Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için 'turuncu', 44 il için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği ve olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın güneyli yönlerden esmesi beklenirken, deprem bölgesinde ve bazı güneydoğu illerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı öngörülüyor.
4 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için 'turuncu', beş il için ise 'sarı kod'lu hava durumu uyarısı yayınladı. Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyden, doğu kesimlerde güneyden esmesi ve bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.
17 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 29 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda bulunan iller arasında büyük şehirler de yer almakta. MGM, olası sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar için vatandaşları uyardı.
17 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ'ın bazı bölgelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, belirtilen bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
15 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarıda bulundu. 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca iç kesimlerde pus ve sis beklenirken, rüzgarın bazı bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
17 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle iki il için turuncu, 13 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. İç Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden esen rüzgarın saatte 40-70 kilometre hızında olması öngörülüyor.
23 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Yalova, Bursa ve Bilecik için sarı kod, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ege'nin güneyi ve Karadeniz'in orta kesimleri için de şiddetli rüzgar beklentisi olduğu ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 17 kenti sarı ve turuncu kodla uyararak kuvvetli yağış ve rüzgar beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu iller arasında Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, Manisa ve Muğla yer alırken, turuncu kodlu iller Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli olarak belirtildi. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.
16 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 26 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla sağanak yağış ve kar için uyardı. Sarı kodla uyarılan iller arasında Ağrı, Artvin, Bingöl gibi iller yer alırken, turuncu kodla uyarılan iller Bolu, Hakkari ve Şırnak olarak belirtildi. Uyarılarda, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın kuvvetli eseceği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
27 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgar, yağmur ve kar beklenen 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van ve Ardahan'da rüzgar; Bolu, Çankırı, Giresun, Kastamonu, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te kar; Rize'de yağmur; Artvin, Sinop ve Düzce'de ise hem kar hem yağmur bekleniyor. Bölge sakinleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
24 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Muğla ve Mersin illerine sarı kodlu hava durumu uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
11 Aralık 2023
İşaretlediklerim