Mersin'deki Morca Düdeni mağarasında araştırma yapan ABD'li mağarabilimci Mark Dickey, mide kanaması geçirerek mağarada mahsur kaldı. Türk ve uluslararası mağara kurtarma uzmanları, bin metre derinliğindeki mağarada mahsur kalan Dickey'ye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Dickey'nin durumunun istikrara kavuştuğu ve iyiye gittiği belirtiliyor. Kurtarma çalışmalarına 170'den fazla kişi katılıyor ve operasyonun iki ila üç hafta sürebileceği belirtiliyor.
8 Eylül 2023

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nda görüş mesafesinin 0.5 milin altına düşmesi sebebiyle 06.38 itibarıyla gemi trafiğini çift yönlü olarak askıya aldı. Yoğun sis, Şehir Hatları'nın bazı seferlerinin de yapılamamasına neden oldu.
31 Ocak 2023

Marmara Denizi'nde, Gemlik Körfezi-Mudanya (Bursa) hattında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'a göre deprem, 10:42'de ve 8,98 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9, derinliğini 5,4 kilometre olarak açıkladı. Deprem, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde hissedildi.
4 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Toplam 4.497 enkazdan 308'inde çalışmaların devam ettiğini, bazı bölgelerde ise arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, bölgede herhangi bir ulaşılamayan köy olmadığını ve ihtiyaç duyulan malzemelerin, özellikle kuru gıda ve hijyen ürünlerinin, en az bir yıl süreyle gerekeceğini vurguladı.
13 Şubat 2023

Yemen'in Aden şehri açıklarında, Zodiac şirketi tarafından işletilen ve İsrail ile bağlantılı olan 'Central Park' adlı tanker, kimliği belirsiz silahlı saldırganlar tarafından kaçırıldı. Tankerde 22 kişilik çok uluslu mürettebat bulunuyor ve aralarında iki Türk kaptan, Aydın Hasırcı ve Okan Yüksel de var. Geminin fosforik asit yükü taşıdığı belirtilirken, olayın Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edildiği ifade edildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
26 Kasım 2023

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Akdağ Tabiat Parkı'nda piknik yapan bir öğrenci grubundan bir öğrenci gölette boğulma tehlikesi geçirdi. Onu kurtarmaya çalışan dört kişi suya atladı ve kayboldu. AFAD ve dalgıç ekiplerinin yaptığı arama sonucunda, Halil E., Mehmet Can K., Ramazan A. ve Yusuf K. isimli dört kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.
13 Mayıs 2023

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya Battalgazi'de deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, bir polis memuru tarafından engellendiğini ve fiziksel müdahaleye uğradığını belirtti. Demir, bir kurtarma anını çekerken, AFAD TIR'ının üzerindeki kontenjanın dolduğu gerekçesiyle çekim yapmasının engellendiğini ve daha sonra bir polis memurunun kendisine tekme attığını, bu sırada yere düştüğünü ve yaralandığını ifade etti.
10 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çevre illerin itfaiye, arama ve kurtarma ekipleri, deprem bölgesine yardım için yola çıktı. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan tarifeli seferlerle bölgeye gönderilen ekipler arasında 80 AFAD görevlisi, 968 arama kurtarma gönüllüsü ve 4 K9 köpeği bulunuyor. Ayrıca Azerbaycan'dan 370 kişilik bir arama kurtarma ekibi de deprem bölgesine intikal ediyor.
6 Şubat 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan Mutlular Apartmanı'nın enkazında arama tarama çalışmaları sırasında hayat belirtisi tespit edilen Mustafa Sarıgül, 149 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına çeşitli arama kurtarma ekipleri, askeri personel ve Romanya'dan gelen ekipler destek verdi. Yaklaşık beş saat süren çalışmaların ardından Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.
12 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere İspanya'dan 46 kişilik bir ekip İstanbul'a geldi. Ekip, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağıyla Adıyaman'a, deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü lojistik ve ulaşım üssüne hareket etti. Ekibin yanında 14 arama köpeği de bulunmaktadır.
9 Şubat 2023

Muğla'da yaralı olarak bulunan ve tedavi edildikten sonra uydu takip cihazı takılarak denize bırakılan caretta caretta türü deniz kaplumbağası 'Tuba' hakkında üç aydır sinyal alınamıyor. Tuba, 2019 yılında İztuzu Plajı'ndan denize bırakıldıktan sonra 24 bin 912 kilometre yol kat ederek İyon Denizi'ne ulaştı. Tuba'nın rotası 8 milyon kişi tarafından izlendi. DEKAMER Müdürü Yakup Kaska, Tuba'nın Türkiye'ye dönüşünü ve Dalyan'da yuva yapmasını beklediklerini belirtti.
25 Nisan 2024

Kocaeli Topçular limanından Fransa'nın Sete kentine giden Galata Seaways isimli kargo gemisinde yaklaşık 15 kaçak sığınmacı tespit edildi. Gemi personeli kendilerini güvene alarak alarm verdi ve durum Fransa Sahil Güvenliği'ne iletildi. Fransa, durumu İtalya'ya bildirdi ve İtalya donanması Napoli açıklarında kurtarma operasyonu düzenledi. İki helikopterle gerçekleştirilen operasyon sonucunda 15 kişilik grup yakalandı ve İtalya Savunma Bakanı operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu.
11 Haziran 2023

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Milli Savunma Bakanlığı, USS Wasp'ın 1-5 Eylül tarihleri arasında İzmir Limanı'nı ziyaret edeceğini duyurmuştu. Eylem sonrası aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'in de bulunduğu 13 TGB üyesi gözaltına alındı.
2 Eylül 2024

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremin sekizinci gününde, aralarında altı ve 12 yaşında iki çocuğun da bulunduğu altı kişi enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında Adıyaman ve Hatay'da bulunan bireyler var. Ayrıca, Somalı madencilerden oluşan bir ekip, Adıyaman'da bir kişiyi enkazdan çıkardı. AA tarafından hazırlanan infografiğe göre, 141 ile 163 saatler arasında en az 41 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı.
13 Şubat 2023

Küçükçekmece açıklarında denizi kirleten Liberya bandıralı ticari gemiye, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından 31 milyon 858 bin 359 lira para cezası kesildi. Geminin denize kirli su tahliye ettiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve TÜÇA ekipleri olaya müdahale etmiş ve geminin çevre kirliliğine sebep olduğunu belirlemişti.
29 Eylül 2023

Atlas Okyanusu'ndaki Titanik enkazına turistik seferler düzenleyen OceanGate şirketine ait bir denizaltı kayboldu. Şirketin, denizaltının geliştirilme sürecinde güvenlikle ilgili defalarca uyarıldığı belgeler ortaya çıktı. Şirketin eski denizcilik operasyonları direktörü David Lochridge, 2018'de mahkemeye sunduğu raporda denizaltının daha fazla test edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Deniz Teknolojisi Topluluğu da şirketi denizaltı prototipini uzman bir üçüncü tarafça denetlenen testlere tabi tutması konusunda uyardı.
21 Haziran 2023

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları ve Moda Deniz Kulübü (MDK) Kabotaj Kupası Yat Yarışları dolayısıyla İstanbul Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, kapatma işlemi saat 07:10 itibarıyla başladı.
1 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ta bir TikTok kullanıcısının paylaştığı video, deprem sonrası arama kurtarma ekiplerinin ve enkaz altında kalanların yakınlarının, hayatta kalanları bulmak için umutla ve kararlılıkla çalışmalarını gözler önüne seriyor. Madencilerin de dahil olduğu ekipler ve yakınları, enkaz altında kalanların sesini duymak için sessizleşip dikkat kesiliyorlar. Bir ses duyulduğunda hemen harekete geçerek kurtarma çalışmalarına başlıyorlar.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin bilançosunu açıkladı. İstanbul'un Esenler ve Küçükçekmece ilçelerinde birer bina ve Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir evde çatlaklar oluştuğunu belirtti. Ayrıca Mudanya'da iki kişinin merdivenden düşerek yaralandığı bilgisini paylaştı. Depremin ardından 13 artçı sarsıntı daha kaydedildi.
4 Aralık 2023
İşaretlediklerim