İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu'nda, ağustos ayından itibaren geçerli olacak şekilde suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapılmasını oy çokluğuyla onayladı. Geçen yıl Nisan ayında başlatılan ve şebeke suyu tarifesinin Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre aylık belirlenmesi uygulaması, Sayıştay'ın maliyet artışlarının aylara bölünerek tarifelere yansıtılmasının uygun bulunmaması nedeniyle sonlandırılmıştı. Sayıştay'ın talebi üzerine, yılda iki kez artış yapılabilmesi kararlaştırıldı.
10 Temmuz 2023

Bloomberg HT'nin gerçekleştirdiği enflasyon anketine katılan kurumların medyan beklentisi, Türkiye'de kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) aylık yüzde 3,8 ve yıllık yüzde 62,8 artacağı yönünde. Ekim ayında yaşanan hafif gevşemenin ardından, kasım ayı için enflasyon beklentileri tekrar yükselişe geçti. 2023 sonu için medyan enflasyon beklentisi yüzde 66,5 iken, 2024 sonu için yüzde 42,24 olarak belirlendi. OECD ise Türkiye için enflasyon ve büyüme tahminlerini yükseltti.
30 Kasım 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yüzde 64,27'lik yıllık enflasyon oranı, sosyal medya kullanıcıları tarafından gerçekçi bulunmadı ve tepki çekti. Kullanıcılar, TÜİK'in Twitter hesabında paylaştığı enflasyon istatistiklerinin altına eleştirel yorumlar yazdı. Bazı ekonomistler ise TÜİK'in açıkladığı oranın hükümetin tahminlerini tutturduğunu belirtti. Tepkiler, enflasyonun gerçekçi ölçülmediği ve maaş zamlarının yetersiz olduğu yönündeydi.
3 Ocak 2023

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), yılbaşından bu yana enflasyon artışını yüzde 69,21 olarak duyurdu. Bu yüksek oran karşısında mevduat faizleri yatırımcıları korumakta yetersiz kalırken, yatırımcılar farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 5 milyonu aştı. Altın, borsa ve dolar gibi yatırım araçlarına yönelen kişilerin enflasyondan korunma durumları ise değişkenlik gösteriyor.
8 Ağustos 2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ve memur maaşlarında yüzde 25 oranında bir artış yapılacağını duyurdu. Bu açıklama, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yıllık enflasyon oranını yüzde 64,27 olarak açıklamasının ardından geldi. 2022 yılı ikinci altı aylık dönem için belirlenen enflasyon farkı ise yüzde 15,4 olarak hesaplandı.
3 Ocak 2023

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon oranlarına göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. 2023 yılı ikinci altı aylık dönemin enflasyonu yüzde 37,57 olarak belirlendi. Anadolu Ajansı tarafından derlenen verilere göre, çeşitli unvanlara sahip memurların yeni maaşları belirlendi ve bu maaşlar kamuoyu ile paylaşıldı.
3 Ocak 2024

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, İstanbul'da ocak ayında enflasyon yüzde 6,72 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyon oranı yüzde 76,17'ye ulaştı. Perakende fiyatlar ve toptan eşya fiyatları indekslerindeki artışlar dikkate alındığında, sağlık ve kişisel bakım, ulaştırma ve haberleşme gibi bazı sektörlerde fiyat artışları öne çıkarken, giyim sektöründe azalış gözlendi. Toptan fiyatlarda ise inşaat malzemeleri ve kimyevi maddelerde önemli artışlar yaşanırken, madenler grubunda düşüş kaydedildi.
1 Şubat 2024

Son bir yılda damacana su fiyatları yüzde 160 oranında artarak 50 TL sınırına yaklaştı. Bu durum, tüketicilerin ambalajlı sular yerine şebeke sularına yönelmelerine neden oldu. SUDER Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, ambalajlı su maliyetlerinin büyük bir kısmının suyun kendisinden değil, ambalajlama ve taşıma gibi diğer maliyetlerden kaynaklandığını belirtti.
18 Ocak 2023

Fransa'da butik üretim biraya olan talebin artması ve hayat pahalılığı krizi nedeniyle şarap sektörü olumsuz etkilendi. Bu durumu düzeltmek için Fransız hükümeti, üretim fazlası şarabı imha etmek ve üreticileri desteklemek için 200 milyon euro harcayacağını açıkladı. Bu paranın büyük bir kısmı fazla stokları satın almak için kullanılacak ve elde edilen alkol, dezenfektan, temizlik ürünleri ve parfüm gibi ürünlerde kullanılacak. Ayrıca, şarap üreticilerinin aşırı üretimi azaltmak için zeytin gibi diğer ürünlere yönelmeleri teşvik edilecek.
26 Ağustos 2023

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyanın en büyük ikinci bira üreticisi olan Hollandalı Heineken şirketinin yüzde 3,8 hissesini 902 milyon dolara satın aldı. Gates, bu hisseleri bireysel olarak ve Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla edindi. Satın alınan hisseler daha önce Meksikalı perakende ve içecek şirketi FEMSA'ya aitti. Gates daha önce bir Reddit kullanıcısına sıkı bir bira içicisi olmadığını belirtmişti.
23 Şubat 2023

Müzik veri akışı ve podcast servisi olan Spotify, Türkiye'deki abonelik paketlerinin fiyatlarında artışa gitti. 'Premium Bireysel' paketin aylık ücreti 39,99 liradan 59,99 liraya, 'Premium Duo' paketi 54,99 liradan 79,99 liraya, 'Premium Aile' paketi ise 64,99 liradan 99,99 liraya yükseltildi. Öğrenci paketinin fiyatı da 21,99 liradan 32,99 liraya çıkarıldı.
2 Şubat 2024

Sony tarafından üretilen PlayStation oyun konsolu çevrimiçi abonelik ücretlerine zam yaptı. Bu ayın başında abonelere yeni oyunlarını duyuran Sony, aynı zamanda dünya çapında fiyatlarına zam yapacağını bildirdi. Zamla beraber Türkiye'de yıllık üyeliği 460 lira olan PlayStation Deluxe üyeliği yüzde 500'e yakın zamlanarak 2 bin 750 liraya yükseldi. PlayStation Plus Essential, Extra ve Deluxe üyeliklerinin yeni fiyatları da belirlendi.
7 Eylül 2023

Alman bir oyuncak şirketi ve Çin teknoloji devi Xiaomi, yetişkinler için tasarlanmış gelişmiş özelliklere sahip su tabancalarını piyasaya sundu. Spyra adlı Alman ürünü ortalama 150 avro, Xiaomi'nin Mijia Pulse modeli ise yaklaşık 100 dolar fiyat etiketiyle satışa çıktı. Bu su tabancaları, LED ekranlar, USB bağlantıları ve lityum piller gibi özelliklerle donatılmış ve farklı oyun modları sunuyor. Mijia Pulse, 7 ila 9 metre mesafeden su püskürtme yeteneğine sahipken, Spyra'nın özellikleri ve fiyatı ürünün kendine özgü niteliklerini yansıtıyor.
17 Mayıs 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Efes Pilsen bira grubuna dört ila dokuz lira arasında zam yapılacağını açıkladı. Yeni fiyatlar 13 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Zamla birlikte, Efes 30 cl biranın fiyatı 50 lira, Miller 50 cl 75 lira, Efes glutensiz 50 cl 80 lira olacak. Dündar, 15 ile 20 lira arasında zam yapılacağı yönündeki iddiaların manipülatif olduğunu ve sektöre zarar verdiğini belirtti.
12 Mayıs 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı üretici enflasyonu rakamları sonrası sigara, alkol ve akaryakıta peş peşe gelen ÖTV zamlarına bir yenisi daha eklendi. TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasıyla birlikte, sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Beylerbeyi rakı grubuna zam geldiğini duyurdu.
6 Temmuz 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Puschkin votka grubuna ve ithal ürünlere zam yapıldığını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplaması sonucu, içkiden alınan ÖTV miktarı da otomatik olarak artırıldı. Bu zamlar, alkollü içeceklerin fiyatlarında önemli bir artışa neden olacak.
8 Temmuz 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı üretici enflasyonu rakamları sonrası sigara, alkol ve akaryakıta peş peşe gelen ÖTV zamlarına bir yenisi daha eklendi. TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasıyla birlikte, sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, X hesabından yaptığı paylaşımda bir rakı grubuna daha zam geldiğini duyurdu.
8 Temmuz 2024

Kemer Group’un ithal ettiği viski, tekila, cin ve şaraplara zam yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı ve bu nedenle içkiden alınan ÖTV miktarı otomatik olarak artırıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından zamlı fiyatları duyurdu.
11 Temmuz 2024

TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasının ardından sigaradan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Bu artışın ardından sigara ve içki grupları fiyatlarını güncellemeye başladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Jack grubunun zamlı fiyat listesini paylaştı.
5 Temmuz 2024

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, rakı fiyatlarına yüzde 17 oranında bir zam yapılacağını duyurdu. Bu zam, cuma günü itibarıyla geçerli olacak. Bu artış, alkollü içecekler kategorisindeki fiyat dinamiklerini etkileyebilir ve tüketici harcamalarında değişikliklere yol açabilir.
23 Nisan 2024
İşaretlediklerim