Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik, doğal gaz ve petrol piyasalarında faaliyet gösteren 18 şirkete lisans verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Elektrik piyasasında üç şirkete tedarik, üç şirkete üretim lisansı verilirken, üç şirketin üretim lisansı iptal edildi. Doğal gaz piyasasında üç şirkete gaz dağıtım lisansı verildi ve üç şirketin lisansı sonlandırıldı. Petrol piyasasında ise dört şirkete ihrakiye teslimi, bir şirkete depolama ve iki şirkete madeni yağ lisansı verildi.
6 Haziran 2024

Merkez Bankası, 'Platform Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ' adlı şirkete elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterme izni verdi. Bu karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Verilen izinle birlikte şirket, ödeme hizmetleri ve elektronik para ihracı hizmetleri sunma yetkisine sahip oldu.
13 Şubat 2024

Anayasa Mahkemesi, Adana 4'üncü Tüketici Mahkemesi'nin başvurusu üzerine, ikinci el araç satışı sonrasında 15 gün süreyle devam eden zorunlu mali sorumluluk sigortası hükmünü iptal etti. Başvuruda, aracın satışıyla mülkiyet hakkının sona ermesine rağmen, eski sahibin sigorta sözleşmesinden kaynaklı sorumluluğunun devam ettiği ve bu durumun haksız bir tazminat yükümlülüğüne yol açabileceği belirtildi. AYM, araç satışı sonrası eski sahibin araç üzerindeki hakimiyetinin sona erdiğini ve bu nedenle eski sahibin yeni sahibin eylemlerinden sorumlu tutulmasının anayasaya aykırı olduğunu belirterek düzenlemenin iptaline karar verdi.
5 Mart 2024

Suudi Arabistan, Cezayir ve Kuveyt, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu çerçevesinde, petrol üretimindeki gönüllü kesintileri üç ay daha uzatma kararı aldı. Suudi Arabistan günlük 9 milyon varil, Cezayir 908 bin varil ve Kuveyt 2 milyon 413 bin varil petrol üretimi yapacak şekilde kesintileri haziran sonuna kadar sürdürecek. Bu kararlar, ülkelerin enerji bakanlıkları tarafından yapılan açıklamalarla duyuruldu.
4 Mart 2024

Britanya'da düşünce kuruluşu Autonomy tarafından Haziran-Aralık 2022'de gerçekleştirilen dört günlük mesai düzeni denemesine 61 firma katıldı. Denemeye katılan firmaların %89'u bu çalışma düzenini sürdürmeye devam ederken, %51'i bunu kalıcı hale getirdi. Araştırma sonuçlarına göre, firmaların %82'si bu düzenin çalışanların zihinsel sağlığına olumlu yansıdığını, %50'si işten çıkma oranını azalttığını ve %32'si yeni işe alım süreçlerini iyileştirdiğini bildirdi. Çalışanların %96'sı kişisel yaşamlarına olumlu yansıdığını, %86'sı ise işte verimliliğinin arttığını belirtti.
23 Şubat 2024
İşaretlediklerim