Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u ve genel sekreter Burak Kızılhan’ı, Göztepe ile oynanan maçta talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Aynı maçta Göztepe Kulübü görevlisi Fatih Özkan da talimatlara aykırı hareketi ve saldırı nedeniyle disipline gönderildi. Ayrıca, çeşitli nedenlerle Göztepe, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Başakşehir, Kayserispor, Sivasspor ve Konyaspor da PFDK'ya sevk edildi.
20 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylar hakkında konuştu. Doğan, Trabzonspor'un ceza alması gerektiğini kabul ederken, adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurguladı. Sahaya giren taraftarların ve yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de benzer olayların yaşandığını ancak Trabzonspor'a yönelik bir adaletsizlik olduğunu iddia etti. Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve olaylı geçen maçta Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği, maç sonrası yaşanan şiddet olayları ve gözaltına alınan taraftarlar hakkında bilgi verildi.
20 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Son Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylara ilişkin başlatılan soruşturmada, Galatasaraylı futbolcu Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun da aralarında bulunduğu üç kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Fenerbahçe teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcuların galibiyeti kutlamak için sahaya girmesi üzerine çıkan olaylarda, Galatasaraylı görevlilerin müdahalesiyle ortalık karışmıştı. Savcılık, şikayet edilen kişilerin suç işlediğine dair somut bir delil bulunmadığını belirtti. Kamera kayıtlarında da iddiaları destekleyen bir kanıt bulunamadı.
22 Ağustos 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istememekle suçladı. Koç, kulübün finansal durumunu iyileştirdiklerini ve geçmişteki hatalardan ders aldıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın özgüveninin yüksek olduğunu ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya bakması gerektiğini söyledi. Koç, Fenerbahçe'nin bu sezon rekor puanla ligi tamamlayabileceğini ve gelecek sezon için iddialı bir takım kuracaklarını ifade etti.
23 Mayıs 2024

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve taraftarlardan özür dilediğini belirtti. Koç, takımın sezon başında iyi bir performans sergilediğini ancak son dört haftada düşüş yaşadığını ifade etti ve taraftarlara umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın inişli çıkışlı dönemlerden geçebileceğini söyledi.
9 Ocak 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçında yanıcı ve patlayıcı maddelerin stada sokulmasında kullanılan 'Alo Ses Ambulans Servisi'nin süresiz olarak kapatıldığını açıkladı. 27 Kasım'da oynanan maç sırasında yaşanan şiddet olayları sonucu bir taraftar yaralanmış ve maç tatil edilmişti. Soruşturma kapsamında ambulans görevlileri dahil 19 kişi tutuklanmış, toplamda 28 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Ocak 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bir basın toplantısında Galatasaray'ın Türk futbolu için bir beka sorunu olduğunu belirtti. Koç, Galatasaray yönetiminin futbol dışında da olumsuz davranışlar sergilediğini, hakemleri ve kurulları baskı altına aldığını ve adaletsizlikler yaptığını iddia etti. Ayrıca, Galatasaray'ın kazanmak için her şeyi mubah gören bir kültürü benimsediğini ve bu durumun Türk futbolunun marka değerine zarar verdiğini ifade etti. Koç, Galatasaray'ın bu tutumunun sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türk futbolu için bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
13 Mart 2024

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar sebebiyle 12 şüpheliden 7'si adliyeye sevk edildi. Maç sırasında ve sonrasında sahaya yüzlerce su şişesi, meşale, bozuk para ve çakmak atıldı, bazıları Fenerbahçeli futbolculara isabet etti. Maçın bitimiyle birlikte Trabzonspor taraftarları sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı, güvenlik güçleri durumu kontrol altına almakta yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024
İşaretlediklerim