Sinan Ateş'in 2022'de öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı ve 11 sanığa hapis cezası verildi. Ayşe Ateş, karar sonrası yaptığı açıklamada yurt dışına kaçmayacağını ve adalet arayışını sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, davada adil bir yargılama yapılmadığını ve gerçek suçluların cezalandırılmadığını iddia etti. Ayşe Ateş, devam eden soruşturmaların kovuşturmaya dönüşmesini beklediğini de ifade etti.
2 Ekim 2024

Cumartesi Anneleri'nin kayıp yakınlarının akıbetini sorduğu 700'üncü hafta eylemine müdahale eden ve hak savunucularına saldıran polisler hakkında yargılanma süreci başladı. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından İstanbul başsavcılığı, polisler hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. 2018'de gerçekleşen eylemde çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve yaralanmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eylemi terörle ilişkilendirerek eleştirmesi ve polis müdahalesi sonrası Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanması da gelişmeler arasında yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Kara para aklama iddiasıyla yargılanan Engin Polat, tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. İstanbul Anadolu başsavcılığı, dört sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti ancak itiraz reddedildi. Engin Polat, 10 aydır cezaevindeydi ve tahliye sonrası eşi Dilan Polat ile birlikte cezaevinden ayrıldı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.
6 Eylül 2024

Ankara'da bir eğlence mekanında 'istek parça' çalmadığı için üç kamu personeli tarafından öldürülen müzisyen Onur Şener'in davasında tanıkların ifadeleri alındı. Tanıklar, olay anını görmediklerini ve tarafların birbirine söyledikleri sözleri duymadıklarını belirtti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Mayıs'a erteledi.
3 Mayıs 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü H.S., babası Bünyamin S.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Pınarkaya köyünde H.S. ile annesi A.S. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Bünyamin S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli H.S. ve annesi A.S. gözaltına alındı.
27 Ağustos 2024

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan eski orgeneral İlhan Kılıç ve eski tümgeneral Kenan Deniz, Adli Tıp'ın verdiği 'kocama hali' raporu sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan 'cezalarının kaldırılması' kararı üzerine tahliye edildiler. Aileleri tarafından Silivri Marmara Cezaevi otoparkında karşılanan Kılıç ve Deniz, diğer tutuklu komutanların durumuna dikkat çekerek buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ettiler. Daha önce emekli korgeneral Hakkı Kılınç da tahliye edilmiş, Adalet Bakanlığı hasta ve yaşlı hükümlüler için bir genelge yayımlamıştı.
26 Ocak 2023

Dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu yargılanan ve aralarında sosyal medya fenomeni Bahar Candan’ın da bulunduğu altı kişi tahliye edildi. Küçükçekmece başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Bahar Candan ve kardeşi Gülnihal Çiçek, suç gelirlerini aklama iddiasıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, Bahar Candan ve diğer sanıkların tahliyesine karar verdi. İddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
20 Eylül 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

İstanbul ve Ankara'da 23 Nisan'da gerçekleştirilen ev baskınlarında gözaltına alınan dokuz gazeteciden üçü tahliye edildi. Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam'dan gazeteciler Enes Sezgin, Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve Doğan Kaynak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Mehmet Aslan, Esra Solin Dal ve Erdoğan Alayumat ise örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. MA'nın haberine göre, bu üç gazeteci de tahliye edildi.
22 Mayıs 2024

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

İstinaf mahkemesi, Gezi Parkı protestoları sırasında Berkin Elvan'ın ölümüne sebep olan gaz fişeği atışını gerçekleştiren polis memuru Fatih Dalgalı'ya verilen 16 yıl sekiz ay hapis cezasını onadı. Sanık avukatlarının usul ve yasaya aykırılık iddiaları reddedildi. Eğer Yargıtay da cezayı onarsa, Dalgalı AKP ve MHP'nin hazırladığı ceza infaz düzenlemesi kapsamında beş yıl dört ay hapis yatacak. Elvan ailesinin avukatlarının 'nitelikli kasten öldürme' suçundan cezalandırılması talebi de reddedildi.
4 Nisan 2023

Kırşehir'de özel harekat polisi Hüseyin Emre Yılmaz, boşanma aşamasındaki eşi Aslı Yılmaz'ı öldürdü. Aslı Yılmaz, daha önce altı ay süreyle uygulanan ve sona eren uzaklaştırma kararının uzatılması için başvuruda bulunmuş, ancak Antalya 9. Aile Mahkemesi, şiddet eyleminde bulunacağına dair yeterli delil olmadığı gerekçesiyle talebi reddetmişti. Hüseyin Emre Yılmaz, eşini çocuklarının gözü önünde öldürdükten sonra kendini vurmuş ve hastanede tedavi altına alınmıştır.
24 Ocak 2023

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan aldığı iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasının ardından tahliye edildi. Kuzey Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini belirttikten sonra iktidar tarafından hedef gösterilen Fincancı, Bakırköy Cezaevi'nden çıkışında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Fincancı, basın emekçilerine teşekkür ederek, gerçeklerin paylaşılmasının hem hekimlerin hem de basın emekçilerinin sorumluluğu olduğunu vurguladı.
11 Ocak 2023

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

İstanbul Esenler'de Serdar S., boşanma aşamasında olduğu eşi Canan S. ile tartıştıktan sonra onu silahla vurarak öldürdü. Canan S., hastanede hayatını kaybetti ve cenazesi ailesi tarafından teslim alındı. Serdar S., polis tarafından yakalandı ve tutuklanarak Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edildi. Canan S.'nin ablası, Serdar S.'nin şiddet eğilimli olduğunu ve daha önce uzaklaştırma kararı bulunduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, Anadolu 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi ve tutuksuz yargılanacak. Polat, 'örgüt kurma', 'örgüt yapısı içinde suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ve 'yasadışı bahis' suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Davada toplam 28 sanık bulunuyor ve Polat'ın tahliyesiyle birlikte dört tutuklu sanık kaldı. Mahkeme, tutukluluktan elde edilecek faydanın adli kontrol hükümleriyle de sağlanabileceğini belirterek tahliye kararı verdi.
19 Ağustos 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023
İşaretlediklerim