Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları'ndan açıklama gelmemesi eleştirilirken, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri ve eleştirileri algı operasyonu yapmakla itham etti. Akgül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir bildiği olduğu için sessiz kaldığını savundu ve Ateş'in görevden alınma sebebinin sorgulanmasını istedi. Ayrıca, Mersin'de bir ülkücünün öldürülmesine dair sessiz kalındığını ve Ülkücü hareketin liderin emrinde olduğunu belirtti.
2 Ocak 2023

Ekonomik kriz ve hak ihlalleri eleştirel görseller tasarlayan Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, söylediklerinden dolayı rahatsızlık yarattığını ve bu duruma devam edeceğini belirtti.
7 Nisan 2023

Kıbrıslı müzik grubu Sol Anahtarı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri için 'Sesimi Duyan Var mı?' isimli bir şarkı yazıp klip çekti. Grup, şarkıyı depremde hayatını kaybedenlere ithaf ederek, inşaat sermayesi ve yetkililere karşı mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca Türkiye'deki ilerici güçlerin mücadelesine destek mesajı verdi.
17 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Şair Ahmet Telli, 2015'te IŞİD'in Kobani'ye saldırısının ardından bir anma toplantısında okuduğu şiirler sebebiyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılanmaktadır. Davanın ikinci duruşması 21 Mart Dünya Şiir Günü'nde Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Telli'nin yargılanmasına karşı sosyal medyada 'Ahmet Telli'nin Mısralarıyız' başlığı altında bir destek kampanyası yürütülüyor. Telli, 2017'deki toplantıda okuduğu şiir ve yaptığı konuşma nedeniyle 2020'de dava açıldığını ve yurtdışına çıkış yasağının ilk duruşma sonrası kaldırıldığını belirtti.
20 Mart 2023

Ali Topuz, bir milletvekilinin 'Dünya Anadili Günü'nde Kürtçeye yönelik olumsuz bir mesaj yayınlamasını eleştirdi. Turgut Özal dönemindeki 'tarlada şarkı söyleme' özgürlüğünün bile şu anda lüks kabul edildiğini belirtti. Topuz, Kürtçenin toplumsal alanda giderek daha fazla kısıtlandığını ve son sığınağının ev olduğunu ifade etti. Ayrıca, iktidarın Kürtçe ve Kürt düşmanlığını belagat oyunlarıyla gizleyemediğini ve MHP gibi açık olmaları gerektiğini vurguladı.
24 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı ve muhtemel Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ta gençlerle bir araya geldi. Bu buluşmada, şair Nazım Hikmet Ran'ın 'Karlı Kayın Ormanı' adlı şiirinden Zülfü Livaneli tarafından bestelenen türküyü dinledi. Kılıçdaroğlu, gençlerle birlikte türküyü dinlerken çekilen videoyu Twitter hesabından 'Bu ülkede hep beraber şarkılar, türküler söyleyeceğimiz günler çok yakın' mesajıyla paylaştı.
19 Nisan 2023

HDP İzmir İl Örgütü binasında gerçekleşen bir cinayet sonrası yapılan açıklamada dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu'ya 'suç işleri bakanı' diyen Mor Dayanışma üyesi Didar Gül hakkında açılan hakaret davasında karar verildi. İzmir 27'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, Gül'ün ifadelerinin hakaret içermediğini ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek beraatini talep etti. Mahkeme heyeti de bu yönde bir beraat kararı verdi.
29 Kasım 2023

Müzisyen Onur Şener'in öldürülmesiyle ilgili davada istinaf mahkemesi, baş sanık İlker Karakaş'a verilen 25 yıl hapis cezasını onadı. Ali Gündüz'ün cezası 25 yıldan 12 yıla indirildi ve 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan hüküm giydi. Semih Soyalp'in beraat kararı bozularak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı. Gözde Gündüz ve Jale Erberk'in beraat kararları ise onandı.
25 Kasım 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. MHP, olayla ilgili gözaltına alınan İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk'ü listesinden çıkardı. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri algı operasyonu yapmakla suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bir ölüm üzerinden siyaset yapmanın ahlaki olmadığını ifade ederek, emniyet güçlerinin olayı aydınlatacağını söyledi.
2 Ocak 2023

CHP Bursa Nilüfer Gençlik Kolları üyesi, ekonomik krize ve hayat pahalılığına tepki olarak 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' yazılı etiketleri market ürünleri üzerine yapıştırırken gözaltına alındı. CHP Bursa Gençlik Kolları, bu eylemin iktidar tarafından gençlerin tepkilerini bastırmak için yapıldığını ve hukuksuz olduğunu belirtti. Bursa Barosu Başkan Yardımcısı da gözaltı kararının hukuksuz olduğunu ifade etti. Daha önce de aynı etiketleri tasarlayan Mahir Akkoyun 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.
11 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yalnız yürüyüşü sırasında çekilmiş bir videoyu paylaştı. Videoda, Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' adlı şarkısı eşlik ediyor. Şarkı sözleri, sitem dolu ifadeler içeriyor ve Bahçeli'nin bu şarkıyı seçmesi, muhtemelen siyasi bir mesaj taşıyor.
24 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de düzenlenen bir mitingde konuşma yaptı. Konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, asayişten sorumlu olmasına rağmen erkek erkeğe evlilikler gibi konulara odaklanmakla eleştirdi ve Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in katillerinin ve azmettiricilerinin nerede olduğunu sordu. Ayrıca, iktidara gelmeleri durumunda emekli ve emekçilere yüzde 50 zam yapacaklarını belirtti ve 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde destek istedi.
1 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirerek altılı masayı terk etmesi, sanat camiasında tepkiyle karşılandı. Berrak Tüzünataç, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Cem Adrian gibi sanatçılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Akşener'in kararını eleştirdiler ve Kılıçdaroğlu'na desteklerini dile getirdiler. Sanatçılar, ülkenin ekonomik ve adalet sistemi sorunlarına da değinerek değişim taleplerini ve umutlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir yargı mensubunun PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiasını reddetti. Akşener, yargıdan bir kişinin ismini değiştirerek Öcalan ile görüşmeye gittiğini ve basına yansıyan bilgilerin doğru olabileceğini belirtmişti. Ancak Bozdağ, böyle bir görüşmenin olmadığını ve iddiaların yalan olduğunu ifade etti. Daha önce de benzer iddialar Yeni Yaşam gazetesi, Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından dile getirilmişti.
3 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki parti kongresinde yaptığı konuşmada, Ülkü Ocakları'nın öldürülen eski başkanı Sinan Ateş'in faillerinin bulunamamasını eleştirerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için İYİ Parti'nin iktidar olma zorunluluğunu dile getirdi. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın sonuçlarından ve kazanılan büyükşehir belediyelerinden bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ve Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna yönelik eleştirilerde bulundu.
28 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yargı mensubunun adını değiştirerek İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan ile görüşülmediğini, sadece teknik bir ekibin İmralı'ya gittiğini belirtti. Adalet Bakanlığı ise konuyla ilgili üç belge yayımlayarak açıklama yaptı. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da iktidarın Öcalan ile görüştüğünü ve istediği sonucu alamayınca terörle suçlamaya başladığını öne sürdü.
6 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, futbol taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına karşı sert bir açıklama yaparak, güvenlikle ilgili hiç kimsenin bilek güreşine girmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının maçlarda hükümete yönelik protestoları gündeme gelmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Soylu, afet koordinasyon merkezinde yaptığı konuşmada, siyaset inşa etmeye çalışanların Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkına sahip olmadıklarını ifade etti.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim