ABD Sahil Güvenlik tarafından yapılan aramalar sonucunda, Atlas Okyanusu'ndaki Titanik enkazına turistik sefer düzenleyen 'Titan' adlı denizaltının enkazı bulundu. Denizaltının iç patlama sonucu parçalandığı ve yolcuların hayatını kaybettiği açıklandı. Enkaz, Titanik enkazının yaklaşık 500 metre uzağında tespit edildi. Denizaltıda beş kişinin bulunduğu ve aralarında Britanyalı milyarder Hamish Harding ile Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud'un da olduğu biliniyor.
22 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya'dan dönüş yapan arama kurtarma ekibini taşıyan midibüs, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde devrildi. Kaza sonucu midibüste bulunan 13 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.
15 Şubat 2023

Papua Yeni Gine'de 24 Mayıs'ta meydana gelen heyelan sonucu Tuliparı köyü toprak altında kaldı ve 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, cesetlerin çürüdüğünü ve çıkarılmasının mümkün olmadığını belirterek köyü toplu mezarlığa dönüştürdü. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, afette 150 evin ve yaklaşık 670 kişinin toprak altında kaldığını tahmin etmişti.
5 Haziran 2024

Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Amerikalı uçak üreticisi Boeing, 2018 ve 2019 yıllarında 346 kişinin ölümüne neden olan iki 737 Max kazasıyla ilgili davadan kaçınmak için 243,6 milyon dolar ödemeyi kabul etti. ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre, bağımsız denetimciler üç yıl boyunca şirketin güvenlik ve kalite prosedürlerini inceleyecek. Ayrıca, Boeing uyum ve güvenlik programları için en az 455 milyon dolar bütçe ayıracak. Kazalarda hayatını kaybedenlerin aileleri ise anlaşmanın reddi için itiraz edeceklerini belirtti.
8 Temmuz 2024

Nijerya'nın Borno eyaletinde gerçekleşen intihar saldırılarında 18 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı. Nijerya Acil Durum Ajansı (SEMA) Borno Genel Direktörü Barkindo Saidu, ölenler arasında kadın, çocuk ve askerlerin bulunduğunu belirtti. Ağır yaralı 19 kişi Maiduguri'ye nakledildi. Saldırının Boko Haram tarafından düzenlendiği düşünülüyor.
30 Haziran 2024

Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in uçağı, 23 Ağustos'ta düştü ve 10 kişi hayatını kaybetti. Prigojin, Haziran ayında Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. Bazı ülkeler, Prigojin’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e baş kaldırdığı için öldürüldüğünü savunuyor. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, uçağın kasıtlı olarak düşürüldüğü ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti.
30 Ağustos 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün kazaya karıştığını belirtti. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
26 Mayıs 2024

Antalya'da bir teleferik kazasında bir kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Bilirkişi raporuna göre, kazaya neden olan direkte yapılan bakım işlemleri kağıt üzerinde gerçekleştirilmiş ve cıvatalar sıkı değildi. Ayrıca, bakım ve denetim işlemlerini yapan firmaların aynı kişiye ait olduğu ve gerekli sertifikalara sahip olmadıkları belirlendi. Kazadan önce teleferikte kıvılcım görüldüğü ve yetkililere bildirilmesine rağmen önlem alınmadığı tespit edildi.
4 Mayıs 2024

Rusya'nın Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de uçakta olduğu iddia ediliyor. Wagner'e yakın bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürüldü. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
23 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023

Yunanistan'ın Mikonos Adası'nda tatil yapan 58 yaşındaki Türk vatandaşı Rıfat Tansel Tugal, sahibi ve kaptanı Türk olan bir tekneye giderken kullandığı botun kayalıklara çarpması sonucu hayatını kaybetti. Botu kullanan 23 yaşındaki Türk vatandaşı ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Tugal'ın naaşının Türkiye'ye nakledilmesi için işlemler başlatıldı.
21 Ağustos 2023

Hollanda'nın Kuzey Denizi açıklarında, Almanya'dan Mısır'a gitmekte olan ve 3 bin otomobil taşıyan Panama bandıralı Fremantle Highway gemisinde yangın çıktı. Yangın hızla yayıldı ve kontrol altına alınamadı. Yangın sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz resmi olarak açıklanmasa da, sahil güvenlik sözcüsü yangının bir elektrikli aracın yakınında çıktığını bildirdi. Çevre kuruluşları, yangın ve geminin batma ihtimali karşısında endişeli.
26 Temmuz 2023

İtalya'nın Calabria bölgesi açıklarında bir göçmen teknesi fırtına nedeniyle kayaya çarparak battı ve en az 62 kişi yaşamını yitirdi. Teknenin Türkiye'nin Ege kıyılarından hareket ettiği ve Yunanistan üzerinden İtalya'ya ulaştığı tahmin ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık 80 kişi kurtarıldı veya kendi imkanlarıyla kıyıya ulaştı. İtalyan makamları, olayla ilgili insan kaçakçılığı şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.
27 Şubat 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde, iki Suriyeli ailenin kaldığı müstakil bir evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında evin çatı katı çöktü. Yangın söndürüldükten sonra enkaz kaldırıldığında, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Gaziantep'ten Konya'ya gelen yedi kişilik aileye ait cesetlere ulaşıldı. Ayrıca, evde kiracı olarak oturan iki kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
17 Şubat 2023

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

Çanakkale'den Ankara'ya giden Metropol Turizm'e ait bir tur otobüsü, Bursa'nın İnegöl ilçesi Şehitler mevkisinde bariyere çarparak devrildi. Kazada, otobüs sürücüsü ve iki öğrenci hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi ve çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada Ankara Etimesgut Cenk Yakın Ortaokulu öğrencilerini taşıyan otobüsün devrildiğini ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.
1 Mayıs 2023

Gaziantep'te freni patlayan bir kamyonun trafik ışıklarında bekleyen üç araca çarpması sonucu altı kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonun sürücüsü Tahsin E., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Sürücünün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
7 Ekim 2023

Yurt dışı merkezli bir özel hava yolu şirketi, Trabzon-Cidde seferini gerçekleştiren uçağı, bir motorunun arızalanması nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, gerekli tedbirler alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde indi ve yolcular ile mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.
7 Eylül 2023
İşaretlediklerim