Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından, İsrail'den gelen arama kurtarma ekibi, Ebrar Sitesi enkazında sekiz yaşındaki Rıdvan Çakıroğlu isimli bir çocuğu canlı olarak buldu. Yoğun çabalar sonucu çocuk enkazdan çıkarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi.
11 Şubat 2023

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir baba ve altı yaşındaki kızını enkaz altından kurtardı. Baba ve kızın kurtarılma anı Yunan ekiplerin sevinç gözyaşları ile kaydedildi. Aynı zamanda Polonya İtfaiyesi de Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir erkeği enkazdan çıkardı. Polonya, Türkiye'ye 76 uzman itfaiyeci ve sekiz arama kurtarma köpeği gönderdi ve madencilerin de gönderileceği açıklandı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında, 7 yaşındaki Reyyan Hammadi isimli kız çocuğu enkaz altından 61 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Bu olay, deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerinde umutların sürdüğünü gösteriyor.
8 Şubat 2023

Gaziantep'te, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan depremin ardından yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, Batıkent Mahallesi'ndeki Ayşe-Polat Sitesi enkazından ses alınması üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda 3 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişiler yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
9 Şubat 2023

Hatay'ın Samandağ ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında 10 günlük Yağız Ulaş ve annesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından 90 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu umut verici haberi sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu.
10 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Adıyaman'da yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, enkaz altında kalan uzman çavuş Osman Gürbüz ve eşi Ümmü Gürbüz 128 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Çiftin çocuğu ise enkaz altında hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, sekiz katlı bir binanın enkazında yaptıkları çalışmalar sonucunda çifti buldu ve hastaneye kaldırdı.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin ardından 138 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılan 51 yaşındaki Emine Doğu, sağlık ekiplerine özel hastaneye götürülmemesini istediğini söyledi. Emine Doğu'nun maddi durumu nedeniyle böyle bir talepte bulunduğu anlaşıldı. Acil Tıp Uzmanı Orhan Eroğlu, Doğu'nun bu isteğine duyarlı bir yanıt verdi. Kurtarılan kadının tedavisi sahra hastanesinde devam etmektedir.
13 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'te yıkılan Gölgeler Apartmanı'nın enkazından anne Rabia Yılmaz ve kızı Gülben yaralı olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında Rabia Yılmaz'ın başka bir kızı Aysu Yılmaz'ın da yaklaşık 1 saat önce enkazdan çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı. Enkaz çevresinde bekleyen vatandaşlar, enkaz altında kalan yakınlarından haber alabilmek için beklemeye devam ediyor.
7 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 22 gün sonra 'Aleks' isimli Sibirya kurdu cinsi köpek kurtarıldı. Köpeğin sahibi Murat Arıcı'nın sesini duyması üzerine kurtarma ekipleri harekete geçti ve yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda köpek enkazdan çıkarıldı. Bitkin durumda bulunan Aleks, tedavi için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sahra hastanesine götürüldü. HAYTAP gönüllüsü Osman Polat, köpeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve kilo kaybettiğini belirtti.
1 Mart 2023

Gaziantep İslahiye'de meydana gelen deprem sonrası yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, 132 saat sonra 5 yaşındaki Şengül enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen Şengül, sağlık görevlilerinden sarı kola istedi ve öpücük yolladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şengül'ün babasının da kurtarıldığını Twitter üzerinden duyurdu.
11 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve büyüklükleri sırasıyla 7,7 ve 7,6 olan iki deprem sonrasında, Adıyaman'da devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında 45 yaşındaki Ramazan Yücel isimli bir kişi, depremin 207'nci saatinde enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Bu arada depremler sonucu can kaybının 31 bin 974'e yükseldiği bildirildi.
14 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan 13 yaşındaki Berat Sarı, 55 saat sonra kurtarıldı. Berat, enkazdan elinde muhabbet kuşuyla çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonra hipotermi tehlikesine karşı özel örtülerle sarılan Berat, ambulansa bindirilirken muhabbet kuşunu teyzesi Döndü Öztürk'e emanet etti. Teyze Öztürk, kuşu bağrına basarak ona ekmek ve su verdi.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından devam eden arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Muş ekibi tarafından iki keçi enkaz altından canlı olarak kurtarıldı. Keçiler, besici Cennet Polat'a ait olup, veteriner hekimlerin müdahalesinin ardından su ve yemle beslendi. Sahibi şehir dışında olan keçiler, mahalle muhtarına teslim edildi.
4 Mart 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından 55 saat sonra bir köpek kurtarıldı. Arama-kurtarma çalışmaları depremin üçüncü gününde de devam ederken, 600 Konut Sitesi'nde gönüllü ekipler tarafından bulunan köpek, Maltepe Belediyesi sağlık ekiplerince tedavi altına alındı ve battaniyeyle ısıtıldı.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Turgut Reis Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 20'li yaşlarda bir kadının cansız bedeni bulundu. Depremin üzerinden 122 gün geçmiş olmasına rağmen, hala enkaz altında kalan kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın raporunda, ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin olduğu ifade edilmişti.
6 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan yakınlarını bekleyen Rum Ortodoks, Suriyeli ve Türk ailelerin durumu anlatılıyor. Depremlerde son güncellemeye göre 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Enkaz altından kurtarılanların hikayeleri kadar, kurtarma çalışmalarını umutla izleyen ailelerin hikayeleri de dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler Türkiye'nin 10 şehrini etkiledi ve son güncellemelere göre 20 bin 213 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 52 kişinin yaralandığı ve 6 bin 444 binanın yıkıldığı bildirildi. Depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da, birçok kişi hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Diken, yıkıma dönüşen Hatay sokaklarını görüntüledi.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde meydana gelen deprem sonucu enkaz altında kalan 70 yaşındaki Menekşe Tabak, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi (CEKUT) ve PAK ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda 122 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan Tabak, hemen ambulansla hastaneye sevk edildi.
11 Şubat 2023
İşaretlediklerim