Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen şiddetli depremler sonrasında birçok kentte binlerce bina yıkıldı ve yardım malzemelerine erişimde zorluklar yaşanıyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yardım çalışmalarında yaşanan plansızlığı ve profesyonel ekiplerin bekletilmesini eleştirdi. Kaftancıoğlu, milletvekillerinin bölgeye ulaşan yardımları hızlıca dağıtmasını ve koordinasyon eksikliğinin giderilmesini talep etti.
7 Şubat 2023

Fransa İçişleri Bakanlığı, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları öncesinde yaklaşık 1 milyon gönüllü ve çalışanı soruşturdu. Bu soruşturmalar sonucunda, casusluk ve diğer güvenlik tehditleri nedeniyle yaklaşık 5 bin akreditasyon talebi reddedildi. Özellikle Rusya'dan gelen talepler dikkat çekti ve bazı Rus vatandaşları ön soruşturmaya alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında, açılış töreninin yapılacağı Seine Nehri çevresinde oturan yaklaşık 20 bin kişi de soruşturuldu.
24 Temmuz 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir sürücünün polis tarafından öldürülmesine tepki olarak başlayan gösterilerin ardından belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda sosyal medya ağlarına yönelik yasakların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Macron, olağanüstü durumlarda sosyal medya erişimini düzenleyebilme veya kesebilme kapasitesine sahip olunması gerektiğini ifade etti. Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, gösterilerle ilgili 350 kişinin tutuklandığını açıkladı.
4 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

CHP bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, partinin veri sisteminde herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti. Seçim günü CHP'nin elindeki verilerin kamuoyuna yansıtılamaması nedeniyle Anadolu Ajansı ve Yüksek Seçim Kurulu verileri üzerinden değerlendirme yapıldı. Adıgüzel, bazı örgütlerin coğrafi koşullar nedeniyle verileri geç gönderdiğini, ancak sistemin hızlı ve sorunsuz çalıştığını ifade etti. Ayrıca siber saldırılara karşı da ekran başında durduğunu ve bir saniye bile sorun yaşanmadığını söyledi.
15 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi (AYM), İletişim Başkanlığı'nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale eden yetkilerini iptal eden bir karar yayınladıktan sonra, AYM'nin web sitesine erişim engellendi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Instagram'ı kınayan bir paylaşımının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Instagram'a erişimi engelledi. AYM'nin kararı Resmi Gazete'de de yayımlandı ve İletişim Başkanlığı'nın manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyet yetkisi iptal edildi.
2 Ağustos 2024

İstanbul Beyoğlu'nda, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden bir grup genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olaya sosyal medyadan tepki gösteren ve gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını isteyen 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, Filistin halkının onur mücadelesinden ilham aldıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek, gençlere yönelik muamelenin ifade ve toplanma özgürlüğüne aykırı olduğunu ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
6 Nisan 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, WhatsApp üzerinden yayılan ve İstanbul'da sahte seçmen olduğunu iddia eden mesajlar hakkında İstanbulluları uyararak, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu tür mesajların kaygı yaratmak amacıyla gönderildiğini ve somut şüpheli durumlarla ilgili gerekli itirazların yapıldığını, sonuçların beklenildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Türkiye'de yaşanan büyük depremler sonrası, vatandaşlar ve depremzedeler Twitter üzerinden yardım çağrıları yaparken ve bilgi paylaşımında bulunurken, Twitter'a erişimde yavaşlama ve kısıtlamalar meydana geldi. NetBlocks, Twitter'ın Türkiye'de kısıtlandığını doğruladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda hükümetin bu eylemini sert bir dille eleştirdi ve kısıtlamanın derhal kaldırılmasını talep etti.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında nezaket ziyareti olarak nitelendirilmeyen, iki tarafın da önem verdiği bir çalışma ziyareti planlanıyor. Erdoğan, Özel'in sağlık durumu ve geçirdiği göz ameliyatı hakkında bilgi aldı. İki liderin buluşması için Beştepe ve CHP'nin özel kalemleri arasında koordinasyon sağlanıyor. Özel, buluşma öncesinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret ettiğini ve ondan bilgi aldığını belirtti.
25 Nisan 2024

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerini eleştirerek, aile yapısını ve toplumsal normları tehdit ettiğini iddia etti. Yayman, TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen'i 7 Aralık 2023'te TBMM'ye davet ettiğini ve komisyonun sosyal ağların olumsuz etkilerine karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, TikTok'a yönelik cezai yaptırımların mümkün olduğunu ve 7 Aralık'taki görüşmelerin ardından bir karar alacaklarını ifade etti.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1 buçuk saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri üzerine İstanbul Başsavcılığı soruşturma açtı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerin 2019 yılında çekildiğini ve görüntülerdeki paranın partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu iddia etti. Soruşturma, görüntülerin gerçekliğini ve olası suç unsurlarını belirlemek amacıyla başlatıldı.
11 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları sırasında Eyfel Kulesi'ne tırmanmaya çalışan 33 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı polis tarafından gözaltına alındı. Olay sırasında Eyfel Kulesi kısa süreliğine tahliye edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kişinin kuleye tırmanırken üstsüz olduğu ve olimpiyat halkalarının üstünde yer aldığı görüldü. Fransa, 100 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı olimpiyat oyunlarını bugün sonlandırıyor.
11 Ağustos 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak hareket ettiğini ve CHP genel başkanlığına aday olabileceğini belirtti. Özel, İmamoğlu'nun kendisini genel başkanlık için işaret etmesini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ayrıca, CHP'de değişim ve dönüşümün birleşerek olacağını ve bu değişimin herkesi kapsayacağını söyledi. Özel, genel başkanlık görevinin Atatürk'ten alınan bir emanet olduğunu ve bu görevi bir gün kendisine nasip olursa Atatürk'e karşı sorumluluk hissedeceğini belirtti.
17 Ağustos 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilişkilendirilen ve bakanlık danışmanı Emin Şen'in başında olduğu iddia edilen bir troll organizasyonunun şemasını kamuoyu ile paylaştı. Özel, bu iddiasını bir önceki gün 'çok önemli' bir dosya açıklayacağını duyurarak gündeme getirmişti. Paylaşılan şemada, söz konusu organizasyonun yapısı ve ilişkiler ağı gösteriliyor.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim