Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Hindistan'ın Orissa eyaletinde 3 Haziran'da gerçekleşen ve üç trenin karıştığı bir tren kazasında ölü sayısı 290'a çıktı. Kazada 900'den fazla kişi yaralandı. Kazaya, sinyal hatası sebep olmuş olabileceği belirtiliyor. Coromandel Express ve Yashwatpur-Howrah Express trenlerinin karıştığı kazanın, Hindistan'da son 20 yılda meydana gelen en büyük tren kazası olduğu ifade ediliyor.
17 Haziran 2023

Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Nepal'in Pokhara bölgesinde Yeti Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı düştü. Kazada, 68 yolcu yaşamını yitirdi. Uçakta iki bebek ve çeşitli ülkelerden 10 yabancı uyruklu kişi bulunuyordu. Nepal hükümeti kazanın soruşturulması için bir komite kurdu ve kaza nedeniyle ulusal yas ilan etti.
15 Ocak 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Rusya, Ukrayna'nın Kostyantynivka yerleşim biriminde bir alışveriş merkezine saldırı düzenledi. Saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıyı kınayarak Rusya'nın bu terörden sorumlu tutulması gerektiğini belirtti. Kurtarma çalışmaları devam ederken, Ukraynalı yetkililer yıkılan alanda inceleme başlattı.
9 Ağustos 2024

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, bir tırın dorsesi Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada, otomobilin içerisinde bulunan iki çocuk dahil dört kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, otomobildeki dört kişinin öldüğü tespit edildi.
11 Mart 2024

Ukrayna, Rus ordusunun başkent Kiev'e düzenlediği hava saldırısında 3 kişinin, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu, öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, saldırıda seyir ve balistik füzelerin kullanıldığını ve tüm hava hedeflerinin Ukrayna savunma kuvvetleri tarafından imha edildiğini belirtti. Füze parçalarının bir polikliniğe ve çok katlı bir binaya düşmesi sonucu can kayıpları ve yıkım meydana geldiği, ayrıca Dnipro ilçesinde bir evin hasar gördüğü ve park halindeki arabaların yandığı bildirildi.
1 Haziran 2023

Hindistan'ın Orissa eyaletindeki Balasore bölgesinde üç trenin karıştığı bir kaza sonucu 288 kişi öldü, 900'den fazla kişi yaralandı. Kazaya Coromandel Express ve Yashwatpur-Howrah Express yolcu trenleri ile bir yük treni karıştı. Yaralılar arasından 179 kişi hastaneye kaldırıldı ve 600'den fazla sıkışan yolcunun kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgeye çok sayıda ambulans, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi ve yerel halk da kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
3 Haziran 2023

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın Kramatorsk şehrindeki bir yemek tesisine düzenlediği füze saldırısı sonucunda sekiz kişinin öldüğünü, 56 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırının Donetsk bölgesinde gerçekleştiği ve aralarında çocukların da bulunduğu kişilerin hayatını kaybettiği belirtildi. Olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve enkaz altında kalanların olabileceği bilgisi paylaşıldı.
28 Haziran 2023

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan bir kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığa çarptı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplam 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
9 Eylül 2023

Sivas'ın Gürün ilçesinde bir yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre iki kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı. İstanbul-Van seferini yapan otobüs, Pınarbaşı-Gürün kara yolunda devrildi. Kazanın ardından sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.
15 Ekim 2023

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya'nın Donetsk bölgesindeki Pokrovsk kentine düzenlediği füze saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiğini, 31 kişinin yaralandığını bildirdi. Klimenko, ayrıca Rusya'nın Harkiv bölgesindeki Kupyansk ilçesine düzenlediği saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiğini, beş kişinin yaralandığını belirtti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın bu eylemlerine karşı durulması gerektiğini ifade etti.
8 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

Kocaeli'nin Kartepe mevkisindeki Anadolu Otoyolu'nda 26 araçlık bir trafik kazası meydana geldi. Kazada 13 kişi yaralandı, yaralıların ikisinin durumu ağır. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyol bir süreliğine trafiğe kapatıldı, ancak araçların kaldırılmasının ardından yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
17 Ekim 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Dnipro kentinde bir konuta isabet eden Rus füzesi sonucu ölen sivil sayısının 30'a çıktığını ve 30'dan fazla kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Zelenski, umut olduğu sürece operasyonların süreceğini ifade etti. Ayrıca, Donbas bölgesinde Luhansk ve Donetsk'te yoğun çatışmaların devam ettiğini söyledi.
16 Ocak 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023
İşaretlediklerim