Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin de içinde olduğu 14 şüphelinin tutuklu bulunduğu soruşturmada, bazı tutukluların cezaevi nakilleri yapıldı. Engin Polat ve babası Sezgin Polat başka bir yüksek güvenlikli cezaevine gönderilirken, diğer bazı şüpheliler farklı cezaevlerine nakledildi. Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlamalarla devam ediyor. Ayrıca, Polat çifti ve Sezgin Polat silahlı saldırıya azmettirme suçundan da tutuklanmıştı.
16 Kasım 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve örgüt yöneticisi 13 kişiye verilen 8 bin 658'er yıl hapis cezasını onayladı. Oktar, 'örgüt yöneticiliği', 'cinsel istismar', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'eziyet', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' ve 'kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından 891 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve diğer sanıkların suçlarından da sorumlu tutularak toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum edildi. İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Ocak 2021'de Oktar ve diğer sanıkları ağır cezalarla mahkum etmiş, bazı sanıkların tahliyesine karar verilmiş, bazıları hakkında ise tutuklama kararı çıkarılmıştı.
12 Nisan 2023

Sinema sanatçısı İlyas Salman hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için 'ucuz adam' dediği gerekçesiyle hakaret iddiasıyla dava açıldı. Salman'ın bu sözleri BirGün Gazetesi'ne verdiği bir röportajda söylediği belirtildi. İstanbul Başsavcılığı, Salman hakkında dava açtı ve Salman'ın bu sözleri söyleyerek Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği iddia edildi. Salman'ın yargılanmasına 10 Ekim Salı günü başlanacak.
6 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş dört kişinin cezasını affetti. Bu kişiler arasında, Hizbullah davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy ve '28 Şubat' davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski korgeneral Çetin Saner bulunuyor. Alpsoy ve Saner'in cezaları sağlık durumları gerekçe gösterilerek kaldırıldı. Ayrıca, kasten öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giymiş iki kişinin daha cezaları sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.
3 Mayıs 2023

Kamuoyunda 'Palu ailesi' olarak bilinen ve haklarında verilen karar Yargıtay tarafından bozulan altı sanığın yeniden yargılandığı davada karar verildi. Sanık Tuncer Ustael, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 12 yıl altışar ay hapis cezasına mahkum edildi. Fatih Palu'ya ise suçun işlendiği tarihte yaşı 18'den küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
3 Ekim 2023

1996 yılında öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker ve eski MİT mensubu Mehmet Korkut Eken hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Sedat Peker, bir YouTube videosunda kardeşi Atilla Peker'i cinayeti işlemekle görevlendirdiğini iddia etmişti. Atilla Peker ise daha önce Fethiye başsavcılığına cinayetle ilgili bilgiler içeren bir dilekçe sunmuştu.
15 Aralık 2023

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Kartal'ın dosyasına gizlilik kararı konuldu. İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Kartal, savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve tutuklama kararı verildi.
13 Ocak 2023

İstanbul Taksim'de 13 Kasım 2022'de gerçekleşen ve altı kişinin ölümü, 99 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin davanın dördüncü duruşmasında üç sanık tahliye edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Bakar Carkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari'nin suç vasfının değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi. Ayrıca, sanıkların terör örgütüyle bağlantılarının araştırılması için ilgili güvenlik kurumlarına yazı yazılmasına ve duruşmanın 12 Şubat'a ertelenmesine karar verildi.
22 Ocak 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda 10 sanık hakkında dava açıldı. Savcılık, dört şüpheliye iki kişinin ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların ayrıca silahla ateş etme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıkların 'suçluyu kayırma' suçundan cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.
25 Aralık 2023

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlamasıyla açılan yeni dava, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 'FETÖ amaçları doğrultusunda' cinayetle ilgili yargılanan 11 sanıklı dava ile birleştirildi. Samast, 16 yıl hapis cezasının ardından 15 Kasım'da tahliye edilmişti. Yeni iddianameye göre Samast'a yedi yıl altı aydan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor ve 6 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.
27 Kasım 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında, tanıklar dinlendi ve futbolcu müştekilerin bir sonraki celsede hazır edilmeleri için avukatlarına son kez süre verildi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, sanık Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve diğer sanıklara ait telefonlarla ilgili bilirkişi raporu istendi. Müştekilerin davaya katılma talepleri kabul edildi ve MASAK raporunun tamamının mahkemeye gönderilmesi istendi.
15 Ocak 2024

İstanbul Sarıyer'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin gözaltına alınan 34 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerin yakalanması için 30 adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda yakalanan 23 kişi, olayla bağlantıları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.
1 Şubat 2024

Candan kardeşler ve 19 diğer sanığın organize suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılandığı davada, eski polis memuru Onur Apaydın suç örgütünde yer almaktan pişman olduğunu belirtti. Apaydın, Ümit Saral'ın organize suç örgütünden bahsederek, bu yapı içinde yer almasının nedeninin ailesini korumak olduğunu savundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumunu 18 Eylül'de değerlendirecek. İddianamede, Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in suç örgütü içinde önemli roller oynadığı belirtiliyor.
13 Eylül 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı gizli tanık Serdar Sertçelik’in firarına ilişkin 11 sanığın yargılandığı davada yedi sanık tahliye edildi ve dosyada tutuklu sanık kalmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları savunmalarını yaparken, mahkeme gizli tanık Serdar Sertçelik’in Macaristan’daki tutukluluk halinin devam etmesi nedeniyle sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 29 Ocak’ta görülecek. Ayhan Bora Kaplan ve çetesi, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle hedef alınan suç örgütlerinden biri olarak biliniyor.
3 Eylül 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı. Duruşmada Gülnihal Çiçek, ağlayarak kardeşine moral verdi. İddianamede, sanıkların 'sazan sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullandıkları belirtiliyor. Mahkeme, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı cuma gününe erteledi.
4 Eylül 2024
İşaretlediklerim