Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi alması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaya ve müzakereye açık olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran İnce, muhalefetin oylarını bölebileceği ve bu durumun Erdoğan'ın ikinci turda kazanmasına yol açabileceği endişeleri arasında adaylıktan çekilmesi için baskı altında. İnce, siyasi bir figür olarak Kılıçdaroğlu'na saygı duyduğunu ancak siyasetin farklı bir alan olduğunu belirtti.
28 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da bir iftar programında yaptığı konuşmada, Hazine'den çalındığını öne sürdüğü 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve çalanların yanına kar bırakmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ayrımcılığa karşı olduklarını, hakkın ve adaletin yanında olduklarını ifade etti ve vatandaşlara 14 Mayıs'ta adaletten yana oy kullanmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, eleştirilere açık olduklarını ve hatalarını kabul edebileceklerini dile getirdi.
12 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirterek, açlık ve yoksullukla mücadele, demokrasi, adalet ve eşitlik vurgusu yaptı. KHK'lılara bahar geleceğini, yurtdışına kaçırılan paraların geri getirileceğini ve uyuşturucu baronlarıyla mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, saray yerine Çankaya'da oturacağını ifade etti.
6 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın iddialarını yalanladı. Okuyan, Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini ve bu bilgiler yüzünden Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, böyle bir dosyanın kendisine sunulmadığını ve aralarında bir sorun olmadığını, Millet İttifakı liderleri arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunu belirtti.
5 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamalarda, MHP'li seçmenlere hitap ederek, anayasanın ilk dört maddesini korumak isteyenlerin kendisine oy vermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kredi kartı borçlarının faizlerinin silinip anaparanın taksitlendirileceğini, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir SMS gönderdiğini ve bu mesajın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, iktidarın gitmemek için her yolu denediğini, terör örgütleriyle görüşmeler yapıldığını ve sığınmacı sorununa da değinerek, bu konularda muhalefetin çözüm önerilerini sundu.
26 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında '300 milyar dolar yabancı yatırım' vaadinde bulundu ve yurt dışı görüşmeleri sonrası 'temiz para getireceğim' açıklaması yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kılıçdaroğlu'nun bu vaadini 'tefecilikle' benzeterek eleştirdi. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden Nebati'ye cevap vererek, Londra ziyaretinde Nebati'nin de orada olmasına rağmen yatırımcıların ona ilgi göstermediğini belirtti.
18 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatma iddiasına karşılık vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP'nin kurduğunu ve kapatılmasının mümkün olmadığını belirtti. Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefetin Diyanet'i kaldırma planları olduğunu iddia etmiş ve bu iddia üzerine yuhalamalar olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, Erdoğan'ın iddialarını reddetme ve CHP'nin pozisyonunu netleştirme amacı taşıyor.
21 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden bir video yayınlayarak Türkiye'nin dış politikasının ve savunma sanayii politikasının devlet politikaları olduğunu ve partilerden bağımsız olması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, mevcut hükümetin parti ile devleti birleştirdiğini ve dış politikayı kişiselleştirdiğini eleştirdi. Ayrıca, kendi yönetiminde devletin ciddiyetini koruyacağını ve Türkiye'nin artık 'kapı kapı dolaşıp para dilenen bir ülke' olmayacağını belirtti.
15 Nisan 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kendisine suikast tehditleri geldiğini ve bunun sebebinin devlet hazinesinden sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar dolar hakkında yaptığı açıklamalar olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarının kendisiyle görüşme taleplerini reddettiğini duyurmuştu. Diken gazetesi, bu süreci ve Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki koruma çemberinin genişletilmesini detaylı bir şekilde takip etti. Kılıçdaroğlu, hazırladığı raporda AKP'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktarıldığını ve kamu zararının 2 trilyon 572 milyar dolar olduğunu iddia etti.
1 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü saat 13:00'te HDP'yi ziyaret edecek. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündemi konusunda anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini ifade etti. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınladı.
15 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyareti sırasında yaşanan provokasyonlar sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, seçim döneminde provokasyonlar beklediğini ve bunun nedeninin 418 milyar dolarlık bir paranın olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, bu paranın gençlerin geleceği ve doğmamış bebeklerin hakkı olduğunu, kendisine bir şey olması durumunda bu paranın halk tarafından tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AKP iktidarında beş ayrı sektörde 'iktidara yakın gruplara' 418 milyar dolar aktarıldığını iddia eden bir rapor hazırlattığını belirtti.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözünü dinleyeceğini' belirtti. Ancak İnce, bu ifadesinin yanlış anlaşılmaması için 'görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceği sözleri memnuniyetle dinlerim' şeklinde düzeltme yaptı. İnce, ayrıca başka bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu ve cumhurbaşkanı adayı olarak yola devam edeceğini, görüşecek olmasının adaylığını pazarlık konusu yapmayacağını vurguladı. İnce'nin aday olabilmesi için gereken 100 bin imzaya ulaşmak için süresi devam ediyor ve şu ana kadar 51 bin imza toplamış durumda.
23 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda seçim kazanmaları durumunda atacakları adımları anlattı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların Avrupa'ya üç ay içinde vizesiz girebileceğini, deprem bölgesi için kapsamlı planlarının olduğunu ve demokratik reformlar yapacaklarını belirtti. Ayrıca, HDP'ye bakanlık verilmesi iddialarını reddetti ve seçim güvenliği için yapılan çalışmaları detaylandırdı. Muharrem İnce'ye yapılan teklifin kabul edilmediğini ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı grupların kendisinin aday olmasını istemediğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, borsanın yükselişini ve avronun değer kaybetmesini işaret ederek, 15 Mayıs'ta durumun daha iyi olacağını belirtti. Seçime kısa bir süre kala yayınlanan anketler, Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansının yüksek olduğunu gösteriyor. Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce'nin yarıştan çekilmesi, Kılıçdaroğlu'nun şansını daha da artırdı. Kılıçdaroğlu, ekonomik verilerdeki iyileşmeyi Twitter üzerinden paylaşarak, ülkeyi zengin edeceklerini ifade etti.
11 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı buluşmanın ardından birlik mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin olarak, bu tür olayların amacının seçmenleri sandıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti ve vatandaşları 14 Mayıs'a odaklanmaya çağırdı.
8 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi'nin düzenlediği iftar yemeğinde İslam ülkelerinin büyükelçilerine hitaben konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun sorunlarının akıl ve bilgiyle çözülebileceğini, birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve önyargılarla değil, akılcı politikalarla sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtti. Ayrıca, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurma kararı aldıklarını ve Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim