Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangının yerleşim bölgeleri için tehdit oluşturmadığı bildirildi.
23 Ağustos 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz Pazartesi akşamı başlayan orman yangını, dört gündür kontrol altına alınamadı. Karadan ulaşımın güç olduğu bölgedeki yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
27 Temmuz 2023

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Denizova Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale ediyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler hızla yayılıyor ve yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.
7 Eylül 2024

İzmir, Yalova, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Antalya'da orman yangınları çıktı. İzmir, Yalova ve Gaziantep'teki yangınlar kontrol altına alınırken, Kahramanmaraş ve Antalya'daki yangınlar devam ediyor. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor, bazı bölgelerde tahliyeler gerçekleştirildi. Yangınların nedenleri henüz belirlenemedi.
28 Temmuz 2024

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldı ve iki hastanenin tahliye edilmesine neden oldu. Yangına 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, gönüllüler, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter müdahale ediyor. Penteli Dağı'na ulaşan yangın nedeniyle birçok ev zarar gördü ve 200'den fazla kişi bölgeden çıkarıldı. Hava koşulları nedeniyle yetkililer, vatandaşları orman yangını riskine karşı uyardı.
12 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını beşinci gününde kontrol altına alındı. Yangın, 24 Temmuz'da Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlamıştı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangına karadan müdahale edilemediğini, gece görüşlü helikopterlerle ve sabah havalanan uçaklarla müdahale edildiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
28 Temmuz 2023

Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Mersin'in Gülnar ilçesi ve Çanakkale merkeze bağlı köylerde çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler sevk edildi. Mersin'de dört söndürme helikopteri, 30 arazöz ve çok sayıda ilk müdahale aracı yangına müdahale ederken, Çanakkale'de yedi helikopter, dört uçak ve diğer araçlarla yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangınlar bazı mahalle ve köylere sıçradı, Çanakkale'deki Kemel köyünde yaşayanlar tahliye edildi.
16 Temmuz 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Asparan mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, iki ayrı noktada başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı altı uçak, dokuz helikopter, 15 arazöz ve çok sayıda orman yangını söndürme ekibi karadan ve havadan müdahale etti. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına başlandı ve yangında toplam iki hektar alan zarar gördü.
9 Temmuz 2023

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı ve vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor ve bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.
18 Temmuz 2024

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangınında 44 hektarlık alan yandı. Yangın Yukarımeydan köyündeki ormanlık alanda başladı ve tedbir amaçlı dört köy tahliye edildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor ve araştırmalar devam ediyor. Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, yangında can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtti.
20 Ağustos 2024

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Yangından 78 kişi etkilenirken, 29 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale ediyor. Emniyet güçleri bazı mahallelerde tahliye çağrısı yaptı ve bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.
17 Ağustos 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ve Osmaniye'nin Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası Demircibucağı mevkisinde orman yangınları çıktı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir'in Menderes ilçesindeki yangınla mücadele devam ederken, Bolu ve İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki yangınların kontrol altına alındığı bildirildi. Yangınların bilançosu henüz bilinmiyor.
18 Ağustos 2024
İşaretlediklerim