İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 28 bin 985'e ulaştı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölen Filistinli sayısının 127 arttığını ve yaralı sayısının 68 bin 883'e yükseldiğini açıkladı.
18 Şubat 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 46 gün boyunca devam etti ve bu saldırılarda ölen Filistinli sayısı 14 bin 128'e ulaştı. Gazze'deki Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin 5 bin 840'ının çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca, ABD'de İsrail'e olan desteğin azaldığı ve çoğunluğun ateşkes istediği ifade edildi.
21 Kasım 2023

İsrail, Suriye havalimanlarına düzenlenen saldırıların, İran ve 'tüm terör örgütlerine' uyarı amaçlı olduğunu duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Arap Basını Sözcüsü Hasan Kaabiya, bu saldırıların İran'a ve 'tüm terör örgütlerine savaşa müdahil olmamaları yönünde bir uyarı' olduğunu belirtti. Ayrıca, saldırının 'topraklarını Hizbullah'ın destekçilerine İran füzelerini teslim etmek için koridor olarak kullanan' Suriye'ye de bir mesaj olduğunu ifade etti.
13 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 29 bin 692'ye yükseldi. Bu artış, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in resmi savaş ilan etmesiyle gerçekleşti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölenlerin sayısının 86 arttığını ve yaralı sayısının da 69 bin 879'a yükseldiğini duyurdu.
25 Şubat 2024

İsrail ordusu, Gazze'de bulunan ve hastalar, yaralılar, yerinden edilmiş kişiler ve sağlık personeli barındıran Şifa Hastanesi'nin boşaltılmasını talep etti. Hastaneye daha önce 15 Kasım'da baskın düzenleyen İsrail, tüneller ve cephanelikler yerine paslı silahlar ve kameralar bulduğunu iddia ederek bunları kanıt olarak sundu. Hamas, İsrail'in bu eylemlerinden dolayı uluslararası toplumu sorumlu tutarken, hastane yöneticisi yoğun bakımdaki hastaların kaybedildiğini belirtti.
18 Kasım 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 27 bin 947'ye ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 107 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 142 kişi yaralandı. Bu saldırılar sonucunda yaralıların toplam sayısı 67 bin 459'a çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri birçok cenazeye ulaşamıyor.
9 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında hastanelerin korunmasının önemine dikkat çekti. İsrail'in, Hamas'ın kullanıldığını iddia ettiği Şifa Hastanesi çevresine saldırılar düzenlediği, Hamas'ın ise bu iddiaları reddettiği belirtildi. Şifa Hastanesi Müdürü, elektrik kesintisi nedeniyle yoğun bakımdaki altı prematüre bebeğin ve dokuz yaralı hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı, yakıtın tükenmesi nedeniyle son üç günde 32 hastanın öldüğünü duyurdu.
14 Kasım 2023

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya'yı gece boyunca yoğun bombardımana tuttu. Saldırılarda onlarca Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. İsrail'in Gazze'ye saldırıları 8'inci gününde de devam etti. İsrail-Filistin çatışmasında, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 30 bin 35'e ulaştı. Bu gelişme, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adını verdikleri saldırılarının ardından yaşandı. İsrail'in resmi olarak savaş ilan etmesiyle tırmanan çatışmalarda, yaralı Filistinli sayısı da 70 bin 457'ye yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 81 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.
29 Şubat 2024

İsrail ordusu ve iç istihbarat örgütü Şabak tarafından Gazze'ye yapılan hava saldırısında 12 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Ölenler arasında İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın lider kadrosundan üç kişi, eşleri ve çocukları da bulunuyor. İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, İsrail'in eylemlerine karşı direniş güçlerinin tüm seçeneklere açık olduğunu belirtti.
9 Mayıs 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısı 38 bin 848'e ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 54 Filistinlinin daha öldüğünü ve 95 kişinin yaralandığını açıkladı. Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail'in engellemeleri nedeniyle enkaz altındaki cesetlere ulaşmakta zorluk çekiyor. İsrail parlamentosu, 7 Ekim saldırısını araştırmayı reddetti.
18 Temmuz 2024

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ve Lübnan arasında yaşanan gerginliğin daha da artmaması için taraflara itidal çağrısı yaptı. Bu çağrı, Lübnan topraklarından İsrail'e fırlatılan roketler ve İsrail'in buna karşılık vermesiyle başlayan gerginlik sonrasında geldi. UNIFIL, gerginliğin daha ciddi bir boyuta ulaşmaması için her iki tarafla temas halinde olduklarını ve güçlerinin görevlerinin başında kalmaya devam edeceğini belirtti.
8 Ekim 2023

İsrail savaş uçakları, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenledi. Saldırıda petrol depoları ve elektrik santrali gibi sivil tesisler hedef alındı ve ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi. Husiler, saldırının Yemen'in Gazze'ye verdiği desteği durdurmak amacıyla yapıldığını belirtti. Bu olay, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği yakınlarında meydana gelen İHA saldırısının ardından gerçekleşti.
20 Temmuz 2024

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 27 bin 708'e ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 123 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 169 kişi yaralandı. Bu saldırılar sonucunda yaralıların toplam sayısı 67 bin 147'ye çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri birçok cenazeye ulaşamıyor.
7 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de devam eden çatışmalar hakkında yaptığı açıklamada, bölgede ateşkes sağlanmasının şu an için mümkün olmadığını ifade etti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki siviller için saldırılara günde dört saat ara vermeyi kabul ettiğini duyurdu. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların bilançosu ağır: İsrail tarafında 1400'den fazla kişi ölürken, Gazze'de 10 bin 812 Filistinli hayatını kaybetti ve 26 bin 905 kişi yaralandı. İsrail ayrıca Gazze'deki bazı hastaneleri de vurdu.
10 Kasım 2023

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Gazze'nin güney ucundaki Refah kentine kara saldırısı düzenledi. Refah, Gazze Şeridi'ndeki siviller için son sığınaklardan biri olarak kabul ediliyor ve şehrin nüfusu savaş öncesi 275 bin iken şu anda 1,3 milyona çıkmış durumda. İsrail'in bu harekatı, bölgedeki insani yardımların tamamen durdurulması ve yakıt rezervlerinin tükenme noktasına gelmesiyle birleşince, uluslararası yardım kuruluşları tarafından 'insani felaket' olarak değerlendiriliyor. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 54 Filistinlinin öldüğünü ve 96 kişinin yaralandığını bildirdi.
8 Mayıs 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 29 bin 410'a yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 10 günde ölen Filistinli sayısının 1070 arttığını ve yaralı sayısının 69 bin 465'e yükseldiğini bildirdi.
22 Şubat 2024

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeybatı, orta ve güneybatı bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladı. Saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'ni, yerleşim alanlarını, yolları, limanı ve Gazze'nin kuzeybatısından güneybatısına kadar çeşitli yerleri hedef aldı. Eş zamanlı olarak kentteki tüm iletişim ve internet hizmetleri tamamen çöktü. Ayrıca İsrail savaş uçakları Endonezya Hastanesi’nin çevresini de hedef aldı.
5 Kasım 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusu, Gazze'ye denizden de saldırılarını sürdürüyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.
28 Ekim 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bine, yaralananların sayısı ise 12 bin 500'e yükseldi.
17 Ekim 2023
İşaretlediklerim