Alanyaspor ile berabere kalınmasının ardından, teknik direktör İsmail Kartal, takımın performansı ve oyuncu değişiklikleri konusunda eleştirilere maruz kaldı. Kartal, oyuncu sağlığını tehlikeye atan zemin koşullarına dikkat çekerek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Eryaman Stadı dışındaki sahalara yeterli önem vermemesini eleştirdi. Ayrıca, zeminin kötü koşullarının sakatlıklara yol açabileceği, kaleci Gökhan Akkan'ın maç öncesi sakatlanmasıyla örneklendirildi.
18 Şubat 2024

Fenerbahçe, kendi evinde Beşiktaş ile oynadığı derbi maçını 2-1 kazanarak önemli 3 puanı elde etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki konumunu güçlendirmiş oldu. Maç, her iki takım için de büyük önem taşıyordu, ancak Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
27 Nisan 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 1-0 yenerek gruplara kalmayı başardı. Bu, siyah-beyazlı ekibin bir sezon aradan sonra Avrupa kupalarında yeniden gruplara kaldığı anlamına geliyor. Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da oynadığı altı maçı da kazanarak, Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonunda gruplara kalmayı başardı.
31 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Euroleague'de Monaco ile oynayacağı kritik beşinci maç öncesinde stratejilerini gözden geçiriyor. Takım, kazandığı maçlarda topu iyi paylaşarak akıcı bir hücum sergiledi, ancak bire bir oyunlara kaldığında Monaco'nun atletik savunması karşısında zorlandı. Erman Kunter, takımın disiplinli oyununu sürdürmesi ve sürpriz oyuncu performanslarına ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Ayrıca, koçun sakinliğinin ve oyuncuların hata yapma korkusunu aşmasının önemine değiniyor.
5 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Cenk Tosun'un transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini duyurdu. Bertuğ Yıldırım'ı transfer etmek isteyen Fenerbahçe, Rennes'in 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Cenk Tosun'a çevirdi. Fenerbahçe'nin Tosun ile iki yıllık bir transfer sözleşmesi imzalayacağı öne sürüldü. Kulüp, Tosun'un sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a geleceğini açıkladı.
16 Temmuz 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar 14'üncü dakikada Aboubakar, 23'üncü dakikada Muleka ve 62'nci dakikada Salih Uçan'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Azerbaycan ekibinin tek golünü 79'uncu dakikada Lebon attı. Rövanş maçı 17 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.
10 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin zorlandığı bir maçta Cengiz Ünder, rakip ceza sahasında buluştuğu topla sol ayak içiyle kalecinin ulaşamayacağı bir yere gol atarak takımına önemli bir katkı sağladı. Maçın bu anına kadar Fenerbahçe'nin orta saha üretimi ve rakip ceza sahasında etkili olma istatistikleri olumsuz yöndeydi. Mert ve Ferdi ilk yarıda Antalyaspor savunmasına karşı etkili olamazken, Fred'in eksikliği hissediliyordu.
4 Şubat 2024

Eryaman Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Ankaragücü, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıktan sonra maçı penaltı atışlarına taşıdı. Penaltı atışları sonucunda Ankaragücü, Beşiktaş'ı 4-3 mağlup ederek 22 yıl sonra kupada çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş ise turnuvaya son 16 turunda veda etti.
18 Ocak 2023

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Erman Kunter, Türk basketbolunda genç yeteneklerin kaybolduğunu ve bu durumun plan ve programsızlıktan kaynaklandığını belirtti. Kunter, kulüp takımları ve federasyonun basketbola harcadığı paranın Avrupa'da ilk üçe girdiğini, ancak genç oyuncuların yeterince takip edilmediğini vurguladı. Ayrıca, 1. Lig'deki yabancı oyuncu sayısının artmasının Türk basketboluna zarar verdiğini ifade etti. Kunter, kısa, orta ve uzun vadeli planların yapılması gerektiğini savundu.
22 Temmuz 2024

Trendyol Süper Lig'in üçüncü haftasında altı maç oynandı. Beşiktaş bu haftayı bay geçerken, Trabzonspor, Galatasaray ve Başakşehir'in maçları Avrupa müsabakaları nedeniyle ertelendi. Üçüncü hafta maç sonuçları ve güncel puan durumu açıklandı. Ligin gidişatı ve takımların performansları hakkında bilgi verildi.
27 Ağustos 2024

Fırat Aydınus, Abdulkadir Bitigen'in faul kararları ve disiplin cezaları konusunda iyi bir performans sergileyemediğini ve bu sezonun en kötü maçını yönettiğini ifade etti. Özellikle maçın ikinci devresindeki uzatma süresinin yetersiz olduğunu ve VAR sistemiyle ilgili bir kararda yaşanan aksaklık sonucu Bitigen'in performansının daha da olumsuz etkilendiğini belirtti.
27 Şubat 2024

İsmail Kartal ve Alexander Blessin'in takımlarının çeyrek final öncesi stratejileri ve maçtaki performanslarına dair görüşleri aktarılmıştır. Kartal, ilk maçın farklı kazanılmasına rağmen çeyrek finali garantilemediklerini belirtirken, rotasyon yaparak farklı oyuncuları sahaya sürmüştür. Blessin ise oyuncularına anın tadını çıkarmalarını söylemiş, maçın sonucuna bakmaksızın yarını kutlayacaklarını ifade etmiştir. Maç, her iki takımın da tempolu oyunu ve stratejik hamleleriyle dikkat çekmiş, ancak ilk yarı golsüz sona ermiştir.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

Beşiktaş, 21 Ekim Cumartesi günü Galatasaray ile oynanacak derbi karşılaşmasında taraftarlarının tribünde yer alabileceğini duyurdu. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla, Beşiktaş taraftarları deplasman tribününde yer alabilecek. Daha önce, özellikle derbi maçlarında çıkan olayların önüne geçmek amacıyla deplasman takımın taraftarları maça alınmıyordu.
18 Ekim 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde Başakşehir ile oynadığı maçta sezonun en iyi performansını gösterdi. Takım, forvet dışında her mevkiden verim alarak taraftarını memnun etti ve maçı Visca'nın bireysel becerisiyle bulduğu golle kazandı. Engin Kehale'nin değerlendirmesine göre, Trabzonspor eğer forvet hattını da daha etkin kullanmaya başlarsa, başarısını daha da artırabilir.
29 Şubat 2024

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, maçın ilk yarısını Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 önde kapattı ancak ikinci yarıda 10 kişi kalan Beşiktaş'ın gollerine engel olamadı. Beşiktaş'ın gollerine tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları, yönetimi istifaya davet etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın dokuz puan gerisine düştü.
2 Nisan 2023

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Transfer sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala Süper Lig'in en değerli oyuncuları listesi güncellendi. Bu listede Galatasaray'dan dokuz, Fenerbahçe'den yedi futbolcu bulunuyor. Listede yer alan en değerli futbolcu 25 milyon avro değeriyle Galatasaray'ın oyuncusu Tete oldu. Ayrıca, en değerli 20 futbolcu arasında bu sezon takımlarına yeni katılan dokuz oyuncu da yer aldı.
29 Ağustos 2023
İşaretlediklerim