İstanbul Esenyurt'ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı bir programla Suriyelilerin ülkelerine dönüşü öncesinde, Suriyelilerin evlerinden alınıp İl Göç İdaresi'ne götürüldüğü ortaya çıktı. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, bu durumun Kılıçdaroğlu'nun katılımının bilinmesinin ardından gerçekleştiğini ve başka bir anlam yüklemek istemediğini ifade etti. Belediye, daha önce de Suriyelilerin dönüşüne yardımcı olan 'Gönüllü Geri Dönüş' projesini sürdürmekteydi.
8 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de yaptığı konuşmada 1 milyon küçük esnafın prim ödeme gün sayısının SSK'lılarla eşitlenerek 7 bin 200 güne indirildiğini duyurdu. Bu değişiklik, esnaf ve çiftçilerin daha önce sigortalılara göre daha fazla prim ödeme gününe sahip olmasından kaynaklanan adaletsizliği gidermeyi amaçlıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu konuda daha önce Meclis'te adaletsizliğin giderilmesi için çağrıda bulunmuştu.
6 Mayıs 2023

Akif Beki, AK Partili belediyelerin borçlarını eleştirerek, CHP'li başkanların borçları vals ve dansla milletin parasını çarçur ettikleri için ödeyemedikleri şeklinde yansıtılmasını eleştirdi. Bursa, Keçiören ve Manisa Yunusemre belediyelerinin AK Parti yönetiminden devralınan borçlarını örnek gösterdi. Beki, bu borçların har vurup harman savurmaktan kaynaklandığını ve CHP'li başkanların bu borçları devraldığını belirtti.
26 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve yargıya güvenmediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın bağımsız olmadığını ve İstanbul seçimlerinde yaşananları örnek göstererek eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Hazine'den çıktığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacaklarını ve uyuşturucu oligarklarıyla mücadele edeceklerini belirtti.
24 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı döneminde 'beşli çete' olarak adlandırdığı bazı holdinglere 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. Bu şirketlerin iktidardan aldıkları ihaleler nedeniyle bu şekilde adlandırıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu paranın her kuruşunun Türk halkına geri verileceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Uğur Dündar'a verdiği yanıtta, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Çankaya Köşkü'nde yapılacak kişisel ve ailevi harcamaları kendi maaşından karşılayacağını söyledi. Ayrıca, özel seyahatler ve siyasi parti faaliyetlerine ilişkin masraflarını da kendi bütçesinden veya parti bütçesinden karşılayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı maaşının azaltılması için de bir düzenleme yapacağını ifade etti.
21 Nisan 2023

İstanbul Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, usulsüz toplanan paralarla satın alındığı öne sürülen taşınmazın hazine adına tapuya tescil edilmesini ve paraların hazineye aktarılmasını talep etti. Görüntülerdeki paraların, SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından Sarıyer ilçesindeki 14 taşınmazın CHP’ye satılması sırasında kullanıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında bazı CHP yetkililerinin ifadeleri alındı.
11 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'daki dalgalanmalar ve küçük yatırımcıların korunması konusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) çağrıda bulundu. SPK'nın sermaye piyasasının güven ve istikrarını bozacak eylemlere cezai yaptırımlar uygulayacağını açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden SPK'ya görevini yapması ve küçük yatırımcıyı koruması için Pazartesi gününe kadar süre tanıdığını belirtti. Daha önce de küçük yatırımcıları uyaran Kılıçdaroğlu, ekonomik zorluklar içinde kimsenin parasının haksız kişilere yedirilmemesi gerektiğini vurguladı.
12 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, astsubaylara daha önce verilmiş ancak yerine getirilmemiş olan tazminat sözünü yerine getireceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, astsubaylara hak ettikleri oranda görev tazminatı vereceğini ve 'sizlere de baharlar gelecek' diyerek vaadini sosyal medya üzerinden duyurdu.
4 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu'na giderek deprem bölgesindeki yaklaşık 380 bin tasarruf sahibinin maddi zarara uğradığını ifade etti ve sorumluların istifasını talep etti. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün 'saraydan gelen talimat' nedeniyle görüşmeyi reddettiğini iddia etti. Deprem sonrası borsada alınan önlemlerin yetersiz olduğunu ve yatırımcıların maddi kayıp yaşadığını belirtti. Sosyal medyada yatırımcılar, borsadaki işlemlerin iptal edilmesi için çağrıda bulundu.
13 Şubat 2023

AKP'nin Kızılcahamam'daki toplantısında Bakan Şimşek, belediye başkanlarına mali durumlarının kötü olduğunu ve kanunlara uymadıklarını belirtti. Bakanlık, bu uyarıların tüm belediyeler için geçerli olduğunu açıkladı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AKP ve MHP'den CHP'ye geçen belediyelerin borçlarını hatırlattı. AKP'li belediyelerin vergi borçlarına karşılık mülklerini devredip, ihtiyaç duydukları binalar için kira ödedikleri belirtildi.
5 Temmuz 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halkapınar-Otogar metrosu projesi için hükümetin 2023 yılında sadece 3 bin TL ayırdığını belirterek bu duruma tepki gösterdi. Resmi Gazete'de yayımlanan 2023 Yılı Yatırım Programı'nda 8 milyar 136 milyon 791 bin TL'lik projeye bu kadar düşük bir ödenek ayrılması dikkat çekti. Soyer, Twitter üzerinden yaptığı bir anketle ve sonrasında yaptığı paylaşımla bu durumu kamuoyuna duyurdu ve hükümetin İzmir'deki yatırım politikasını eleştirdi.
16 Ocak 2023

Fatih Yaşlı, Mehmet Şimşek'in uyguladığı kemer sıkma programının Merkez Bankası rezervlerini pozitif seviyeye çıkardığını belirtiyor. CHP'nin bu programa karşı etkili bir muhalefet stratejisi geliştiremediğini ve sosyalist solun zayıflığının da bu duruma katkıda bulunduğunu vurguluyor. Yaşlı, asgari ücret ve memur/emekli maaşları konusunun toplumsal muhalefetin ana gündemi haline getirilmesi gerektiğini savunuyor.
5 Haziran 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında esnafın dükkanlarına düşük fiyat teklif etti. Esnaf, piyasa değerinin çok altında bir bedelle dükkanlarının ellerinden alınacağını ve bu durumun kendilerini mağdur edeceğini belirtti. Belediye yetkilileri, anlaşmaya yanaşmayan esnafa, geçmişte benzer durumda kalanların şimdi ayakkabı boyadığını söyleyerek tehdit etti. Esnaf, mahkemeye başvurdu ve bilirkişi raporu lehlerine çıkınca belediye geri adım attı. Ancak Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı daha önce risksiz olduğunu belirttiği bölgeyi riskli ilan etti ve belediye dükkanları yıkmak için harekete geçti.
30 Ocak 2023

Borsada işlem gören Beşiktaş, zarar ettiği gerekçesiyle temettü (kar payı) dağıtmayacağını duyurdu. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Finansal Raporlama Tebliği hükümleri çerçevesinde alındı. Beşiktaş'ın 01.06.2022-31.05.2023 özel hesap dönemi finansal tablolarında dönem zararı açıklanmış olması sebebiyle, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.
6 Eylül 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin asgari ücrete ve emeklilere zam talebini, enflasyonu düşürme hedefi nedeniyle reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Şimşek ile yaptığı görüşmede bu talepleri dile getirdi ancak Şimşek, ekonomik programdan ödün veremeyeceklerini belirtti. Görüşmede ayrıca yeni vergi paketi ve vergi cennetleri konuları da ele alındı.
24 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında CHP'li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan prim borçlarını gündeme getirdi ve bu borçların tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, prim borçlarının tahsili için gereken adımların atılacağını duyurdu. Işıkhan, özellikle yerel seçimlerden sonra CHP'li belediyelerin prim borçlarının arttığını belirtti ve bu borçların ödenmesi için kararlı olduklarını ifade etti.
24 Temmuz 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere önümüzdeki Kurban Bayramı'nda 15 bin TL ödeme yapacaklarını duyurdu. Kılıçdaroğlu, emeklilerin ekonomik zorluklar yaşadığını ve geçmişte ikramiyelerle ev alabildiklerini belirtti. İktidara gelmeleri durumunda emeklilerin bayram ikramiyelerinin asgari ücret kadar olacağını ve geriye dönük ödemeler yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, bu ödemelerin hukuk yoluyla beşli çetelere ve birden fazla maaş alanlara yapılan ödemelerden karşılanacağını söyledi.
3 Nisan 2023

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay'da hasarsız evlerin rezerv alan kapsamına alınarak yıkım kararı verilmesi, bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı. Evlerini boşaltmaları için 20 gün süre verilen aileler, bu karara karşı çıkıyor ve barınma sorunlarının çözülmediğini belirtiyor. Çekmece Mahallesi'nde yaşayanlar, kira ve taşınma yardımı konusunda belirsizlikler yaşarken, yetkililerin bu konuda adım atmamasından şikayetçi. Mahalle sakinleri, evlerini terk etmeyeceklerini ve tebligatların geri çekilmesini talep ediyor.
25 Temmuz 2024
İşaretlediklerim