Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde arazide hareketsiz yatan bir çocuk fark edildi ve durum polis ile sağlık ekiplerine bildirildi. Yapılan inceleme sonucunda, cesedin altı yaşındaki Suriyeli Aya Necmi'ye ait olduğu tespit edildi. Çocuğun cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı ve olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
31 Ocak 2023

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyelilere karşı yapılan eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olaylar, yedi yaşındaki Suriyeli bir çocuğun tacize uğradığı iddiasıyla başladı ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakıldı. 14 emniyet mensubu ve bir itfaiye eri yaralandı. Gözaltına alınanların 285'inin çeşitli suçlardan kaydı bulunduğu belirtildi.
2 Temmuz 2024

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

Şanlıurfa'da Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gece saatlerinde kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada beş çocuk hayatını kaybetti, biri ağır üç kişi yaralandı. Ehliyetsiz olduğu belirtilen sürücü Mustafa K. ve yanındaki Ş.İ. kazadan bir süre sonra polise teslim oldu. Hayatını kaybeden çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilerek Siverek ilçesine gönderildi.
2 Ağustos 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde, beş yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen M.A.K. gözaltına alındı. Olay, İncirlikuyu Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli çevredekiler tarafından dövüldü. Şüpheli, vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili iki görgü tanığının ifadesi alındı ve mağdur çocuğun el ve kollarında çizikler tespit edildi.
2 Eylül 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

Batman'da yedi yaşındaki bir kız çocuğu halasının kömürlüğünde ölü bulundu. Çocuğun babası Ömer Faruk Arslan, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Dört ay önce eşinden boşanma davası açılan Arslan, kızını gezdirdikten sonra kömürlüğe götürüp boğarak öldürdüğünü ve bunu eşine acı çektirmek amacıyla yaptığını belirtti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin, çocuğun direnmesi sonucu oluştuğu tespit edildi ve şüpheli adliyeye sevk edildi.
31 Ocak 2023

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde H.T. isimli bir kişi, aralarında husumet bulunan dört kişiyle çıkan tartışma sonucu av tüfeğiyle ateş açtı. Olayda dört erkek hayatını kaybetti. Saldırgan H.T, olayın ardından Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığına teslim oldu. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.
10 Ağustos 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can ile ilgili davada, dört polis memuru 'resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, işkence suçlamalarıyla ilgili olarak ise karar vermek yerine dosyayı İstanbul başsavcılığına gönderdi. Duruşmada sanık polisler mahkemede hazır bulunmadı ve savunmalarını SEGBİS aracılığıyla yaptı. Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can ve avukatları, mahkemeden işkence ve intihara sürükleme suçlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Mahkeme, sanık bilirkişi Zafer Kökdemir'in beraatına karar verdi.
5 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kimlik kontrolü sırasında çocuklarını öldürdüğünü ima eden M.R isimli şahıs, polis tarafından şüpheli davranışları üzerine gözaltına alındı. Polis ekipleri, şahsın evine giderek 13 yaşındaki Yağmur R. ve 10 yaşındaki Emre R. isimli kardeşleri hareketsiz buldu ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde her iki çocuğun da hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
23 Mart 2023

İzmir'in Bornova ilçesinde Vesim Ş. isimli bir baba, yaşları iki, dört ve 14 olan üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü ve 11 yaşındaki bir çocuğunu yaraladı. Olay, Çınar mevkisine yakın bir arazide gerçekleşti. Baba Vesim Ş.'nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Yaralı çocuk ve intihara kalkıştığı iddia edilen baba hastaneye kaldırıldı.
27 Ağustos 2024

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024
İşaretlediklerim