Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe sıfır araçlarda stokçuluk yapıldığı ve vergi kaçakçılığına yol açıldığı şikayetleri üzerine inceleme başlattı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 39 ilde, 13 distribütör ve 256 bayi üzerinden yapılan 260 bin araç satışı inceleniyor. Bayilere elden para verilip verilmediği ve haksız fiyat artışları konuları araştırılıyor. Bakanlık, sektördeki dengesizlikleri gidermek ve mağduriyet yaratanlara yaptırımlar uygulamak için gerekli işlemleri hızla yürüteceğini belirtti.
5 Şubat 2023

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu. Bu indirim, 31 Aralık 2024'e kadar geçerli olacak. Emekliler, en düşük maaşın 10 bin lira olmasına rağmen geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek zam talep ediyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilere zam yapılmayacağını açıklamıştı.
31 Mayıs 2024

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hasar gören sigortalılara toplamda 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 lira tazminat ödemesi yaptı. Kurum, hasar ihbar sayısının 450 bin 932'ye ulaştığını ve sigortalıların yaralarını sarmak için ödemeleri hızla gerçekleştirdiğini açıkladı.
10 Nisan 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırının devam etmemesi gerektiğini belirtti. TRT Haber'e konuşan Şimşek, bu sınırlamanın devam etmesine yönelik bir çalışma olmadığını ve piyasaya müdahaleyi azaltacaklarını açıkladı. Şimşek, fiyatların arz artışı üzerinden düşmesi gerektiğini vurguladı ve kredi fiyatlamasına da müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti.
20 Mayıs 2024

Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, Türkiye'de enflasyonla mücadelede faiz artışlarının yetersiz kaldığını ve 'acı reçete' olarak adlandırılan kemer sıkma politikalarının etkilerinin seçim sonrasında hissedileceğini ifade etti. Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede zor bir durumda olduğunu ve yapılan faiz artışlarının ekonomik yavaşlamaya yol açsa da enflasyonu kontrol altına almak için yeterli olmadığını belirtti. Ayrıca, sermaye girişlerinin beklenen ivmeyi kazanamamasının, geçmiş politikaların yarattığı güvensizlikten kaynaklandığını vurguladı.
16 Mart 2024

Esfender Korkmaz, 2003 yılından sonra Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin çoğunlukla kârlı işletme ve banka alımlarında yoğunlaştığını, fiziki yatırımların ise sınırlı kaldığını belirtiyor. 2023 yılında Türkiye'ye 6,2 milyar dolar yabancı sermaye girişi olurken, 6,9 milyar dolar yerli sermaye çıkışı yaşandı. Korkmaz, yabancı sermaye çekmek için sıcak para ve spekülatif sermayeyi kontrol altına almanın, devletin kurumsal yapısını güçlendirmenin ve mülkiyet güvencesini sağlamanın, ayrıca daha yüksek teşvikler sunmanın önemini vurguluyor.
26 Mart 2024

Türkiye'de ekonomi yönetiminin uygulamaya koyduğu sıkılaştırma politikaları sonucunda krediye erişim zorlaşmış, borçlanma maliyetleri artmış ve kredi kartı kullanımının cazibesi azalmıştır. Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı açıklamalarla bu politikaların sinyalleri önceden verilmişti. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, dezenflasyonist politikaların üretim ve ihracat üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek, iş dünyasının bu süreçte sabırlı ve azimli olacağını ifade etmiştir.
18 Mart 2024

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar/TL kuru ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak ihracatçıların rahatlaması için kurdaki artışın hızlanması gerektiğini ifade etti. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından kurun yükselişe geçtiğini ve bu durumun yabancı yatırımcıları caydırabileceğini belirtti. Ayrıca, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla birlikte doların 28 lira seviyelerine çıkması gerektiğini savundu. Demirtaş, Mehmet Şimşek'in ekonominin başına gelmesini ise olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.
8 Haziran 2023

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyim ve tekstil sektörlerinin zor bir dönem geçirdiğini belirtti. Kaya, yılın ilk yarısında yaşanan ihracat kayıplarının yılın ikinci yarısında daha da hızlanacağını, finansman erişiminin kolaylaşmaması ve sektörün yeterince desteklenmemesi durumunda iş yeri kapanmalarının ve istihdam kayıplarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Kaya, daralmanın tek sebebinin düşük talep olmadığını, işçilik maliyetlerindeki artış ve kötüleşen finansman koşullarının da etkili olduğunu savundu.
26 Haziran 2023

EBS Danışmanlık'ın verilerine göre, Türkiye'de 2022 yılında her bin kişiden sadece yedisi yeni bir otomobil satın alabildi. Otomobil fiyatlarındaki yükseliş, dünya genelindeki çip sıkıntısı, üretimdeki yavaşlama ve artan talebin yanı sıra Türkiye'de dövizdeki rekor artışlar ve ek vergilerle daha da arttı. Bu durum, Türkiye'yi 31 Avrupa ülkesi arasında otomobil alımında 29'uncu sıraya düşürdü.
30 Ocak 2023

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, bir toplantıda Türkiye'nin ekonomi politikaları ve mevcut ekonomik durumu hakkında eleştirel bir konuşma yaptı. Akçay, fonlama maliyeti ile mevduat faizi, politika faizi ile enflasyon oranı, ve faiz-kur bağlantısının kopmuş olduğunu belirtti. Göreve geldikleri günden bu yana bu sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, ekonomik modellemelerde TÜİK tarafından açıklanan yanlış enflasyon verilerinin kullanıldığını eleştirdi ve yapısal reformların, serbest piyasa düzenlemelerinin, döviz kuru özgürlüğünün, vergi yasasının yeniden yapılandırılmasının, kamu harcamalarının kontrol altına alınmasının ve yatırımcıyı çekecek düzenlemelerin eksikliğine dikkat çekti.
9 Şubat 2024

Can Ataklı, devletin ekonomik zorluklar karşısında aldığı tasarruf önlemlerini eleştiriyor. Özellikle memurların servis hizmetlerinin kaldırılmasına dikkat çeken Ataklı, bu önlemlerin yetersiz olduğunu ve devletteki makam aracı saltanatının daha büyük bir israf kaynağı olduğunu vurguluyor. Ataklı, Mehmet Şimşek'in memurların servislerinden tasarruf etmeyi bildiğini ancak makam araçlarına ses çıkarmadığını belirtiyor.
2 Haziran 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, hisse senedi yatırımcılarına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirmeleri takip ettiklerini ve yatırım tavsiyesi veren veya eğitim adı altında hisse öneren hesaplara tedbir uygulanacağını belirtti. Gönül, bu tür hesapların son aşamada kapatılabileceğini vurguladı. Ayrıca, 2023 yılında piyasa bozucu eylemlere yönelik incelemeler sonucunda 66 gerçek ve 10 tüzel kişiye toplamda 171 milyon lira idari para cezası verildiğini ve 9 gerçek kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.
5 Ekim 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk dört ayında yüzde 16'lık bir kayıp yaşadı ve mayıs ayının ilk günlerinde de düşüş eğilimi devam etti. BIST 100 endeksi yüzde 3,5'in üzerinde değer kaybetti ve 300'den fazla hissede devre kesici uygulandı. Kıdemli borsa analisti Tuncay Turşucu, endeksin daha da düşebileceğini belirtirken, Marbaş Menkul Değerler'den İbrahim Ethem Afacan, piyasanın sahipsiz olduğunu ve Ziraat Yatırım'ın rekor alımlarına rağmen borsanın düşük işlem hacmiyle 4500 seviyesinin üzerinde tutunamadığını ifade etti. Türkiye Varlık Fonu'nun Ziraat Yatırım aracılığıyla borsayı destekleme çabaları da başarısız oldu.
3 Mayıs 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, kur korumalı mevduat uygulamasını (KKM) kemoterapi tedavisine benzeterek, bu uygulamanın ekonomiye zarar verebileceğini ancak zamanla düzeleceğini ifade etti. KKM'nin Türkiye ekonomisini dolarizasyondan kurtarıp liraya dönüştürme politikasının bir parçası olduğunu belirtti. Ayrıca, KKM'nin ekonomik büyümeye katkı sağladığını ve potansiyel olarak daha yüksek enflasyonu önlediğini savundu. Karakaya, KKM'nin maliyetini sadece muhasebe kaybı olarak değil, ekonomik kazanç ve alternatif maliyetler açısından değerlendirmek gerektiğini vurguladı.
3 Mayıs 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ, İhlas Haber Ajansı AŞ, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T. AŞ, Doğu Aras Enerji Yatırımları AŞ ve Otto Holding AŞ'nin sermaye artırım taleplerini onayladı. Ayrıca, sekiz şirketin toplamda 53 milyar 725 milyon liralık borçlanma aracı ihracına, bir gayrimenkul yatırım fonunun kurucu değişikliğine, on iki portföy yönetim şirketinin sermaye artırım taleplerine ve bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesine onay verdi.
22 Haziran 2023

Merkez Bankası'nın ilk tur seçimler sonrası getirdiği düzenlemeler bankacılık sektörünü etkilemeye devam ediyor. 15 Mayıs'ta uygulamaya konan ve dört gün sonra kaldırılan kredi kartı nakit avans ve kuyum harcamalarına yönelik düzenlemenin yanı sıra, gerçek kişiler için TL mevduat dönüşüm oranı ek hedefi de sektörü zorluyor. Bankalar, kur korumalı mevduata yüksek faiz verme ile sabit kuponlu tahvil alımı arasında karar vermek için risk analizi yapıyor.
23 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği 66'ncı Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, özel bankaların tüketici kredilerine odaklanmaması gerektiğini belirtti. Şimşek, bankacılık sektörünün yurt dışı finansmanını geliştirmesi gerektiğini ve hükümetin dezenflasyon programına uygun hareket etmesini istedi. Ayrıca, sürdürülebilir büyüme için reel sektörün finansmana kesintisiz ulaşmasının önemine vurgu yaptı.
17 Ağustos 2023

Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç pazarında 2022 yılında yaşanan arz sorunu nedeniyle satışlar yalnızca yüzde 6,2 artış gösterdi ve toplam 783 bin 283 araç satıldı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), 2023 yılında da bulunurluk sorununun devam edeceğini öngörüyor. Türkiye'deki yüksek vergi yükü ve uluslararası tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle bu sorunun diğer ülkelere göre daha fazla hissedileceği belirtiliyor. Ayrıca, tüketicilerin finansman zorlukları yaşadığı ve araç fiyatlarının yüksek vergi yükü nedeniyle artmaya devam edeceği ifade ediliyor.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim