EURO 2024'te son 16 turu karşılaşmalarında Fransa, Belçika'yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçın tek golü, 85. dakikada Belçikalı oyuncu Vertonghen'in kendi kalesine attığı golle geldi. Fransa, çeyrek finalde Portekiz ile Slovenya arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarını yönetecek hakemleri duyurdu. 7 Mayıs'ta Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki maçı Zorbay Küçük, 8 Mayıs'ta ise Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Her iki maç da saat 20.30'da başlayacak. İlk maçlarda Beşiktaş ve Ankaragücü 0-0 berabere kalmış, Trabzonspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenmişti.
6 Mayıs 2024

FIFA, Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği EURO 2024 Elemeleri maçında Arda Güler'in attığı golün Puskas ödülüne aday olabileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Arda Güler'in golüne övgüler yağdırıldı. FIFA, haziran ayında atılan goller arasında Puskas Ödülü'ne aday olabilecek birçok güzel gol olduğunu belirtti. Resmi aday listesi henüz açıklanmadı.
1 Temmuz 2023

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında, tek amaçlarının kazanmak olduğunu belirtti. Montella, Türk taraftarların desteğinin önemli bir sorumluluk olduğunu ve oyuncuların kararlılıkla mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, genç oyuncu Arda Güler'in performansını övdü ve takımın gruptan çıkma hedefini dile getirdi. Türkiye ile Gürcistan, EURO 2024 kapsamında BVB Dortmund Stadı’nda karşılaşacak.
17 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maçın VAR hakemi olarak Onur Özütoprak'ın atandığını duyurdu. Maç, 17 Mart 2024 tarihinde saat 20:30'da başlayacak. Onur Özütoprak'ın yardımcıları Serkan Tokat, Deniz Caner Özaral ve Emre Malok olarak açıklandı. Ayrıca, maçın saha hakemi Halil Umut Meler olarak belirlendi.
17 Mart 2024

UEFA, Almanya'da düzenlenecek Euro 2024 futbol şampiyonasında katılımcı ülkelere dağıtılacak toplam 331 milyon avro para ödülünü duyurdu. Şampiyonaya katılan her ülkeye en az 9,25 milyon avro verilecek, şampiyon olacak ülke ise en fazla 28,25 milyon avro kazanabilecek. Ayrıca, milli takımların oyuncularını gönderen kulüplere 240 milyon avro bütçe ayrıldı. Turnuvanın yayın ve reklam gelirlerinin yaklaşık 2,4 milyar avro olması bekleniyor ve şampiyona 14 Haziran'da Münih'te başlayacak.
2 Aralık 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti. Takım, gruptaki ikinci maçını Slovenya'yla oynayacak. Türkiye, grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya'yla mücadele edecek. Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar 2024 Paris bileti alacak.
30 Eylül 2023

FIFA, 2030 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için yapılan tek başvuruyu onayladı. Bu başvuru, Portekiz, İspanya ve Fas'ın ortak adaylığıydı. Ayrıca, Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da da birer maçın oynanacağı belirtildi. FIFA Konseyi'nin, 2030'da ilk FIFA Dünya Kupası'nın gerçekleştirildiği Uruguay'ın başkenti Montevideo'da yüzüncü yıl kutlama törenine ev sahipliği yapmayı oybirliğiyle kabul ettiği ifade edildi.
5 Ekim 2023

EURO 2024'te İspanya, Arnavutluk'u 1-0 yenerek son 16 turuna lider olarak kaldı. Maçın tek golü 13. dakikada Ferran Torres'ten geldi. Bu sonuçla Arnavutluk turnuvaya veda etti. İspanya'nın bu başarısı, turnuvanın ilerleyen aşamalarında da dikkatle izlenecek.
24 Haziran 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1'inci eleme turu ilk maçları 29 karşılaşmayla sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2'nci eleme turundaki muhtemel rakipleri ilk maçlarda berabere kaldı. Arnavutluk ekibi Tiran, Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile 1-1 berabere kalırken, San Marino'nun La Fiorita takımı da Moldova ekibi Zimbru ile aynı skorla eşitliği bozamadı. Rövanş maçları 18 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
14 Temmuz 2023

Fenerbahçe futbol takımı yeni sezon hazırlıklarına başlarken, teknik direktör İsmail Kartal'ın ekibinde görev alacak antrenörlerin isimleri kulüp tarafından açıklandı. Teknik ekibin yardımcı antrenörleri Recep Karatepe, Zeki Murat Göle, Kemal Kurak ve Sercan Terzioğlu olarak belirlendi. Kaleci antrenörleri Haluk Kaplan ve Yasin Cirav, atletik performans antrenörleri Cengiz Sirkan ve Cihan Mert Cengiz, analiz uzmanı Melikşah Sezgin ve analistler Kerem Güneş ile Mehmet Turhan Demir olarak duyuruldu.
3 Temmuz 2023

Türkiye Kupası'nda Antalyaspor, Beşiktaş'ı ağırlıyor ve maçın dikkat çekici bir yönü, Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve şampiyonluk kazandığı dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın'ın bu kez Antalyaspor'un başında olması. Beşiktaş, maçta defansif bir oyun sergileyerek rakibi geride karşılamaya çalışıyor, ancak bu strateji etkili olmuyor ve takım kanatlarda boşluklar bırakıp, orta sahada güçsüz kalıyor. Sadece Rashica ve Semih'ten bir şeyler bekleniyor, ancak takımın genel performansı yetersiz kalıyor.
9 Şubat 2024

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, enerji sektöründe yolsuzluk iddiaları üzerine 7 Kasım'da istifa etti. Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, meclisi feshetme ve 10 Mart'ta erken seçime gitme kararı aldı. Cumhurbaşkanı, siyasi partilerin liderleri ve Devlet Konseyi ile görüşmeler yaptıktan sonra bu kararı verdi. İktidardaki Sosyalist Parti'nin başka bir adayı başbakan yapma önerisi kabul edilmedi. Costa ve bazı kabine üyeleri, lityum ve yeşil hidrojen projeleriyle ilgili yolsuzluk, yalan söyleme ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla soruşturma altında.
10 Kasım 2023

Fırat Aydınus, EURO 2024'te Türkiye'nin Avusturya ile oynayacağı son 16 turu maçına atanan hakem Artur Soares Dias hakkında endişelerini dile getirdi. Dias'ın yönettiği maçlarda Türk kulüplerinin ve milli takımlarının sürekli kaybetmesi nedeniyle 'uğursuz hakem' olarak nitelendirildiğini belirtti. Ayrıca, Dias'ın kart göstermeyi seven bir hakem olduğunu ve bu durumun eleme turlarında sorun yaratabileceğini ifade etti. Aydınus, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu hakemin yönetim tarzını incelemiş olmasını umduğunu söyledi.
30 Haziran 2024

UEFA, Türkiye'nin EURO 2028 adaylığından çekildiğini ve İtalya ile birlikte EURO 2032'yi düzenleme başvurusunun değerlendirmeye alındığını duyurdu. Türkiye'nin çekilmesi sonucunda, EURO 2028'in ev sahipliği için Britanya ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortak adaylığı karşısında rakip kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032 adaylık başvurusunun kabul edilmesi durumunda EURO 2028 adaylığından çekileceğini önceden duyurmuştu.
4 Ekim 2023

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Arjantin'i 3-1 mağlup etti. İlk seti 25-16, üçüncü seti 25-15 ve dördüncü seti 25-15 kazanan milli takım, ikinci seti ise 25-22 kaybetti. Maç boyunca Vargas, Ebrar Karakurt, Eda Erdem ve Hande Baladın'ın etkili sayıları dikkat çekti.
20 Eylül 2023

EURO 2024 son 16 turu maçında Almanya, Danimarka'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta Almanya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu galibiyetle Almanya, turnuvada yoluna devam ediyor.
30 Haziran 2024

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) ortak ev sahipliği için sunum yapacak Türk ve İtalyan heyetlerinin futbol elçileri Volkan Demirel ve Gianluigi Buffon oldu. İki milli kaleci, Türk ve İtalyan federasyonlarının UEFA yönetim kuruluna yapacağı sunumuyla katılacak. Volkan Demirel, bu akşam Cenevre'ye gidecek ve UEFA'nın Nyon'daki merkezinde düzenlenecek hazırlık çalışmasına da katılacak.
9 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 Süper Lig sezonu için futbolcu uygunluğu kurallarını duyurdu. Yeni kurallara göre, Süper Lig kulüpleri A takım listesinde en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 veya sonrasında doğmuş olması gerekecek. Kulüpler, belirtilen 14 yabancı futbolcuya ek olarak Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi bir futbolcu ile Türkî Cumhuriyetlerden bir futbolcu daha transfer edebilecek. Ayrıca, 1 Ocak 2003 ve sonrasında doğmuş yerli genç futbolcular A takım listesine yazılmadan oynatılabilecek ve A takım listesi en fazla 30 futbolcudan oluşacak.
22 Haziran 2023
İşaretlediklerim