Ankara Mamak'ta Yüksek Hızlı Tren (YHT) test sürüşü sırasında raydan çıktı ve dört çalışan hafif yaralandı. CHP Sivas milletvekili Ulaş Karasu, hattın eksiklerine rağmen açıldığını ve vatandaşın can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirtti. Kazadan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Ankara-Sivas arası YHT işletmeciliğinin Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarmasıyla yapılacağını duyurdu.
14 Ekim 2023

Adana'nın Pozantı ilçesinde, bir tırın alev alması sonucu olay yerine müdahale eden itfaiye ekiplerinin bulunduğu sırada zincirleme trafik kazası gerçekleşti. Kazaya iki kamyonet, bir tır, dört otomobil ve iki polis aracı karıştı. Olay sonucunda yedi kişi hayatını kaybederken, yedi kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle Adana-Pozantı Otoyolu'nun Ankara istikameti bir süre trafiğe kapandı.
12 Mayıs 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de meydana gelen ve 25 kişinin ölümü, 340 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazası davasının 14'üncü duruşması görüldü. Duruşma, Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 Temmuz'a ertelendi. Kazada asli kusurlu bulunan dört sanığın iki ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edilmiş, ayrıca soruşturma genişletilerek dokuz kişiye daha dava açılmıştı. Facianın tek tutuklu sanığı olan TCDD 1'inci Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu daha önce tahliye edilmişti.
21 Mart 2023

Afyonkarahisar-Denizli karayolunun Devrent mevkisinde sağanak yağışın neden olduğu bir heyelan meydana geldi. Heyelan sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Olay yerine gelen ekipler, araçlardan birinde bir kişinin cesedine ulaştı, diğer araçta ise bir yaralıyı kurtardı. Karayolunun heyelanın etkilediği şeridi trafiğe kapandı.
13 Haziran 2023

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in askeri yöneticisi Sergey Popko, Rusya'nın kente yoğun İHA saldırıları düzenlediğini ve bu saldırılarda 20'den fazla İHA'nın imha edildiğini açıkladı. Saldırılar sonucunda Golosiivskiy ilçesinde bir apartmana düşen parça nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Popko, saldırıların farklı yönlerden ve birkaç dalga halinde gerçekleştiğini, hava alarmının yaklaşık üç saat sürdüğünü belirtti. Ayrıca, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve katlar arasındaki duvarların yıkılmış olabileceğini ifade etti.
30 Mayıs 2023

Erzurum'dan Kars'a giden bir yolcu otobüsü, Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi. Kazada, otobüsteki yedi kişi hayatını kaybetti ve 22 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan bir yaralı, ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.
30 Temmuz 2023

Ukrayna'nın Herson Limanı'nda bulunan Türkiye menşeli Tuzla gemisi saldırıya uğradı ve geminin köprü üstünde yangın çıktı. Olayda can kaybı yaşanmazken, Savunma Bakanlığı ve gemi sahipleri mahsur kalan 12 Türk gemisinin kurtarılması için görüşmeler yapıyor. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği yetkilisi Hakan Çendik, gemilerin ve personelin en kısa zamanda güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasını beklediklerini ifade etti.
25 Ocak 2023

Ukrayna'nın başkenti Kiev ve diğer bölgelerinde patlamalar yaşandı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ve Harkiv Valisi Oleg Sinegubov, saldırılar ve patlamalar hakkında bilgi verdi. Odessa Bölge Valisi Maksim Marçenko, bölgedeki enerji altyapısına ve konut binalarına büyük çaplı füze saldırısı olduğunu ve can kaybının olmadığını bildirdi. Ukrayna'da hava saldırısı alarmı devam ederken, Rusya'nın işgali altındaki savaş bir yıldan fazla sürüyor.
9 Mart 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Malatya'nın Darende ilçesinde, Fikret Zaif yönetimindeki kamyonun şarampole devrilmesi sonucu yedi kişi yaşamını yitirdi. Kazada, kamyon sürücüsü ve araçtaki altı kişi hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenler arasında sürücünün ufak oğlu ve beş işçi de bulunuyordu.
9 Mart 2023

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

İtalya'nın Calabria bölgesi açıklarında bir göçmen teknesi fırtına nedeniyle kayaya çarparak battı ve en az 62 kişi yaşamını yitirdi. Teknenin Türkiye'nin Ege kıyılarından hareket ettiği ve Yunanistan üzerinden İtalya'ya ulaştığı tahmin ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık 80 kişi kurtarıldı veya kendi imkanlarıyla kıyıya ulaştı. İtalyan makamları, olayla ilgili insan kaçakçılığı şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.
27 Şubat 2023

Hatay Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem sonucu Antakya ilçesinde bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar gören ve eşya çıkarmaya çalışan dört kişi enkaz altında kaldı. AFAD, PAK ve UMKE ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre, bu olayla birlikte can kaybı altıya yükseldi.
21 Şubat 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

TEM Otoyolu Silivri mevkisinde bir hafriyat kamyonunun sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek iki otomobile çarpması neticesinde altı kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza nedeniyle otoyolda trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.
27 Mart 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, yağışlı havanın etkisiyle kontrolden çıkan bir otomobil, metro hattının duvarına çarptı. Kazada araç sürücüsü Mehmet Necip Sinan ve beraberindeki Furkan Şenbağ, Hasan Hüseyin Acar hayatını kaybetti, Onur Kapıkıran ise ağır yaralandı. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araç parçalarının yola saçılması nedeniyle trafik akışı kontrollü sağlandı.
19 Mayıs 2023

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in belediye başkanı Vitaliy Kliçko, kentte patlama sesleri duyulduğunu ve hava savunma sisteminin çalıştığını bildirdi. Kiev'in Holosiyiv ve Shevchenkiv semtlerinde patlamalar meydana geldi ve bir füzenin parçaları park halindeki bir araca düştü. Kliçko, olayda yaralanan olmadığını belirtti. Bu olay, Rus ordusunun Kiev'e düzenlediği ve bir kişinin ölümüne, 20 sivilin yaralanmasına neden olan füze saldırılarının ardından geldi.
1 Ocak 2023

Reuters, Ukrayna'daki ekibinde güvenlik danışmanı olarak görev yapan Ryan Evans'ın, Kramatorsk kentinde konakladığı otelde füze saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda iki Reuters gazetecisi yaralandı ve birinin durumu ağır. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu ve otelin Rusya'ya ait bir İskender füzesiyle yok edildiğini belirtti.
26 Ağustos 2024

İstanbul Pendik'te bulunan yedi katlı bir otelde sabah saatlerinde çıkan yangında iki kişi yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve otelde kalanlar tahliye edildi. Pendik Kaymakamlığı yangınla ilgili olarak iki ölüm ve üç yaralanma vakasını doğruladı. Yaralılardan ikisinin, yangından kaçmak için yan binanın çatısına atladığı ve itfaiye tarafından kurtarıldığı bilgisi paylaşıldı.
24 Mart 2023

Ukrayna'nın Lviv kentinde gece yarısı bir apartmana roket isabet etmesi sonucu ölümler meydana geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, saldırıda yaralananlar ve ölenler olduğunu ve saldırının cevapsız kalmayacağını belirtti. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovy, enkaza dönen binada en az üç kişinin hayatını kaybettiğini ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
6 Temmuz 2023
İşaretlediklerim