Okan Bayülgen, 1989 ile 1994 yılları arasında Devlet Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra televizyon kariyerine yönelmişti. 1994 yılında Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılan Bayülgen, 30 yıl sonra tekrar bu kuruma döndü. Ankara'da aylar süren provaların ardından, Bayülgen'in yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı 'Drakula' oyunu, 16 Mayıs'ta İstanbul AKM'de sahnelenecek. Oyun, korku edebiyatı üzerine derin temaları işliyor ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarıyla birlikte gerçekleştiriliyor.
5 Mayıs 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. 1942 doğumlu Ferdağ, 1958'de başladığı oyunculuk kariyerinde 'Kapıcılar Kralı', 'Gurbet Kuşları' gibi önemli filmlerde rol aldı ve 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.
17 Şubat 2024

Moliere ödüllü Fransız yazar Denise Bonal tarafından yazılan ve Damla Kellecioğlu'nun Fransızcadan çevirdiği, Zeynep Özden'in yönettiği 'Kayıp Adımlar', ALAN Kadıköy'ün ilk yapımı olarak sahneleniyor. Oyun, hayali bir tren garında geçen ve çok dilli anonslar ile yolcuların birbirinden farklı hikayelerini konu alıyor. Seyirciler, oyunun başlangıcında fuayeden başlayarak, yönlendirmelerle oyun alanına geçiş yapıyor ve sonunda karşılıklı oturarak sahneyi izliyorlar. Oyun, vedalar, elvedalar, acı dolu öyküler gibi temaları işliyor.
21 Nisan 2024

98’inci Gazi Koşusu, Veliefendi Hipodromu’nda 2 bin 400 metre çimde koşuldu ve Akın Sözen'in jokeyliğini yaptığı 'Dragon Flame' isimli safkan kazandı. Yarışta birinciye 13,5 milyon, ikinciye 5,4 milyon ve üçüncüye 2,7 milyon lira ödül verilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen bu yarış, Türkiye’deki at yarışçılığının derbisi olarak tanımlanıyor.
30 Haziran 2024

Komik Evcil Hayvan Fotoğraf Ödülleri bu yılki kazananlarını açıkladı. Ödüller, evcil hayvanların hayatımızdaki olumlu ve hayati rolünü vurgulamayı ve hayvan refahına katılımı teşvik etmeyi amaçlıyor. Kazananlar arasında köpek, kedi, at ve diğer canlılar kategorilerinde ödüller verildi. Ayrıca halkın seçimi ve sahibinin aynısı gibi özel kategorilerde de ödüller sahiplerini buldu.
8 Haziran 2024

Oscar ödüllü 'The King’s Speech' filminin senaristi David Seidler, 86 yaşında hayatını kaybetti. 1937 doğumlu Seidler, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'ye taşınmış ve Cornell Üniversitesi'nde eğitim almıştır. Kariyeri boyunca çeşitli projelerde çalışan Seidler, 'The King’s Speech' ile en büyük başarısını elde etmiş ve bu filmle 2011 yılında Oscar dahil birçok ödül kazanmıştır. Seidler, ölümüne kadar belgesel, mini dizi ve uzun metrajlı filmler dahil birçok projeyi geliştirmeye devam etmiştir.
19 Mart 2024

Razzie Ödülleri, yani 'Oscar'ın çirkin kuzeni' olarak adlandırılan organizasyonda, 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' neredeyse tüm kategorilerde ödül alarak yılın en kötü filmi seçildi. Film, Ayı Winnie ve Domuzcuk karakterlerini kana susamış katiller olarak göstermesiyle dikkat çekmiş ve eleştirmenlerden ağır eleştiriler almıştı. Aynı ödül töreninde Jon Voight, Megan Fox ve Sylvester Stallone gibi isimler de performanslarıyla 'en kötü' kategorilerinde ödüllendirildi.
12 Mart 2024

Screen Actors Guild (SAG) 2024 ödülleri, Hollywood'un Oscar öncesi son büyük ödül töreni olarak kabul edilen bir etkinlikte Los Angeles'ta dağıtıldı. 'Oppenheimer' filmi gecenin en çok dikkat çeken yapımı oldu ve önemli kategorilerde ödüller kazanarak 10 Mart'taki Oscar töreni için de güçlü bir aday olduğunu gösterdi. Diğer dikkat çeken isimler arasında 'The Holdovers' filminden Da’Vine Joy Randolph ve 'Killers of the Flower Moon' filminden Lily Gladstone yer aldı. Televizyon kategorilerinde ise 'The Bear', 'The Last of Us' ve 'Succession' gibi yapımlar öne çıktı.
25 Şubat 2024

Kanadalı ünlü aktör Donald Sutherland, 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıkla mücadele eden Sutherland'ın ölüm haberini, oğlu Kiefer Sutherland duyurdu. Kiefer Sutherland, babasının sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu belirtti. Donald Sutherland, Cephede Eğlence, Çılgın Savaşçılar ve Açlık Oyunları gibi filmlerle tanınıyordu.
20 Haziran 2024

Geçen yılın dikkat çeken filmlerinden 'Barbie' içindeki 'I'm just Ken' şarkısıyla tanınan Ryan Gosling, şarkının Oscar adaylığı kazanmasının ardından, bu unutulmaz performansı Oscar töreninde canlı olarak sahneleyeceğini duyurdu. Şarkı, 'Barbie' filminden Oscar'a aday gösterilen iki parçadan biri. Bu haber, aylardır devam eden spekülasyonlara son verdi. Ancak, bir feminist filmde sadece erkek bir karakterin öne çıkarılmasının tartışma yaratması, Oscar komitesinin kararlarını etkilemiş gibi görünmüyor.
27 Şubat 2024

Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024
İşaretlediklerim