Türkiye'de cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemleri devam ederken, İstanbul Barosu oy kullanma sürecine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, saat 17:00'de sandıkların kapanmasına rağmen, o saatte sınıf kapısında bekleyen ve kimliğini sandık kurulu üyesine ulaştıran seçmenler oy kullanmaya devam edebilecek. Sandık kurulu başkanı, saat 17:00 itibarıyla kuyrukta bekleyen seçmenlerin kimliklerini toplayacak ve bu seçmenlere oylarını kullandıracak. Ancak bu saatten sonra gelen seçmenler oy kullanamayacak.
14 Mayıs 2023

Gözleri görmeyen bireyler, Türkiye Noterler Birliği'nin kendilerine yönelik ayrımcı uygulamalarına son verilmesi talebiyle Braille alfabesiyle mektup gönderdi. Yasal olarak kör bireylerin noter işlemlerini şahitsiz yapmaları mümkünken, Türkiye Noterler Birliği'nin 2019'dan bu yana iki şahit bulundurma zorunluluğu getirdiği belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler ile Adalet Bakanlıkları ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun olumlu görüşlerine rağmen birlik bu uygulamadan vazgeçmedi. Engelsiz Erişim Derneği Başkanı, kör bireylerin görenlerin alfabesiyle okuma yazma zorunluluğunun yanlış olduğunu ve ayrımcılık oluşturduğunu ifade etti.
4 Ocak 2024

Microsoft 365 servislerine, aralarında Microsoft Teams, Exchange Online, Outlook, SharePoint Online, OneDrive for Business, Microsoft Graph, PowerBi, M365 Admin Portal, Microsoft Intune, Microsoft Defender for Cloud Apps ve Microsoft Defender for Identity'nin de bulunduğu çeşitli servislere dünya genelinde erişim sorunları yaşanmaktadır. Sorun, Türkiye dahil birçok ülkedeki kullanıcıları etkilemektedir. Microsoft, ağ yapılandırmasından kaynaklanan bu sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürmektedir.
25 Ocak 2023

ABD'de Temmuz 2022'de hizmete giren '988 İntihar ve Kriz Yaşam Hattı', ilk beş ayında 1 milyon 700 binden fazla çağrı, mesaj ve arama alarak, bir önceki yılın aynı dönemine göre eski hattan yaklaşık yarım milyon daha fazla başvuru aldı. Federal hükümet, bu hizmet için 1 milyar dolara yakın yatırım yaptı ve birçok eyalette hizmetin finansmanı için yasal düzenlemeler yapıldı. Ayrıca, 988 hattına video görüntülü hizmet verilmesi için çalışmalar devam ediyor.
17 Ocak 2023

Türkiye Barolar Birliği (TBB), seçimle ilgili ihbar ve başvuruları almak üzere bir danışma hattı kurdu. Seçim hukuku konusunda uzman avukatlar, aralarında Birlik Başkanı Erinç Sağkan'ın da bulunduğu bir ekip tarafından, sabah 06.30'dan itibaren gelen yoğun başvurulara hukuki destek sağlıyor. Seçim Güvenliği Merkezi'ne 0312 988 16 70 numaralı telefondan ulaşılabilir.
31 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de seçim güvenliği ve şeffaflığı konusunda herhangi bir endişe olmadığını ifade etti. Türkiye'nin seçimlerinin dünyaya örnek gösterilebilecek düzeyde olduğunu ve yüksek katılım oranlarıyla gerçekleştiğini belirtti. Tunç, Türkiye'deki seçimlerin %85'in üzerinde bir katılım oranıyla yapıldığını ve bu oranın dünya genelinde nadir olduğunu vurguladı.
31 Mart 2024

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye'de elektronik oylama sistemine geçiş için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve kararın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ait olduğunu belirtti. Yener, Rusya, Azerbaycan ve ABD seçimlerini incelediklerini ve Ankara Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını ifade etti. Sinan Burhan, sistemin altyapısının hazır olduğunu ve TÜBİTAK ile bilişim ajanslarından destek alındığını aktardı.
12 Kasım 2024

Türkiye'de, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri belirlemek üzere yerel seçimler için oy verme işlemleri başladı. 32 ilde oy verme işlemleri saat 07:00'de, diğer illerde ise 08:00'de başladı ve akşam saatlerinde sona erecek. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar seçilecek.
31 Mart 2024

Türkiye'de seçim sonuçlarını açıklayan Yüksek Seçim Kurulu'nun yanı sıra, Anadolu Ajansı (AA) da sandık başından kesinleşmemiş sonuçları toplayıp müşterilerine sunuyor. AA, 31 Mart seçimlerinde yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir ekip ile çalışacak. Bu ekip, AA çalışanları ve serbest habercilerden oluşacak ve Türkiye genelindeki tüm sandıklardan veri toplamak için bir araştırma şirketi ile iş birliği yapacak. AA, veri toplama ve servis etme sürecinde Amazon'un OCR teknolojisi ve Microsoft Azure ile iş birliği yaparak, verileri dijital ortama aktaracak ve müşterilere sağlıklı bir şekilde sunacak.
29 Mart 2024

Türkiye, siber güvenlik tehditlerine karşı yeni bir teşkilat kurmayı planlıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın önerisiyle gündeme gelen Siber Güvenlik Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışacak ve devletin tüm birimlerine standart bir koruma sağlayacak. Bu yeni yapı, yerli ve milli teknoloji kullanarak devletin elektronik sistemlerini daha sıkı bir şekilde koruyacak ve gerektiğinde anlık müdahalelerde bulunacak.
20 Eylül 2024

ABD Gizli Servisi, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin ardından 6 Ocak 2025'te Kongre'ye yapılacak olası bir baskına karşı güvenliği artıracağını duyurdu. Kongre Binası'nı korumaktan sorumlu Polis Şefi J. Thomas Manger, ulusal muhafızlarla koordinasyon içinde çalıştıklarını ve Kongre Binası'nda görevli emniyet mensubu sayısının artırıldığını belirtti. 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının tekrarlanmaması için alınacak önlemler arasında Kongre binasının etrafının tel örgülerle çevrilmesi ve ek polis memurlarının görevlendirilmesi yer alıyor.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim