Türkiye’ye giriş yapmak üzere Pazarkule Sınır Kapısı’na gelen Yunanistan plakalı bir otomobilde, kanguru, alpaka, papağan, uçan sincap ve Patagonya marası gibi cins hayvanlar ele geçirildi. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekiplerince yapılan aramada, otomobilin bagajında ve içinde toplam 42 hayvan bulundu. Sürücü gözaltına alınırken, yakalanan hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek.
30 Ağustos 2024

Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden Çin anakarasına seyahat eden bir kişi, pantolonuna sakladığı 104 yılanla gümrükte yakalandı. Şıncın kentindeki Futian Limanı'nda durdurulan şüphelinin pantolon ceplerinde bantlarla ağzı kapatılmış altı bez çanta bulundu. Çantalardan farklı renk ve boyutlarda yılanlar çıktı. Yetkililer, yılanların çoğunun yerli olmadığını ve el konulanlar arasında süt ve mısır yılanlarının olduğunu belirtti.
11 Temmuz 2024

Samsun'da bir yolcu otobüsünün bagajında 2 bin 100 kilogram dondurulmuş tavuk eti bulundu. Etiketsiz olan bu etler, Manisa'nın Turgutlu ilçesinden yüklenmiş ve Kavak ilçesinde teslim edilmek üzereydi. Polis ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan arama sonucunda etlere el konuldu ve numune alındıktan sonra imha edildi. Bu olay, gıda güvenliği ve etiketsiz ürünlerin taşınması konusundaki endişeleri artırdı.
31 Ekim 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baron İddianamesi, uyuşturucu kaçakçılarının kara para aklama yöntemlerini detaylandırıyor. Araştırmada, lüks araç alım-satımı ve emlak projeleri üzerinden para aklama faaliyetleri ile şifreli haberleşme programlarındaki mesajlar yoluyla para trafiğinin çözümlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Hawala sistemi ve Token adı verilen şifre yöntemi ile uluslararası düzeyde kara para aklama işlemlerinin yapıldığı ortaya konuluyor.
6 Nisan 2024

Interpol'ün 'fuhuş amaçlı insan ticareti' suçundan kırmızı bültenle aradığı Özbekistan uyruklu bir kişi, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı. Muğla polisi, şüphelinin yerini tespit ederek bir operasyon düzenledi ve şüpheliyi gözaltına aldı. Türkiye'ye giriş yasağı bulunan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
28 Kasım 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, 2024 yılının ilk yedi ayında İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verileri açıkladı. Bu dönemde 5 bin 522 operasyonda 14 tondan fazla uyuşturucu maddeye el konuldu ve 9 bin 169 kişi yakalandı. Ayrıca, sosyal medya hesapları ve çevrimiçi suçlarla ilgili de önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Bilişim ve yasadışı bahis operasyonlarında 1619 kişi yakalandı ve 482 kişi tutuklandı.
8 Ağustos 2024

İstanbul Beykoz'da TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde, Kavacık mevkisinde yol kenarında şüpheli bir paket gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede poşet içerisinde pimi çekilmemiş iki el bombası buldu. Bombalar, incelenmek üzere polisler tarafından olay yerinden alındı.
12 Eylül 2024

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda İran’dan gelen bir tırda pudraya emdirilmiş 2,2 ton metamfetamin ele geçirdi. Yapılan testlerde, toz formda bulunan yasal yükün metamfetamin içerdiği tespit edildi. Bu rekor miktarda ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
4 Ağustos 2024

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şarkıcı Kalben Sağdıç'ın Beyoğlu'ndaki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu, 2 bin avro, 730 dolar ve 1500 lira ele geçirildi. Sağdıç, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız olarak imal, ithal veya ihraç etme suçundan gözaltına alındı.
8 Mayıs 2024

Şanlıurfa'da bir araca yapılan operasyonda 461 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, operasyonda bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu operasyon, uyuşturucu tacirlerine yönelik devam eden mücadele kapsamında gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gençleri uyuşturucudan koruma çabalarının süreceğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

Antalya'nın Kaş ilçesinde sahil güvenlik ekipleri, cezaevinden izinli çıkıp teslim olmayan firari M.H.K'yı yüzerek Yunanistan'a bağlı Kızılhisar Adası'na geçmeye çalışırken yakaladı. Firari, Kaş Başsavcılığı'na sevk edildi. Olay, Türkiye-Yunanistan sınırında gerçekleştiği için iki ülke arasında güvenlik ve sınır kontrolü konularında dikkat çekici bir durum oluşturdu.
15 Ağustos 2024

Kilis'teki Çobanbey Gümrük Kapısı'nda yapılan kontrollerde, Türkiye'den çıkmak üzere olan bir araçta 6 bin 500 saka kuşu bulundu. Bu kuşların satışı, avlanması ve ihracı Kara Avcılığı Kanunu'na göre yasaklanmış durumda. Kuşlar, Kilis Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili olarak Kilis başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
18 Kasım 2024

Edirne'de jandarma ekipleri, Bulgaristan uyruklu bir kişinin kullandığı araçta yapılan aramada, pasaportu, küpe numarası ve çipi olmayan beş pomeranian cinsi köpek ele geçirdi. Köpeklerin yurt dışından Türkiye'ye kaçak yollarla getirildiği belirlendi. Sürücü hakkında Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefetten soruşturma başlatıldı ve köpekler Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerine teslim edildi.
30 Ekim 2024

Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden Çin anakarasına seyahat eden bir kişi, pantolonuna sakladığı 104 yılanla gümrükte yakalandı. Şıncın kentindeki Futian Limanı'nda durdurulan şüphelinin pantolon ceplerinde bantlarla ağzı kapatılmış altı bez çanta bulundu. Çantaların içinden farklı renk ve boyutlarda yılanlar çıktı. Yetkililer, yılanların çoğunun yerli olmadığını ve el konulanlar arasında süt ve mısır yılanlarının bulunduğunu belirtti.
11 Temmuz 2024

Interpol tarafından insan ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Özbekistan uyruklu bir kişi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yakalandı. Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin yerini tespit ederek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi'nin ortak operasyonuyla gözaltına aldı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
1 Aralık 2024

İtalya'da 2012 yılında işlenen bir cinayetten dolayı 21 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 'en tehlikeli 100 kaçak' listesinde yer alan Gürcistan vatandaşı, Türkiye'de yakalandı. İtalya ve Türkiye güvenlik güçlerinin işbirliğiyle yakalanan şüpheli, mafya bağlantılı suç örgütü 'Thieves in Law' ile ilişkili olduğu iddia ediliyor. Şüpheli, sahte evlilik yoluyla soyadını değiştirip yeni bir pasaport alarak Türkiye'ye taşınmıştı. Yakalanmasının ardından Roma'ya götürülen şüpheli, uluslararası suç örgütleriyle bağlantılı olarak aranıyordu.
3 Aralık 2024

Brüksel Havalimanı yetkilileri, 1 Ekim'de güvenlik personelinin greve gideceğini ve bu nedenle yarınki uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Grev nedeniyle yaklaşık 50 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Personel, artan iş yükü ve kötüleşen çalışma koşulları nedeniyle grev kararı aldı. Türk Hava Yolları da Brüksel'deki grev nedeniyle 30 Eylül ve 1 Ekim'deki bazı seferlerini iptal etti.
30 Eylül 2024

Ekvador'da muz dolu sandıklara saklanmış halde 6,23 ton kokain ele geçirildi. Polis, köpeklerin verdiği işaret üzerine 5 bin 630 paketteki kokaini buldu ve piyasa değerinin 224 milyon dolar olduğu açıklandı. Olayla ilgili beş kişi gözaltına alındı, bunlar arasında muz çiftliğinin sahibi ve konteyneri limana götüren şoför de bulunuyor. Ekvador, Kolombiya ve Peru'da üretilen kokainin Avrupa ve ABD'ye gönderildiği başlıca transit ülkelerinden biri olarak biliniyor.
16 Temmuz 2024

Kolombiya Narkotikle Mücadele Birimi, 2020'den bu yana Türkiye'ye gönderilmek istenirken Kolombiya liman ve havaalanlarında ele geçirilen kokain miktarının 6 tonun üzerinde olduğunu açıkladı. Özellikle İzmir'e gönderilmek istenirken yakalanan 4.9 ton kokain dikkat çekti. Mehmet Altan, bu olayların Türkiye'deki siyasi çalkantılarla bağlantılı olduğunu ve 'Vatan, Millet, Sakarya' edebiyatı yaparak toplumu şiddetle esir almak isteyenlerin arkasında uyuşturucu izlerinin bulunduğunu belirtti. Küresel Organize Suç Endeksi 2023 Raporu'na göre, Türkiye'de faaliyet gösteren mafya tarzı grupların hükümetle yakın ilişkiler geliştirdiği ve bu sayede koruma sağladıkları bildirilmektedir.
24 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, ikinci el eşya ve hurda alım satımı yapan işletmelere belge düzenleme zorunluluğu getirdi. Bu karar, çalıntı eşyaların ve şüphelilerin tespitini kolaylaştırmak amacıyla alındı. İşletmeler, alım satım işlemlerinde kimlik, adres, eşya miktar ve özelliklerini içeren belgeler düzenleyecek ve bu belgeler bir yıl süreyle saklanacak. Ayrıca, işletmelerin güvenlik kamera sistemleri kurması ve envanter listesi tutması gerekecek.
6 Aralık 2024
İşaretlediklerim