5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Komedi Festivali, altıncı kez düzenlenecek. Festivalde yerli ve yabancı birçok ünlü isim sahne alacak. Festival kapsamında çocuklar için de birçok eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunları ve atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festival, İngiliz komedyenleri Türk izleyicisiyle buluşturacak ve BrandWeek'te yer alacak.
23 Ekim 2023

HBO, popüler video oyunu 'The Last of Us'ın dizi uyarlamasının ikinci sezonunun 2025 yılında yayınlanacağını açıkladı. Hollywood'da yaşanan senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle birçok dizi gibi 'The Last of Us' da gecikmeye uğradı. HBO CEO'su Casey Bloys, ikinci sezon çekimlerine 12 Şubat 2024'te başlanacağını belirtti. Ayrıca HBO'nun diğer beklenen dizileri 'White Lotus', 'House of the Dragon', 'Euphoria' ve 'And Just Like That' da 2025'e ertelendi, 'House of the Dragon' ise 2024'te izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

Çevrimiçi veri tabanı IMDb, 2023 yılına damga vuran oyuncuların listesini yayınladı. Listede 'The Last of Us' dizisinin başrolleri Pedro Pascal ve Bella Ramsey ilk beşte yer alırken, 10 isimden sekizi kadın oyunculardan oluştu. Cillian Murphy, Carla Gugino, Katee Sackhoff, Rebecca Ferguson, Margot Robbie, Jenna Ortega, Ana de Armas ve Mary Elizabeth Winstead gibi isimler performanslarıyla listeye girmeyi başardı. Pedro Pascal, 'The Last of Us' ve 'Mandalorian' dizilerindeki rolleriyle listenin zirvesinde yer aldı.
6 Aralık 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

Anthony Burgess tarafından yazılan ve Stanley Kubrick tarafından sinemaya uyarlanan 'Otomatik Portakal', rap müzikali olarak seyirciyle buluşacak. Elvin ve Erdal Beşikçioğlu'nun birlikte uyarlayıp yönetmenliğini üstlendiği müzikalde, başrolde Şanışer sahne alacak. Müzikal, 28 Eylül'de Zorlu PSM'de sahnelenecek. Müzikalde Sokrat St, Ados, Kamufle, Redo ve Müjde Kızılkan gibi şarkıcılar da yer alacak.
27 Temmuz 2023

Şaban Ol tarafından yazılan ve Berfin Zenderlioğlu'nun yönettiği 'Tatavla'da Son Dans' adlı tiyatro oyunu, 6-7 Eylül Pogromu sırasında yaşananları ve bu olayın yükünü taşıyan iki Rum kadının hikayesini sahneye taşıyor. Oyun, geçmişle şimdiki zaman arasında kalan ve direniş ile bekleyiş temalarını işliyor. Sumru Yavrucuk ve Deniz Çakır'ın başrollerini paylaştığı oyun, İstanbul Fişekhane Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor.
16 Ocak 2023

İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın yeni filmi 'Strange Way of Life', 76. Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alacak ve dünya prömiyerini festivalde gerçekleştirecek. Film, 30 dakika uzunluğunda olup, Pedro Pascal ve Ethan Hawke'nin başrollerini paylaştığı bir hikayeyi anlatıyor. Almodovar için bu, 2020'deki 'The Human Voice' filminden sonra çektiği ikinci İngilizce film olma özelliğini taşıyor. Festivalin açılış filmi olarak Johnny Depp'in rol aldığı 'Jeanne du Barry' seçilmişti.
12 Nisan 2023

Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi 'Servet Operasyonu', Jason Statham başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızını ve Türk oyuncuları bir araya getiriyor. Film, bir MI6 ajanının ölümcül bir silahı ortadan kaldırma hikayesini konu alıyor ve çekimlerinin bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. Türk oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde rol alıyor. Film, 13 Ocak'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek ve Türkçe dublajlı fragmanı yayımlanmıştır.
3 Ocak 2023

Londra West End'deki Noel Coward tiyatrosunda sahneden düşen ünlü aktör Ian McKellen hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından tiyatro salonu tahliye edildi ve akşamki gösteri iptal edildi. McKellen düştükten sonra acı içinde bağırdı ve tiyatro ekibi hemen yardıma koştu. Yazar Paul Nero, sosyal medya üzerinden McKellen ve tiyatro ekibi için iyi dileklerde bulundu.
18 Haziran 2024

James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster ve Blumhouse, gişede ve eleştirel anlamda başarılı olan korku filmi M3GAN'ın devam filmi 'M3GAN 2.0' çekimlerine başlayacaklarını duyurdu. İlk filmin senaristi Akela Cooper tarafından yazılan devam filminde, orijinal kadrodan Allison Williams ve Violet McGraw da yer alacak. Filmin yönetmeni henüz açıklanmamış olup, filmin gösterim tarihi 17 Ocak 2025 olarak planlanmaktadır.
19 Ocak 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta, Tom Hanks'in başrolünde olduğu 'Hayata Röveşata Çeken Adam', Michael B. Jordan'ın hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda olduğu 'Creed III: Efsane Devam Ediyor', Akira Kurosawa'nın senaryosundan uyarlanan 'Yaşamak', Tony Gatlif'in yönettiği 'Tom Medina', animasyon filmler 'Kaptan Porsuk: Kayıp Hazinenin Peşinde' ve 'Fındıkkıran ve Sihirli Flüt' olmak üzere toplam yedi film izleyiciyle buluşuyor. Filmler, farklı türlerdeki hikayeleri ve tanınmış oyuncularıyla dikkat çekiyor.
3 Mart 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Yedinci Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 29 Haziran ile 13 Temmuz arasında Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek. Festivalde iki opera, iki bale, iki müzikal ve bir çocuk operası sahnelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'Kuğu Gölü' balesiyle başlayacak olan festivalde, Berlin Devlet Balesi baş dansçıları Lana Salenko ve Marian Walter da yer alacak. Festival, Mikis Theodorakis’in müziklerine yer veren 'Zorba' balesiyle sona erecek.
25 Haziran 2024

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in Los Angeles'ta bulunan evine kar maskeli silahlı hırsızlar girdi. 2014 yılında da hırsızların hedefi olan Reeves, bu olaydan önce evine izinsiz giren bir kişiye karşı yasaklama emri çıkartmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen hırsızlıkta, polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ancak hırsızları bulamadı. Hırsızlar, Reeves'in evinden bir silah çalarak kaçtı ve olay sırasında Reeves evde bulunmuyordu.
11 Aralık 2023

Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe, Ridley Scott'ın yönettiği ve 2000 yılında gösterime giren 'Gladyatör' filminin devamında rol almasa da kendisine yöneltilen sorular nedeniyle ödeme almayı hak ettiğini esprili bir dille ifade etti. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nde basın toplantısına katılan Crowe, devam filminde yer almadığını ve 'o dünyada ölü olduğunu' belirtti. Ayrıca, Scott'a güvendiğini ve devam filminin başarılı olacağını umduğunu söyledi.
2 Temmuz 2023

Fransız oyuncu Judith Godreche, reşit olmadan iki film yönetmeni tarafından tecavüz ve cinsel istismarla suçlandığını iddia etti. Paris Savcılığı, Godreche'in şikayetinin resmi olarak bu ayın başlarında yapıldığını duyurdu. Godreche'in iddialarının ardından diğer kadın aktrisler de benzer suçlamalarda bulundu. #MeToo hareketi, cinsel taciz ve saldırıya karşı küresel bir ifşa hareketi olarak biliniyor.
23 Şubat 2024

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 'Tanrının Yarattıkları', 'İntikam Oyunları', 'Üçlü Pürüz', 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' olmak üzere beş yeni film izleyiciyle buluşuyor. 'Tanrının Yarattıkları', İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş bir dram filmi iken, 'İntikam Oyunları' yerli aksiyon severlere hitap ediyor. 'Üçlü Pürüz' ise bir komedi filmi olarak dikkat çekiyor. Korku filmi severler için 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' filmleri vizyona giriyor.
21 Nisan 2023

HBO CEO'su Casey Bloys, 'The Last of Us' dizisinin ikinci sezon çekimlerinin 2024 yılının başlarında başlayacağını duyurdu. Dizi, oyun dünyasının en sevilen serilerinden birine dayanıyor ve ikinci sezon onayını almıştı ancak senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle çekimler askıya alınmıştı. Bloys, grevlerin çekim sürecini geciktirdiğini belirtti ve oyuncuların grevinin çekimler başlamadan önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.
2 Kasım 2023

Hollywood'da senaristler ve oyuncuların çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle grevde olduğu bir dönemde, Netflix yeni bir yapay zeka uzmanı aradığını duyurdu. Bu uzman, izleyicilere yeni program önerirken kullanılan Netflix algoritmasını yönetecek. İlan edilen maaş yıllık 900 bin dolar. Bu durum, grevde olan oyuncular ve senaristler tarafından öfkeyle karşılandı. Ayrıca, bu maaşın toplamda 35 oyuncu ve ailelerinin sağlık sigortasına erişimini karşılayabileceği belirtildi.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim