Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeyi dördüncü kez ziyaret etti. Malatya ve Kahramanmaraş'ta depremzedelerle görüşen Kılıçdaroğlu, esnafın ve sanayicinin kısa vadede faiz borçlarının silinmesi ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca nitelikli eleman eksikliği ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destek protokolüne ve diğer büyükşehir belediyelerinin benzer desteklerine işaret etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin liyakatle ve planlı bir şekilde olması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sebebiyle, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından alınan bir kararla, vergi mükelleflerinden resmi işlemler için talep edilen 'borcu yoktur' belgesi 31 Temmuz 2023 tarihine kadar aranmayacak. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Depremler nedeniyle getirilen bu geçici düzenleme, vatandaşların resmi işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
17 Şubat 2023

Şeref Oğuz, belediyelerin devraldığı borç yüklerini ele alarak, özellikle seçimlerden önce eski yönetimler tarafından yapılan tartışmalı harcamaları ve ihaleleri sorguluyor. İstanbul'un Sancaktepe ilçesindeki belediye binası inşaatı ve tefrişatı için oluşan 810 milyon liralık borç örneğini veriyor. Yeni belediye yönetimlerine, devraldıkları borçları gerçek piyasa değerleri üzerinden yeniden yapılandırma önerisinde bulunuyor. Bu sayede, haksız yere şişirilmiş borçların azaltılması ve adil bir ödeme planının oluşturulması hedefleniyor.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin Paris'teki harcamalarını eleştirerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını hatırlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Paris'te 'İstanbul Evi' açması ve bu evin kira bedeli üzerinden yapılan harcamalar tartışma konusu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, harcamaların sponsorlar tarafından karşılandığını belirtti. Erdoğan, muhalefeti Paris'teki harcamalar üzerinden hedef alarak, SGK borçlarını ödememekle suçladı.
10 Ağustos 2024

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı alan 12,7 milyon emekliye yönelik promosyon ödemelerinin kamu bankalarında iki katına çıkarıldığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle promosyon ödemeleri 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi. Ayrıca, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı açıklandı. Bu hamle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere zam yapmayacağını açıklamasının ardından geldi ve emeklilere yönelik diğer desteklerin de sinyalini verdi.
25 Mart 2024

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası projesi kapsamında asgari ücretin altında geliri olan ailelerin gelirlerinin tamamlanacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ev hanımlarına yönelik olarak, faiz hassasiyeti olanlar için katılım bankalarıyla anlaşarak altın hesapları açılacağını ve Aile Destekleri Sigortası ödemelerinin bu hesaplara altın olarak yatırılacağını ifade etti. Bu uygulamanın kadınların sosyal güvencesini artıracağını ve yoksulluğun afişe edilmeyeceğini vurguladı.
22 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen bir törende kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm maliyetlerinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını ve İstanbul'da kira yardımının 3 bin 500 TL'den 5 bin 250 TL'ye yükseltileceğini duyurdu. Ayrıca, evini dönüştürmek isteyenlere düşük faizli kredi imkanı sunulacağını ve enflasyonla mücadelede faiz oranlarının düşürüleceğini belirtti. Erdoğan, politik rakiplerine yönelik eleştirilerde de bulundu.
21 Nisan 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sosyal medya hesabı üzerinden yatırım tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetindeki payları satan Halil İbrahim Babadağı'na 3 milyon 892 bin 770 lira idari para cezası verdi. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, yatırım tavsiyesi veren ve eğitim adı altında hisse öneren hesaplara tedbir uygulanacağını belirtmişti. Bu, Gönül'ün bu tür uygulamaları takip ettiklerini belirttiği mesajından sonra uygulanan ilk ceza oldu.
6 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aracılığıyla işçilerden 300 milyar doların çalındığını iddia etti. Beş ay sonra borçlarını ödemeye başlayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ücret vergisinin devlete değil, işçiye ödenmesini sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca beyaz yakalı çalışanları da işçi olarak tanımlayarak onlara da borçlarını ödeyeceklerini belirtti.
11 Ocak 2023

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, borsadaki dalgalanmalar ve küçük yatırımcıların spekülatörler tarafından mağdur edilmesi konusunda mevcut hükümeti eleştirdi. Yılmaz, millet ittifakının iktidara gelmesi durumunda borsadaki düzeni değiştirerek güveni tesis edeceklerini ve küçük yatırımcıları koruyacaklarını belirtti. Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) görevini yerine getirmediğini ve liyakatsiz olduğunu ifade etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yılmaz'ın ekonominin başına getirilmesi gerektiğini savunan bir tweet'i beğendiği de haberde yer aldı.
4 Mayıs 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, CHP'li Bodrum Belediyesi tarafından Cengiz İnşaat'a Cennet Koy'da turistik tesis yapımı için verilen yapı ruhsatı, yerel halkın tepkisi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun müdahalesi sonrasında yeniden incelenecek. Belediye, ruhsatın yasal dayanaklarını ve yapılan itirazları inceleyeceğini ve Bodrum'un menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğini açıkladı. Cengiz İnşaat'ın koruma altındaki Hazine arazisini satın alarak burada inşaat yapmayı planladığı, ancak ÇED sürecinin tamamlanmadığı belirtildi.
6 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele amacıyla bir tasarruf paketi hazırladığını ve bu paketin detaylarını pazartesi günü açıklayacağını duyurdu. Bloomberg muhabiri Fırat Kozok'un paylaştığı bilgilere göre, paket kapsamında birden fazla maaş alan kamu görevlilerinin maaşlarında kesinti yapılacak, fiziki ilerlemesi yüzde 75'in altında olan projeler yavaşlatılacak ve yeni taşıt, bina alımı veya kiralamaları durdurulacak. Şimşek, bu önlemlerle enflasyonun mayıstan sonra keskin bir şekilde düşeceğini öngörüyor.
10 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli'de düzenlenen 'millet buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, AKP döneminde sermayeye 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. İktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen atayacaklarını, esnaf bakanlığı kuracaklarını ve çiftçilere yönelik desteklerde bulunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlere özgürlük vurgusu yaparak, demokrasinin güçleneceğini ve özgürlük alanlarının genişleyeceğini ifade etti.
28 Mart 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı açtığı tazminat davasını kazandı. Soylu, 18 Kasım'daki bütçe görüşmelerinde Kılıçdaroğlu'nu 'kara para aklamak'la suçlamış ve hakaret etmişti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik aracılığıyla açılan dava sonucunda Soylu'nun 40 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 31 Mart yerel seçimlerinden önce İstanbul’daki 24 AKP’li ilçe belediyesine 45 milyon lira gönderdiği ortaya çıktı. Bu durum, CHP’li belediye başkanları tarafından doğrulanırken, AKP’li belediye başkanları tarafından yalanlandı. Ayrıca, MHP’li Silivri Belediyesi’ne bu ödeneğin verilmemesi dikkat çekti. Tartışmalar, belediyelerin SGK borçları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik eleştirileriyle daha da alevlendi.
15 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize'nin Pazar ilçesinde belediyenin topladığı çöpleri dere kenarına döktüğü gerekçesiyle 1 milyon 299 bin lira idari para cezası verdi. Soğuksu Mahallesi'nde yapılan denetimlerde, belediyeye ait çöp araçlarının evsel atıkları dere kenarına döküp toprakla kapatmaya çalıştığı tespit edildi. Bakanlık, çöplerin kaldırılarak atık tesisine gönderilmesi için belediyeyi uyardı.
25 Eylül 2024

Emin Çölaşan, devlet bütçesinin kötü durumda olduğunu ve emeklilere yapılan maaş artışlarının yetersiz kaldığını belirtti. Devletin bütçe açığını kapatmak için çeşitli mal ve hizmetlere zam yapacağını öne sürdü. Ayrıca, başıboş sokak köpekleri sorununun da gündemde olduğunu ve bu konuda hazırlanan yasa teklifinin Meclis'te olduğunu ifade etti. Sokak köpeklerinin sayısının bilinmediğini ve barınakların yetersiz olduğunu vurguladı.
19 Temmuz 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin listesini eylül sonuna kadar ödememeleri durumunda kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. Şimşek, bu adımın vergi adaletini güçlendirmek amacıyla atıldığını ifade etti. Listeler, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında vergi dairelerinde ve 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yayınlanacak. Depremden etkilenen bölgelerdeki mükelleflerin borçları ise açıklanmayacak.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Türkiye'de asgari ücretin en az 25 bin lira olması gerektiğini belirtti. Yücel, Türkiye'nin Avrupa'da asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler arasında yer aldığını ve çalışan nüfusun yarısının asgari ücretle geçinmeye çalıştığını vurguladı. Ayrıca, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini ve emeklilere refah payı verilmesi gerektiğini ifade etti. Yücel, Sinan Ateş davasının titizlikle takip edildiğini ve bu davanın hukukun siyaset tarafından esir alındığını belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın Suriye politikalarını eleştirerek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Temmuz ayında Şam'a bir ziyaret planladığını duyurdu.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim