Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2022 iç göç istatistiklerine göre, Türkiye'de geçen yıl 2 milyon 791 bin 156 kişi iller arası göç etti. İstanbul, 418 bin 82 kişiyle en çok göç veren il oldu. En çok göç alan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, en az göç alan iller Ardahan, Bayburt ve Kilis oldu. En fazla göç hareketliliği 20-24 yaş grubunda kaydedildi ve bu grubun göç etme nedeni genellikle eğitim oldu.
14 Ağustos 2023

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir açıklama yaparak bayram tatilinin dokuz gün süreceğini duyurdu. Bu karar, vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı ve turizm sektöründe de olumlu etkiler yaratması bekleniyor. Tatil süresinin uzatılması, hem iç turizmi canlandırabilir hem de ailelerin bir araya gelme süresini artırabilir.
19 Mart 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin öldüğünü, 1966 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bu süre zarfında 572 trafik kazası gerçekleşti ve 408,796 araç denetlendi. Denetimlerde, 19,488 araca hız ve radar cezası uygulanırken, 33,145 araca ise diğer işlemler yapıldı. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, vatandaşların güvenliği için denetimleri sürdürüyor.
8 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 7 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığı iddiası, teyit.org tarafından yapılan hesaplamalarla doğrulanmadı. MapChecking adlı program kullanılarak yapılan analizde, mitingde en az 520 bin, en fazla 865 bin, ortalama ise 690 bin kişinin bulunduğu tahmin edildi. Bu hesaplamalar, alandaki yoğunluğa göre metrekare başına düşen kişi sayısına dayanıyor.
8 Mayıs 2023

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre, 20 Nisan'dan 24 Nisan 07:00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan otoyollar ve bazı köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen yollar bu uygulamanın dışında tutulmuştur. Ayrıca, 21-24 Nisan tarihleri arasında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediye toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz sağlanacak.
14 Nisan 2023

Rahmi Turan, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, hükümetin 9 gün tatil vermesine rağmen ekonomik destek sağlamadığını eleştiriyor. Yazıda, ülke nüfusunun büyük bir kısmının ekonomik zorluklar içinde olduğu ve emeklilerin bayram öncesi maaş alamadığı belirtiliyor. Emeklilerin 3 bin liralık ikramiye ile bayrama boynu bükük girdiği ve torunlarına verecek paraları olmadığı vurgulanıyor.
16 Haziran 2024

Türk Hava Yolları (THY), 18 ve 19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından kalkış yapacak ve bu havalimanlarına iniş yapacak bazı seferlerini olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. Yolcular, iptal edilen seferler ve güncel uçuş durumları hakkında bilgi almak için THY'nin internet sitesi ve mobil uygulamasını kullanabilecekler.
18 Kasım 2023

Bayram tatilinde İstanbullular, Adalar'a akın etti ve nüfusu 17 bin olan dört ada günde 60-70 bin kişiyi ağırladı. Adalılar, faytonların kaldırılmasından sonra kullanılan 13 kişilik elektrikli araçların yerine daha büyük minibüslerin getirilmesini protesto etti. Protestolara polis müdahale etti ve bazı protestocular gözaltına alındı. Yazar, küçük yerlerde doğru adımlar atmayanların büyük laflarının inandırıcı olmadığını vurguluyor.
22 Haziran 2024

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon oranlarının Kurban Bayramı tatili sebebiyle planlanan tarihten iki gün sonra, 5 Temmuz'da açıklanacağını bildirdi. Normalde 3 Temmuz'da duyurulması beklenen verilerin, bayram tatili nedeniyle iş yerlerinden gecikmeli olarak fiyat raporlarının alınması sebebiyle ertelendiği belirtildi. TÜİK bu değişikliği resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.
6 Haziran 2023

Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılında ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında durdurduğu İstanbul-Kabil uçuşlarını 21 Mayıs'ta yeniden başlatacak. Uçuşlar haftada dört gün; salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirilecek. THY, Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele geçirmesi sonrası güvenlik endişeleri nedeniyle bu uçuşları durdurmuştu.
29 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber canlı yayınında Türkiye'deki düzenli göçmen sayısının 4 milyon 888 bin 286 olduğunu açıkladı. Bu göçmenlerin biyometrik kayıtlarının bulunduğunu ve konumlarının bilindiğini belirtti. Yerlikaya, düzensiz göçmenlere karşı yıllardır mücadele ettiklerini ve bu kapsamda İstanbul'da dokuz göç mobil noktası kurduklarını ifade etti.
26 Temmuz 2023

Metro İstanbul, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sefer saatlerinde düzenlemelere giderek, belirli hatlarda seferlerin 01:00'e kadar devam edeceğini duyurdu. Bu düzenleme M1A, M1B, M2, M3, M4, M6, M7 ve M9 metro hatları ile T1, T4, T5 tramvay ve F1, F4 füniküler hatlarını kapsıyor. Ayrıca, hafta sonları gece metrosu uygulaması ve İETT'nin 11 gece hattı Ramazan boyunca hizmet vermeye devam edecek.
10 Mart 2024

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 18 milyona ulaştığını açıkladı. Bu dönemde 2 milyon 24 bin 865 Türk vatandaşı ve 15 milyon 784 bin 213 yabancı turist Türkiye'ye geldi. Ocak-mayıs dönemindeki turist sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,47 arttı. Almanya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülke olurken, onu Rusya, İran, Bulgaristan ve Britanya izledi.
25 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hasar gören Hatay Havalimanı, yapılan onarım çalışmaları sonrasında uçuşlara hazır hale getirildi. İstanbul Havalimanı'ndan kalkan ve yardım malzemelerini taşıyan Türk Hava Yolları'na ait bir uçak havalimanına iniş yaptı. Aynı uçak, bölgeden tahliye edilen afetzedeleri İstanbul'a taşıyacak. Airporthaber.com'un haberine göre, havalimanının pisti 918 metre kısaltıldı.
13 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul çıkışlı 19.00 – 22.00 arası seferlerin iptal edildiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptal gerekçesinin network alt yapısından kaynaklandığını belirtti. Alt yapıdaki sorun nedeniyle biletlere ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığı ifade edildi. Sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ve yolcuların mağdur olmaması için çaba gösterildiği bildirildi.
1 Kasım 2023
İşaretlediklerim