İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

Fransa'da 17 yaşındaki Nael M.'nin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar beşinci geceye girdi. Ülke genelinde, özellikle başkent Paris olmak üzere, 121 kişi kamu düzenini bozdukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Protestoların yoğun olduğu kentlerde zırhlı araçlar ve özel ekipler konuşlandırıldı. Önceki gece şiddet olayları nedeniyle 200 kişi gözaltına alınmıştı ve protestocuların Şanzelize caddesine girmeye çalışmalarına polis müdahale etti.
2 Temmuz 2023

İran'ın Kirman kentinde, eski Devrim Muhafızları Ordusu komutanı General Kasım Süleymani'nin kabrinin bulunduğu mezarlık yakınında gerçekleşen iki ayrı patlamada 84 kişi hayatını kaybetti, 284 kişi yaralandı. ABD'nin suçlanmasına rağmen, Washington yönetimi bu iddiaları reddetti. Euronews Türkçe'nin haberine göre, radikal İslamcı örgüt IŞİD, saldırının sorumluluğunu üstlendi.
4 Ocak 2024

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı belirtilen kişilerin peşine düştü. Toplamda 140 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 27'si tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 81 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ve kripto varlık cüzdan adresleri ile ilgili işlemler yapıldı.
25 Şubat 2023

İran'ın Kürdistan eyaletine bağlı Sakkız şehrindeki bir kız lisesinde öğrencilerin kimyasal gazla zehirlendiği öne sürüldü. Olayı protesto eden veliler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı ve İran bayrağı indirilerek Ali Hamaney aleyhinde sloganlar atıldı. En az 47 öğrenci hastaneye kaldırıldı ve 20'den fazlasının durumu kritik. İran'da 30 Kasım 2022'den bu yana kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda benzer toplu zehirlenme vakaları meydana gelmiş ve 5 binden fazla öğrenci etkilenmiştir.
10 Nisan 2023

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, Almanya'nın Lützerath kentinde linyit maden sahasının genişletilmesine karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alındı. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında Thunberg'in gözaltına alınmasının kurgu olduğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak yerel polis sözcüsü ve Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı bu iddiaları yalanladı ve gözaltına alınan kişilerin lojistik nedenlerle bir süre bekletildiğini, bunun rutin bir uygulama olduğunu açıkladı.
19 Ocak 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

Britanya'da farklı sektörlerdeki çalışanlar, ücret, emekli maaşı, iş güvenliği ve işten çıkarma koşulları gibi nedenlerle geniş çaplı bir greve başladı. Sendikalar Konfederasyonu'na göre yaklaşık 500 bin kişinin greve katılması bekleniyor. Londra'da metro seferleri durduruldu, okullar ve devlet daireleri etkilendi. Ayrıca BBC çalışanları da yerel radyolarda kesinti planlarına karşı greve katılıyor.
15 Mart 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yargı reformunu durdurma çağrısı yapan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden alması, ülke genelinde büyük protestolara yol açtı. İsrail'in çeşitli şehirlerinde 600 binden fazla kişinin katıldığı gösteriler düzenlendi. Protestolar, Netanyahu'nun yargı reformu planına karşı çıkan İsrailliler tarafından 12 haftadır sürdürülüyor. İsrail üniversiteleri de eğitimi durdurarak süresiz greve başladı. İsrail meclisindeki yasama komisyonu, yargı reformu yasa tasarısının ikinci ve üçüncü oylamasının yapılmamasına karar verdi.
27 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Metal-İş sendikasının Schneider Enerji Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Kocaeli Çayırova'daki grevini 'milli güvenliği bozucu nitelikte' olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle erteledi. Bu karar Resmi Gazete'de yayınlandı ve 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 63'üncü maddesi gereğince alındı. Erdoğan'ın başkanlığı döneminde 20'den fazla grev benzer gerekçelerle yasaklandı.
24 Ocak 2023

HDP'li siyasetçilerin yargılandığı Kobani davasında avukatlar, siyasetçilerin sorumlu tutulduğu bazı ölümlerin panzerden açılan ateş, korucuların açtığı ateş veya silahlı başka grupların silahlarından çıkan kurşunlar ile gerçekleştiğini belirtti. Avukatlar, soruşturma ve yargılamaların siyasi olduğunu ve AİHM’in de bunu tespit ettiğini ifade etti. Ayrıca, savcılığın soruşturma döneminde dosyada unuttuğu bilgi notları da kamuoyuyla paylaşıldı.
6 Ekim 2023

Meksika'nın Michoacan eyaletine bağlı Tuzantla kentinde rakip çeteler arasında saatler süren bir çatışma meydana geldi. Çatışmada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve altı aracın ateşe verildiği bildirildi. Güvenlik güçleri bölgeye takviye ekipler göndererek geniş çaplı bir operasyon başlattı. Eyalet başsavcılığı ise olaylarla ilgili soruşturma açtı.
3 Şubat 2023

İstanbul'da bulunan Kabataş Erkek Lisesi'nin 115'inci Geleneksel Pilav Günü'nde, okul müdürü Muharrem Bayrak ve Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Ahmet Çağlar, okulun mezunları tarafından protesto edildi. Mezunlar, düdük çalarak ve alkışlarla tepkilerini ifade ettiler. Protestonun nedenleri arasında 'yedi yıldır bitmeyen Feriye Sarayı yurt inşaatları', 'Üsküdar ve Ümraniye'deki erkek yurtlarında yapılan cemaat toplantıları' ve 'okul müdürünün liyakatsizliği' gösterildi.
11 Haziran 2023

6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremler sonucu oluşan enkazın çevreye zarar verme potansiyeli nedeniyle Greenpeace Akdeniz, enkazın insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek şekilde yönetilmesi için bir imza kampanyası başlattı. Kampanya, enkazın içerdiği asbest, plastik türevleri gibi zehirli kimyasalların kontrolsüz şekilde doğaya yayılmasının önlenmesini amaçlıyor. Greenpeace, enkaz kaldırma sürecinin mevcut yönetmeliklere uygun yürütülmesi ve eksikliklerin insan ve doğa yararına giderilmesi gerektiğini vurguluyor.
4 Mart 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Birlik Sanayi Meslek Lisesi'nde bir edebiyat öğretmeni, sınıfta gürültü yaptığı iddiasıyla bir öğrenciyi kitapla dövdü. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından öğrencinin yakınları okula gelerek öğretmene saldırdı ve öğretmen hastaneye kaldırıldı. Büyükçekmece başsavcılığı, öğretmen hakkında soruşturma başlattı.
8 Kasım 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde kurşunlanmıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın yakalandığını Twitter üzerinden duyurmuş ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulunmuştur. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırının bir inşaat bekçisi tarafından hırsızları kovalarken yanlışlıkla gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Gözaltına alınan bekçinin işlemleri devam etmektedir.
31 Mart 2023

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun oğlu Nicolas Petro, kara para aklama ve yasa dışı zenginleşme suçlamaları nedeniyle mahkemeye çıkarılacak. Bu soruşturma, Nicolas Petro'nun eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez'in iddiaları üzerine başlatıldı. Vasquez, eski kocasının uyuşturucu kaçakçılarından 150 bin dolardan fazla bağış aldığını iddia etmişti. Nicolas Petro, seçim kampanyası parasından babasının haberinin olmadığını belirtmişti.
26 Eylül 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bir temizlik işçisi, yol kenarında patlamamış bir el bombası buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak bombayı inceledi ve etkisiz hale getirdi. Bomba, daha detaylı inceleme için emniyete götürüldü ve polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı.
23 Aralık 2023

Çekya'nın başkenti Prag'da Karls Üniversitesinin Felsefe Fakültesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda en az 15 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Saldırganın saldırıdan önce babasını öldürdüğü ve fakültede bir konferansa katılmayı planladığı ancak konferans salonuna gelmeden ateş açtığı belirtildi. Polis, saldırganın tek olduğunu ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saldırganın, fakültede öğrenci olan 1999 doğumlu David Kozak olduğu tespit edildi.
21 Aralık 2023
İşaretlediklerim