DEM Partili vekiller, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto etmek için Meclis kürsüsünde eylem yaptı. AKP’li vekiller, DEM Partililerin üzerine yürüyerek pankartlarını parçaladı ve sloganlar attı. Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, gürültü ve kavga nedeniyle Meclis'i kapattı. Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu ve çeşitli siyasi partilerden tepkiler geldi.
4 Haziran 2024

Hamas'ın İsrail'e saldırısının ardından Türkiye, 'endişe, kınama ve itidal' içerikli bir açıklama yayınladı ve dolaylı olarak arabuluculuğa hazır olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm tarafları itidalle hareket etmeye ve gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırdı.
7 Ekim 2023

İsrail heyeti, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısına Nazi Almanyası döneminde Yahudilere taktırılan Davut yıldızıyla katıldı. İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, konseydeki konuşmasında örgütü Hamas militanlarının 7 Ekim saldırıları karşısında 'sessiz kalmak'la suçladı. Erdan, konuşmasının ardından 'Bir daha asla' yazılı sarı Davut yıldızını ceketine iliştirdi. Bu hareket, Holokost kurbanları için bir anıt merkezi bulunan Yad Vashem’in genel müdürü Dani Dayan tarafından eleştirildi.
31 Ekim 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

Filistin-İsrail çatışması alevlenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki devletli çözüm önerisini yineledi. Erdoğan, Ortadoğu'daki sorunların temelinde Filistin meselesinin bulunduğunu belirtti ve 1967 sınırlarına uygun, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulmasının artık ertelenemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
8 Ekim 2023

Gezi Parkı davasında hüküm giymiş olan Tayfun Kahraman, Hıdırellez günü sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajında, zor zamanlarda güç, hastalara şifa ve şehit ailelerine metanet dileğinde bulundu. Ayrıca, Gazze'deki zulmün sona ermesi ve dünya genelinde barış ile sevginin hakim olması temennisinde bulundu. Kahraman, mesajında özellikle kızı Vera başta olmak üzere tüm çocukların dileklerinin kabul olmasını diledi.
5 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yenikapı'da düzenleyeceği etkinliklerde şarkıcı Gülşen de sahne alacak. Gülşen, geçen sene bir konserinde orkestra arkadaşına yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ve dört gün hapis yatmıştı. Daha sonra ev hapsine çevrilen cezası, itiraz üzerine kaldırılmıştı. İstanbul başsavcılığı, Gülşen hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla üç yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.
23 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze'deki İsrail-Filistin çatışması hakkında bir açıklama yaptı. Bahçeli, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini 'soykırım raddesine ulaşan hunhar saldırılar' olarak nitelendirdi ve 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye'nin devreye girmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, Türkiye'nin Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmesi gerektiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Gazze'yi huzur ve güven içinde yaşanabilecek bir İslam beldesi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
21 Ekim 2023

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde 'Kelime-i Tevhid' bayrağı açan İsmail Aydemir'i yumrukladığı için yargılanan Ege Akersoy hakkında beraat kararı verildi. Olay, Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen ve 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir eylem sırasında gerçekleşti. Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmişti. Mahkeme, bu suçlamadan beraatine karar verirken, 'kasten yaralama' suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
21 Şubat 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Celtic ile Atletico Madrid arasında oynanan maçta Celtic taraftarları, tribünleri Filistin bayraklarıyla kapladı. Celtic Taraftarlar Derneği, maçtan önce yayınladıkları açıklamada, tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını belirtti. Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin’e destek vermişti.
26 Ekim 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve milletvekili seçimlerine AKP listelerinden gireceklerini açıklamasının ardından, parti hakkında olumsuz içerikler içeren haber ve yazılara erişim engeli getirildi. Bu engellemeler, İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle uygulandı. Engellenen içerikler arasında, HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile ilişkilerini ele alan haberler de bulunuyor.
31 Mart 2023

İsrail, güvenlik gerekçesiyle Türkiye dahil bölge ülkelerindeki diplomatlarını geri çağırdı. Bu karar, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından geldi. İsrail ve ABD'ye karşı bölgedeki birçok ülkede büyük protesto eylemleri başlamıştı. ABD, protesto eylemlerinden duyduğu endişe nedeniyle Adana’daki konsolosluk binasını 'bir sonraki duyuruya kadar' kapatmıştı.
19 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik öfke, futbol maçlarında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarıyla kendini gösterdi. Bu sloganlar, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları tarafından atıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor ise yaptıkları açıklamalarla bu tür sloganları kınadıklarını ve devletin yanında olduklarını belirtti.
26 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

DİSK'e bağlı GENEL-İŞ Sendikası üyeleri, ücretlerin artırılması talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bazı belediyelerde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Şişli'de toplanan işçiler, taleplerini dile getiren pankartlar açarak halay çekip slogan attılar. Sendika temsilcisi Zuhal Kaynak, belediye işverenlerinin düşük ücret dayatmasına karşı olduklarını ve belediye gelirlerinin artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kıdem tazminatı tavanı uygulamasının mağduriyet yarattığını ve vergide adalet talep ettiklerini ifade etti.
11 Temmuz 2023

Hamas lideri Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte öldürüldü. İran, suikastin arkasında İsrail'in olduğunu öne sürerek, Haniye'nin kanının yerde kalmayacağını belirtti. İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve dini lider Humeyni, İsrail'e karşı sert açıklamalarda bulundu. Haniye'nin suikasti, Hamas-İsrail ateşkes görüşmelerini belirsizleştirdi.
31 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki bir toplu açılış töreninde muhalefete yönelik 'emri Allah'tan alıyoruz' ifadesini kullanmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan'ın kendini peygamber sandığını ve dini siyasete alet ettiğini söyledi. Buldan, dini istismar edenlerin 14 Mayıs'ta halktan cevap alacaklarını belirtti. Ayrıca, Buldan son günlerde Mersin'de kendi partilerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıları hatırlatarak, bu tür eylemlerden meydanlarda konuşanların sorumlu olduğunu ifade etti.
8 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde, KHK ile görevlerinden çıkarılan iki memurun mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, yarışma seçkisinden çıkarıldı. Yönetmen Nejla Demirci, bu durumu 'sansür' olarak nitelendirdi. Festival yönetimi, belgeselin çıkarılma sebebini, filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği iddiası olarak belirtti.
23 Eylül 2023

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde düzenlenen anma törenlerinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve yeniden aday olan Lütfü Savaş, vatandaşlar tarafından yoğun tepkiyle karşılandı. Gazeteci Kazım Kızıl'ın paylaştığı görüntülerde, vatandaşların 'Lütfü istifa' ve 'Eli kanlı Lütfü' sloganları attığı görüldü. CHP tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne tekrar aday gösterilen Savaş, anma alanını yoğun protestolar eşliğinde terk etti.
6 Şubat 2024
İşaretlediklerim