cezası uygulandı ve sekiz şüpheli tutuklandı. Bu operasyonla birlikte, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında toplamda 39 şüpheli tutuklanmış oldu.
9 Mart 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık soruşturması kapsamında altısı emniyet mensubu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. İddianame Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve şüpheliler çeşitli suçlardan yargılanacak. Savcılık, bazı şüpheliler hakkındaki soruşturmaları ayırdı.
29 Haziran 2024

Hatay Dikmece'deki köylüler, tarım arazileri ve zeytinliklerin kamulaştırılmasına karşı direnişlerini sürdürüyor. Jandarma, kamulaştırılan arazilere iş makinalarıyla giren köylülere müdahale etti ve yedi kişiyi gözaltına aldı. Müdahale sırasında bazı köylüler fenalaştı, bazıları baygınlık geçirdi.
31 Temmuz 2023

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 18 yaşındaki Nergiz İlgün adlı genç kadın şüpheli bir şekilde öldü. İlgün'ün intihar ettiği iddia edilse de olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve İlgün'ün telefon kayıtları incelenmeye alındı. İlgün'ün cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Ayrıca, İlgün'ün daha önce intihar ettiği iddia edilen ve ateşli silahla vurularak ölen Nurşin Turan'ın halasının kızı olduğu belirtildi.
7 Ocak 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili olarak 31 kişi gözaltına alındı. Savcılık, Gdz Elektrik ve İZSU çalışanları dahil olmak üzere toplam 35 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden altısı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, dört şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
16 Temmuz 2024

Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada dört kişi silahla yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından kaçan şüphelilerden biri polis tarafından gözaltına alındı, diğerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları, gazeteci Sinan Aygül'e saldırı suçundan tutuklanmıştı. Aygül, Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali'nin saldırısına uğramıştı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve sanıklar tahliye edildi. Mahkeme, tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023'e erteledi.
14 Eylül 2023

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023

Son beş günde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-21' operasyonlarında, arama kaydı bulunan 4 bin 491 şüpheli yakalandı. Jandarma, emniyet ve sahil güvenlik ekiplerinin koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, yıllardır aranan şahıslar adalete teslim edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yakalanan şüphelilerin çeşitli suçlardan arandığını belirtti.
19 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, göreve ilişkin sırrın açıklanması ve suçluyu kayırma suçlarından tutuklandı.
19 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin 11 sanığın yargılandığı davada yedi sanık tahliye edildi ve dosyada tutuklu sanık kalmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparken, mahkeme gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’daki tutukluluk halinin devam etmesi nedeniyle sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak’ta görülecek. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle hedef alınan suç örgütlerinden biri olarak biliniyor.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim